Наши партнеры

MenuFodboldens fremtid

Alle fodboldelskere slikker sig om munden, hver gang en ung spiller viser sit ukendte talent frem for verden.
Talenter er fodboldens fremtid, og netop derfor er alle så opsatte på, at et talent bliver ved med at forbedre sit spil.
Følgende artikel omhandler 20 af de største talenter, som endnu har sit helt store gennembrud til gode.
Det er spillere som disse, som fodbolden i fremtiden skal sætte sin lid til, hvis sporten skal beholde sin popularitet.

20 – Anthony Stokes, 18 år, Falkirk (Arsenal)

Den kun 18-årige irske angriber, som i denne sæson er lejet ud fra Arsenal, har taget alle med storm i den skotske liga, hvor han kan findes i Falkirk i trøje nummer 11.

Indtil videre har unge Stokes scoret hele 13 mål i 17 optrædener for Falkirk, hvilket gør ham til topscorer i Skotland, hvor han i ligaen har fundet vejen til netmaskerne hele 11 gange.

På grund af den unge irers mange mål har han vundet hæderen som månedens unge spiller i både oktober og november.

I første omgang går Stokes’ lejeophold til starten af januar 2007, og dermed banker han på døren til førsteholdet i Arsenal, hvor han skal forsøge at slå spillere som Henry, Adebayor og Baptista af holdet.

19 – Salomon Kalou, 21 år, Chelsea

Den letbenede fløj fra Elfenbenskysten skiftede i sommers fra Feyenoord i Rotterdam og forventningerne inden sæsonen var tårnhøje.

Desværre har ”Salou” haft en del problemer ved at tilkæmpe sig en stamplads hos Chelsea, da klubben allerede råder over klassespillere som Robben, Wright-Phillips og Joe Cole, som alle spiller samme plads som Kalou. Dog har ”Salou” i den travle juleperiode tilkæmpet sig en plads i startopstillingen og har bidraget til meget offensivt for Chelsea, så hvis Kalou bliver ved med at skære ind fra kanten for at skyde på mål med sit højre ben, så ser fremtiden måske lysere ud for den unge landsholdspiller fra Elfenbenskysten.

18 – Ashley Young, 21 år, Watford

Lynhurtige Ashley Young havde ikke det bedste ophold på Watfords ungdomsakadami, men i 2003 fik ”The Hornets” Ray Lewington, og Young fik hurtigt chancen.

Watford kæmper hårdt i bunden af den engelske Premier League, men på trods af det imponerer Ashley Young med lynhurtige driblinger og skarpe indlæg, og dermed er han hurtigt blevet en publikumsfavorit på Vicarage Road. Sammen med franske Bouazza udgør han altid en trussel for alle forsvarsspillere.

På grund af Youngs 15 mål for Watford i sæsonen 2005/2006 blev han kaldt op til det engelske U21-hold i februar 2006 og siden da har han spillet 4 kampe.

Watfords fremtid i engelsk topfodbold er særdeles usikker efter kun 11 point i 19 kampe, og det bliver derfor nødvendigt for Young at finde en ny klub for at bygge videre på den fantastiske teknik, som den unge mand fra Stevenage i England besidder.

17 – Anderson, 18 år, FC Porto

Som kun 5-årig tog Anderson turen til Gremio for at gå på klubbens ungdomsakadami. Siden da er det gået utrolig hurtigt for den farvestrålende midtbanespiller, og i 2005 modtog han prisen som bedste spiller i U-17 VM. En pris, som Arsenal-stjernen Fabregas tidligere har vundet.

Brasilien er kendt for hele tiden at lave nye supertalenter, og sammen med vennen Kerlon anses han for en af de allerstørste talenter i moderne fodbold hjemme i Brasilien.

I 2005 tog Anderson turen over Atlanten for at spille for den portugisiske storklub, FC Porto, hvor han siden da så småt er ved at spille sig ind på holdet.

I sidste sæson bidrog han til Portos offensive spil med sublime driblinger.

I år har Anderson særligt gjort sig bemærket i Champions League, hvor han var en af årsagerne til, at Porto gik videre som 2’er i en tæt gruppe.

16 – Raul Garcia, 20 år, Osasuna

Osasuna havde sidste år en fantastisk sæson, hvor en spiller som Raul Garcia virkelig trådte i karakter. I sommers var Garcia en af de spillere, som kongeklubben, Real Madrid, ville have fingrene i, men han valgte at blive i Osasuna.

Mange har spået, at han kan blive en af de helt store stjerner på fremtidens landshold i Spanien, men spillere som Fabregas, Xabi Alonso og Xavi kan stå i vejen for talentets udvikling.

Dog virker det som om, at Garcia er i besiddelse af en fantastisk teknik og en utrolig tro på sig selv, og derfor er han uden tvivl en kommende profil i den spanske liga.

15 – Manuel Fernandes, 20 år, Portsmouth

Den 20-årige defensive midtbanespiller fik sin debut for Benfica i sæsonen 2003/2004, hvor han var backup. Derfor var det først i sæsonen efter, at Fernandes trådte i karakter og hjalp sin klub med at vinde den portugisiske SuperLiga.

Sammen med stjerner som C. Ronaldo og Querasma mener mange, at Fernandes er den portugisiske fremtid inden for sporten. Og Fernandes, som lige nu er lejesvend i Portsmouth, besidder da også alle de egenskaber, som kræves af en moderne fodboldspiller. Hurtighed, teknik og overblik er alle egenskaber, som Fernandes mestrer til fulde.

Det portugisiske supertalent har dog endnu ikke vist sit værd i Portsmouth, og derfor overvejer Harry Redknapp for tiden, om han skal lave en fast aftale, som betyder, at Portsmouth kan sikre sig den talentfulde portugiser for 7 mio. £.

14 – Raul Albiol, 21, Valencia

Den 21-årige spanske forsvarsspiller fra Valencia har i denne sæson vist sig at være en utrolig vigtig spiller for den spanske storklub. Han lagde utrolig godt ud med en scoring mod Real Betis i sæsonåbneren i 2006/2007, og siden da har Albiol været fast inventar i Valencias startopstilling.

I forrige sæson nød Raul Albiol godt af et lejeophold til Getafe, hvor han netop fik den tillid og det ansvar, som har gjort ham til den spiller, han er i dag.

Raul Albiol er uden tvivl at finde i den spanske landsholdstrup, som måske drager til Schweiz i sommeren 2008 for at kæmpe med om guldet om EM, men om det er som bænkevarmer eller fast mand må tiden vise.

13 – Nuri Sahin, 18 år, Dortmund

Den 6. august 2005 blev Nuri Sahin den yngste spiller nogensinde, som har spillet i den tyske Bundesliga. 3 måneder senere blev han den yngste målscorer i ligaen med sin scoring mod FC Nürnberg.

Sahin er af mange spået en lys fremtid, og især i Tyrkiet håber alle fodboldelskere, at han kan være med til at sætte liv i det fodboldglade land endnu en gang.

Den unge mand fra Dortmund kan både spille

defensiv midtbanespiller samt offensiv. Siden sin debut i august 2005 har Sahin optrådt for Dortmund 23 gange, mens han har repræsenteret sit land 9 gange.

12 – Ryan Babel, 20 år, Ajax

Selv om den talentfulde hollænder kun netop er fyldt 20 år, virker det som om, at han har været i “gamet” i lang tid.

Allerede som 18-årig fik Babel sin debut for Ajax i 4:0-sejren over Feyenoord, men han måtte vente til næste sæson med at spille sig ind på holdet.

I sæsonen 2004/2005 viste Ryan Babel for alvor, at han var manden, der skulle satses på hos Ajax, og med 7 mål i 20 ligakampe blev han hurtigt udtaget til landsholdet, hvorefter han blev udtaget til VM 2006. Han har i alt spillet 11 landskampe, hvori den hurtige angriber har fundet vejen til nettet 3 gange. Babel konkurrer dog imod stjerner som Robben og Robin van Persie om pladserne på Hollands offensiv, og derfor kan dette sætte en stopper for stortalentet.

Hvis Babel fortsætter denne imponerende udvikling i den kommende sæson, kan han være på vej til en større klub uden for Holland, og om Babel tager springet til den rette klub på det rette tidspunkt, vil være altafgørende for, om han bliver en af de bedste spillere, Holland nogensinde har set.

11 – Vincent Kompany, 20 år, HSV

Storklubber som Arsenal, Barcelona og Inter var alle i sommers på jagt efter Belgiens største talent i nyere tider, men de måtte alle se sig slået af tyske HSV, som manglede en erstatning efter salget af Daniel Van Buyten til Bayern München.

På trods af Kompanys alder af 20 år, nåede han fra 2003 til 2006 at spille hele 73 kampe for Anderlecht i Bruxelles, mens han har repræsenteret sit land hele 16 gange.

Kompany er sammen sin gode ven Vanden Borre Belgiens store håb, og hvis han kan udvikle sig til en stjerne i sin nuværende klub, HSV, på et par år, så kan han meget vel være at finde i en af de helt store klubber. Kompany er et forsvarstalent, man kun ser én gang i et årti!

10 – Freddy Adu, 17 år, Real Salt Lake

”Freddy” blev i 2004 den yngste sportsudøver nogensinde i USA, som skrev under på en professionel kontrakt, da han skrev under hos D.C. United.

Alle venter sig meget af den unge amerikaner, som i 1997 forlod Ghana sammen med sin familie. Den offensive midtbanespiller med en fysik som 25-årig har nydt stor succes i den bedste amerikanske række, hvor han har spillet hele 87 kampe med 11 mål. Ganske imponerende for en så ung spiller!

I efteråret 2006 var Adu til prøvetræning hos mægtige United, og mange venter derfor, at Adu skriver under hos djævlene, når han bliver 18 år og kan få lov at skrive en professionel kontrakt med en europæisk klub. Dog venter alle andre storklubber spændt situationen, og især Barcelona regnes for en af favoritterne til at hente den unge amerikaner, hvor de håber, at han kan nyde lige så stor succes, som Messi har.

9 – Aaron Lennon, 19 år, Tottenham

Den 19-årige “roadrunner” har alt det, der kan forventes af en moderne fløjspiller. Hurtighed, teknik og knivskarpe dybdeløb er alle egenskaber, som Lennon mestrer til fulde. Dog mangler ”Lenny” endnu lidt overblik og rutine, så han lige præcis ved, hvornår han skal aflevere, og hvornår han skal drible. Dette problem er tidligere set ved C. Ronaldo i sine tidlige dage hos United, og hvis Lennon lærer dette, venter der den unge englænder en fantastisk fremtid.

Aaron Lennon er oprindeligt fra Leeds’ ungdomsakadami, og i 2003, blev han den yngste spiller nogensinde i Premier League, da han blev skiftet ind mod Spurs. Dengang var han bare 16 år og 129 dage, men man kunne allerede se, at han var et talent ud over det sædvanlige.

Sidste år var han nomineret til prisen som årets unge spiller i ligaen, men han måtte se sig slået af sin landsholdskammerat, Wayne Rooney. Hvis Lennon fortsætter sine takter, kan det nemt ske, at han vinder denne pris til sommer.

8 – Joao Moutinho, 20 år, Sporting

Selvom Moutinho kun er en lille fyr på 61 kg, anses han af alle som Portugals største talent siden C. Ronaldo, og der forventes allerede ufattelig meget af den lille playmaker fra Sporting. Han leverede især fantastiske præstationer mod Newcastle og Feyenoord, og det var dette, der gjorde, at mange fik øjnene op for den farvestrålende midtbanespiller. Selvom holdet ikke altid spillede optimalt, gav Moutinho sig altid 100 %, og dette bliver vigtigt for portugiserens fremtid.

Stortalentet har indtil videre bundet sig til Sporting frem til 2010, men en klausul i hans kontrakt gør, at han kan købes fri for en bestemt pris.

Der går uden tvivl ikke lang tid, før den unge portugiser suser rundt og viser sin fantastiske teknik i enten Italien eller Spanien!

7 – Kerlon, 18 år, Cruzerio

Alle brasilianske fodboldspillere har deres eget varemærke, og nu har endnu en tekniker meldt sig på banen, og navnet er Kerlon. Den 18-årige brasilianer har revolutioneret fodboldverden med sin ”sældribling”, hvor han tipper bolden op på hovedet, hvorefter han driver gæk med forsvarerne. Tricket har han lært fra sin fader.

Kerlon kan andet en ”sældriblingen”, og dette gør ham til Brasiliens største talent.

Han har været hele turen igennem, hvor han har repræsenteret Brasilien på alle U-holdene, samt en række stabile præstationer for sin klub, Cruzerio.

Netop disse præstationer har åbnet øjnene for et skifte til en europæisk storklub, hvor især Man United har været inde i billedet, men det er svært at forestille sig en så let og flabet midtbanespiller fra Brasilien i en hård engelsk liga, hvor han hver uge skal stå over for en ny hård hund på modstanderholdet, og derfor er det mest sandsynligt, at han skifter til en klub i Spanien eller Italien, hvor han kan få lov til at lave sin ”sældribling”.

6 – Anton Ferdinand, 21 år, West Ham

Det yngste medlem i den store fodbold-familie er godt på vej mod at slå sit navn fast som en klasseforsvarer med fremtiden foran sig. Hans kendte bror Rio gør det for øjeblikket fantastisk oppe nordpå, mens hans fætter, Les Ferdinand, stadig regnes for en af de stærkeste angribere igennem Premier Leagues historie.

Ligesom Rio var, er Anton Ferdinand 100 % West Ham-mand, og siden 2003 har han spillet hele 100 kampe for London-klubben.

Siden 2004 har Anton Ferdinand været fast inventar på det stærke engelske U21-hold, og netop derfor regnes han for et af Englands største talenter.

Anton Ferdinand besidder en god portion styrke, fantastisk fysik og hurtighed, og hvis han bliver ved med at udvikle sig i West Ham, er han uden tvivl at finde i en af de fire store klubber i England om et par år.

5 – Sergio Ramos, Real Madrid

Sergio Ramos er en af mange store talenter, som i de seneste år er dukket op fra Sevillas ungdomsakadami. Af andre navne kan nævnes Reyes og Navas.

I 2005 tog Ramos springet til en af de største klubber overhovedet, da Real Madrid købte forsvarstalentet for hele 27 mio. €, og siden da er det gået stærkt for den alsidige forsvarer.

Han har i dag spillet 40 kampe for Real Madrid, samt 20 landskampe, hvilket er ganske imponerende for en spiller i den alder. I VM 2006 i Tyskland imponerede Ramos alle, da han på pladsen som højre back viste sine offensive kvaliteter.

I sidste sæson modtog Ramos mange røde kort, hvilket gjorde ham ustabil. Men af og til blomstrede han op, og under VM overbeviste han kritikerne om, at han er en spiller, som Spanien i fremtiden skal sætte sin lid til. Enten som højre back, eller som central forsvarsspiller.

4 – Micah Richards, 18 år, Manchester City

Et nyt navn har fuldstændig taget England med storm. Navnet er Micah Richards, og han er kun 18 år, men alligevel er han fast mand hos Manchester City.

Den fleksible englænder kan spille overalt i forsvaret samt på midten af banen. På grund af hans yderst overbevisende præstationer i år, blev han tidligere i år udtaget til landsholdstruppen, hvor han senere fik debut, hvilket gjorde ham til den yngste engelske landsholdsforsvarer nogensinde.

Han fik allerede sin debut i Premier League i oktober 2005, hvor han blev kastet ind for løverne i kampen mod Arsenal.

Siden da er det blevet til 31 optrædener for Man City, og for nylig har der været rygter om, at selveste Chelsea skulle være klar med til at købe Richards, men en pris på omkring 20 mio. £ kan skræmme.

Micah Richards teknik, hurtighed og direkthed gør, at han regnes for Europas for tiden største forsvarstalent.

3 – Sergio Agüero, 18 år, Atletico Madrid

Som kun 15-årig fik unge Agüero debut i den bedste argentinske liga, og dermed blev han den yngste spiller nogensinde i ligaen. Denne rekord tog han fra legenden Maradona.

Han fik i september 2006 debut for det argentinske landshold, som spillede mod Brasilien på Emirates Stadium i London. Sammen med kammeraten Lionel Messi regnes han som Argentinas store fremtidshåb.

I sommeren 2006, hvor transfervinduet var travlere end nogensinde, snuppede spanske Atletico Madrid den unge Argentina for næsen af mange andre storklubber for hele 23 mio. €, hvilket er noget af en sum for en så ung og uprøvet spiller.

I år har Agüero tilkæmpet sig en plads i Atleticos startopstilling, og indtil videre har hans højdepunkt i karrieren uden tvivl været, da han udlignede til 1:1 mod de regerende mestre på Camp Nou i Barcelona, og det er optrædener som denne, som gør, at alle fodboldelskere ser Agüero som en af de store kommende stjerner i international fodbold.

2 – Igor Akinfeev, 20 år, CSKA

En ny målmandsstjerne er født, og han befinder sig i det kolde Rusland, hvor han siden 2003 har stået for CSKA hele 147 gange. På trods af sin unge alder, har han været stort medvirkende til, at CSKA har vundet 3 ligatitler, 2 russiske super cupper og UEFA-cuppen de sidste 4 år. Han er altså uden sammenligning, det stortalent, der har vundet mest.

Akinfeevs bedste rekord var, da han i sin første sæson i Champions League holdt buret rent i hele 362 minutter, inden han lukkede mål ind mod FC Porto.

Akinfeev regnes for et af de største målmandstalenter nogensinde, og han kan være at finde i en storklub allerede til sommer, idet Manchester United og Arsenal allerede er på jagt efter afløsere til deres respektive aldrende målmænd.

1 – Theo Walcott, 17 år, Arsenal

Selvom “Mr. Speed” først fylder 18 år om tre måneder, har den unge englænder fra Swindon prøvet lidt af hvert. I januar blev han købt af Arsenal for en pris, som med tiden kan stige helt op til 12 mio. £, mens han i sommers blev udtaget til den engelske VM-trup for prominente navne som Defoe og Darren Bent. Dog fik den lynhurtige fløj ikke spilletid, hvilket mange undrede sig over.

I år har ”The Kid” spillet sig ind på Arsenal-holdet, hvilket har resulteret i 11 kampe, hvor han i december som indskifter har imponeret med 3 assists i de to seneste kampe mod Blackburn og Watford.

Arsene Wenger har udtalt, at han vil spille Walcott lige så stille ind på holdet, hvor han i første omgang skal tage udgangspunkt på fløjen, ligesom Thierry Henry gjorde det i Juventus. Denne erfaring kan hjælpe Walcott til at blive den nye Henry i Nordlondon, og den lynhurtige Walcott er allerede blevet en ny publikumsfavorit på Emirates Stadium.

Tidligere i år fik Theo Walcott endelig sin debut på det engelske landshold. Et landshold, som om et par år vil være rene stjernespillere, hvor Walcott uden tvivl er én af dem.

Jagter du de seneste odds, så tjek denne side ud, hvor du kan holde dig opdateret.Kommentér

19 kommentarer til “Fodboldens fremtid

 1. Mike Justesen siger:

  Super skrevet, og fuldstændig enig i de fleste.

  Blandt andet glæder jeg mig til at se Theo Walcott og Igor Akinfeev, når de rigtig kommer ud som stjerne spillere i blandt andet CHL! 🙂

 2. Morten Straegaard siger:

  Fint skrevet, men kan ikke lide at du skriver som om de definitivt er de 20 største talenter. Omformuler det hellere til at der er tale om 20 [b]af[/b] de største talenter.

 3. Ronaldinho92 siger:

  Godt skrevet, Anton Ferdinand og Kerlon blive spændene;)

 4. JeppeH siger:

  Jeg synes det er rigtigt godt skrevet, og jeg glæder mig også meget til Walcott og Richards, specielt Walcott da han er min yndlingsspiller, men jeg synes at de har meget potentiale. Det skinder nok lidt igennem at jeg er stor fan af PL. 😀

  Thumbs Up.

 5. heTTeh siger:

  Dejlig læsning om nogle af de største talenter.

  Som de andre også siger: Rigtig godt skrevet.

 6. Rasmus siger:

  Ja man godt skrevet og ham der Freddy Adu i kan bare vente jer for han er ikk så dårlig igen hehe:o

 7. Mikkel Lasson siger:

  Flot skrevet og er enig. Synes bare der mangler en dansker ved navn Nicklas [b]Bendtner [/b];)

 8. AK siger:

  Ja. Det kan du vel have ret i, Mikkellas. Men vi ser ham ikke blandt de 20 største, så derfor kom han ud. Han scorer jo trods alt kun mål for et hold i den anden bedste række i England

 9. MonQ siger:

  Og rent personligt, tror jeg ikke, at Bendtner kan stå distancen. Han får utroligt svært ved at slå igennem i Arsenal, hvis ikke han forstår hierakiet i klubben. Han kan ikke komme ind som 19-årig og tro, at han kan slå en Henry af holdet.

  Godt nok, må jeg give Bendtner, at han har gå på mod og tro på sig selv, men det kan blive for meget. Hans talent er også begrænset, synes jeg.

 10. Powersolo siger:

  Spændene artikel…

  Ang. Bendtner debaten, jeg tror ikke han slår til i Arsenal næste sæson, han får en god start, og bliver solgt til en mindre engelsk klubB)

 11. Casper Lohse siger:

  Nu kan i debattere om det i denne tråd: [url]https://www.totalbold.dk/forum/viewthread.php?forum_id=6&thread_id=115[/url]

 12. Fck siger:

  jeg synes især om sergio agúero han er en spændende fyr…!!!

 13. Adam siger:

  God artikel! Er dog ikke helt enig i, hvorvidt Adu og Akinfeev hører til på listen. Ej heller mener jeg, du kan sige, at Kerlon er Barsiliens største talent.

 14. Kim Pedersen siger:

  En meget velskrevet artikel! Det er en omfattende kategori, men jeg synes, at der er kommet mange spændende og relevante navne, som uden tvivl vil komme til at spille en stor rolle i fremtiden. Navnlig den tidligere Leeds-spiller Aaron Lennon virker lovende.

 15. Nichlas siger:

  Smukt skrevet. Glæder mig til at se Alle spillerne:D

 16. MadsArsenal siger:

  rigtig godt skrevet, men jeg synes der mangler en. nemlig Carlos Vela fra Salamanca(Arsenal). jeg tror hekt sikkerkt at når han for arbejdstiladelse i england at han vil blive en kæmpe stjerne:)

 17. MadsArsenal siger:

  Messi?

 18. MonQ siger:

  @MadsArsenal:

  Jeg har valgt at sætte mere fokus på nogle mere ukendte stjerner, og derfor er spillere som Messi, Fabregas, Rooney osv. ikke med i overvejelserne, idet disse allerede har brudt igennem på allerhøjeste niveau.

 19. Stuff siger:

  [b]Fin artikel.. [/b]- Med mange informationsrige oplysninger, men et par billeder skader nu IKKE. 4/5Top-menu
Menu