Наши партнеры

Menu



CL Gennemgang – Liverpool

Skrevet af Dennis Cordsen

Liverpool FC

Fakta:

Grundlagt: år 1892

Dragtfarver: Rød

Manager: Rafael Benítez

Født: 16. April 1940 (46 år)

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

Valladolid 1995-1996

Osasuna 1996-1997

Extramadura 1997-1999

Valencia 1999-2004

Liverpool 2004

Stadion: Anfield

Kapacitet: 45.362

Bedste Champions League præstation:

Mestre i 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1983/84 og 2004/05

Liverpools præstationer i denne sæson:

Premier League:

Liverpool ligger lige nu på en skuffende 6. plads i ligaen, dog har de kun 3 point op til Arsenal på 3. pladsen. Grunden til den skuffende placering skal ikke findes på hjemmebane, hvor de har været det bedste hold og kun sat point til i 2 kampe. Derimod har de kun fået 8 ud af 30 point på udebane og har en målscorer på 8-13.

At miste så mange point på udebane er der simpelthen ikke råd til i en liga med både Manchester, Chelsea og Arsenal. Det der i år har holdt Liverpool sammen, har været et godt midterforsvar med Jamie Carragher som den ene mand. Jobbet som Carraghers makker, har i denne sæson været delt, da finske Sami Hyypia og vores danske ven Daniel Agger roterer mere eller mindre. Hvis Liverpool ellers kan få gang i andre angribere end deres topscorer Peter Crouch, som har scoret 9 mål, og samtidig begynde at få nogle point på udebane, vil de højst sandsynligt ende sæsonen på en 3 eller 4 plads, og derved få lov at spille om kvalifikation til Champions League.

Champions League:

I Champions League har Liverpool kvalificeret sig til 1/8 finalerne, ved først meget usikkert at slå det Israelske hold Maccabi Haifa ud i 3. kvalrunde, for dernæst at vinde en forholdsvis nem gruppe med 13 point. Her har de igen vist, at de er næsten umulige at slå på hjemmebane, hvor de har taget maksimum point. Men De har også vist at de er sårbare på udebane. Først med et uafgjort resultat imod PSV og så igen i sidste kamp, mod Galatasaray, hvor de tabte 3-2. Resultatet havde godt nok ingen betydning, men derfor prøver de vel at vinde kampene alligevel.

Sammenligning:

Liverpools Premier League og Champions League sæson ligner meget hinanden. De vinder på hjemmebane, og har problemer på udebane. Oven i købet er Peter Crouch også den eneste angriber, der viser stabilt spil i begge turneringer.

Analyse af Liverpool FC

Styrker og svagheder:

Liverpool har som mange andre engelske hold en, undskyld mig sproget, fandens god vindermentalitet og kampen er aldrig slut før den fede dame har sunget. Selvom de skulle spille som en pose nødder, vil de næsten altid være med i kampen indtil sidste fløjt. Dette kan de takke den altid hårdtarbejdende midtbane for, hvor anfører Steven Gerrard ikke er bange for at gå forrest. En anden af holdets forcer, er helt klart det det godt sammenspillede midterforsvar hvor Jamie Carragher og Sami Hyypia har spillet sammen i nogle år efterhånden. Og skulle en af disse 2 spillere blive skadet eller bare have brug for en pause, står en spiller ved navn Daniel Agger, med næsten samme niveau til Rafael Benítez´ rådighed. Rafael Benítez er en taktisk klog træner, der dog nogle gange venter for længe med at fortage de nødvendige ændringer. Liverpool har i denne sæson haft et problem med at holde niveau på venstreback pladsen, hvor John-Arne Riise har haft skadesproblemer og ikke har været i form når han har været skadesfri. Heller ikke Riises erstatning Fabio Aurelio har spillet særlig godt, og især i det defensive arbejde har det knebet. Liverpools største problem i denne sæson har været et uforståeligt udebanekompleks, hvor de f.eks. i Premier League, kun har fået 8 ud af 30 point, og kun vundet 2 kampe.

Holdet:

Målmænd:

På mål har Liverpool spanske Pepe Reina, som i denne sæson virkelig er vokset og er gået hen og blevet en af Premier Leagues bedste målmænd, sammen med Peter Cech i Chelsea, som dog er ude med en længerevarende skade. Også på bænken har Liverpool en fin målmand i den gennemrutinerede Jerzy Dudek, som dog har udtrykt sin utilfredshed med kun at være reserve.

Forsvaret:

I forsvaret har Liverpool klassespillere over hele linien, dog har de 2 venstrebacks, John-Arne Riise og Fabio Aurelio haft svært ved at leve op til resten af forsvaret som for det meste udgøres af Den engelske landsholdspiller Jamie Carragher, den gennemrutinerede finske landsholdspiller Sami Hyypia og den i denne sæson fantastisk spillende Steve Finnan. På bænken har de også rigtigt gode forsvarsspillere i det danske stortalent Daniel Agger og Fabio Aurelio, som dog ikke har spillet op til vanligt niveau i denne sæson.

Midtbanen:

På Liverpools midtbane er der mange gode spillere, rigtig mange endda. På midten har de Xabi Alonso og Momo Sissoko til at styre spillet, hvilket de gør aldeles fremragende. At disse to har spillet så godt, har gjort at man har valgt at skubbe sin største stjerne, anføreren Steven Gerrard, ud på højre kanten hvor han også spiller rigtig godt. Hvem de bruger på venstrekanten er meget forskelligt. Nogle gange den chilenske landsholdspiller Mark Gonzalez, nogle gange gamle Zenden. Indimellem spiller enten Riise eller Aurelio også kant hvis de begge er skadesfri, og til sidst har de den mulighed at sætte alsidige Steven Gerrard derover, for at gøre plads til enten Luis Garcia eller Jermanie Pennant, som de hentede i Arsenal før denne sæson, på højrekanten. Alt i alt er midtbanen Liverpools stærkeste kæde og en kæde der også har en rigtig god bredde.

Angrebet:

Her har Liverpool haft et problem i de senere år. Efter at de solgte Robbie Fowler til Leeds i november 2001, har de haft svært ved at sætte et angreb, der har kunne score stabilt over en hel sæson. Sidste år hentede de så en Real Madrid spiller, der var blevet i overskud, i form af Fernando Morientes og så troede alle at scoringsproblemerne var løst. Men så let skulle det ikke gå, og Morientes har de siden solgt igen. Op til denne sæson har de så igen skrevet kontrakt med deres gamle “goal-getter” Fowler, men han har ikke spillet op til tidligere tiders niveau. Derimod har Peter Crouch i år endelig fået sit rigtige gennembrud for Liverpool, og 2-metermanden er Liverpools topscorer. Foruden Fowler har Liverpool op til denne sæson også købt Craig Bellamy i Newcastle og Dirk Kuyt, der blev hentet til klubben fra Feyenoord for i omegnen af 110 millioner danske kroner. Kuyt der havde en svingende start, har efterhånden fået spillet sig ind som Crouch faste makker i angrebet. Udover alle de nævnte har Rafael Benítez også australieren Harry Kewell til sin disposition, men han har været meget skadet i indeværende sæson.

Profiler:

Steven Gerrard:

Fakta:

Født den 30. Maj 1980

Nationalitet: Englænder

Tidligere klubber: Ingen

Steven Gerrard er den altoverskyggende stjerne på nutiden Liverpool hold. Den

26-årige midtbanegeneral fra Liverpools eget ungdomsarbejde er også anfører for holdet. Gerrard er en teknisk velfunderet spiller, som har et godt blik for spillet og ved hvornår han skal sætte tempoet et ekstra gear op. Han er en klog spiller som er god til at forudsige spillet, og er god til at bryde ind og forstyrre opspillet. Gerrard har et vidunderligt skud, hvilket også har medført at han har scoret næsten 70 mål for Liverpools førstehold i en alder af bare 26 år. Og det endda som midtbanespiller. I slutningen af hans karriere, vil han nok også sætte et par rekorder som spilleren med flest kampe da han allerede har spillet over 360. Gerrard var anfører for det hold der vandt Champions League i 2005.

Peter Crouch:

Fakta:

Født den 30. Januar 1981

Nationalitet: Englænder

Tidligere klubber: Tottenham, Queens Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Norwich og Southampton

Peter Crouch havde en okay første sæson for Liverpool sidste år, men i år er han gået hen og blevet en meget vigtig mand for holdet, da han stort set er den eneste angriber, der bliver ved med at levere solide præstationer. Crouch er især pga. hans 2 meter en rigtig god mand i luften, men han viser også rigtig god teknik, hvis man tænker på hans størrelse. Peter Crouch er en uortodoks spiller der altid lader forsvarspillerne vide at han vil være der i alle 90 minutter. Han er virkelig en spiller som forsvaret slår sig på. Oveni at Crouch i denne sæson er Liverpools topscorer er han også rigtig god at slå lange bolde op på, som han så kan flække videre. Udover sine lægger han også op til en del mål.

Konklusion:

Liverpool bliver betegnet som et af de rigtig gode hold i Europa, men alligevel ikke helt oppe blandt klubber som Chelsea og Barcelona. Og netop Barcelona skal de møde i 1/8 finalerne i dette års Champions League, hvilket ikke kan siges at være den heldigste lodtrækning. Men som de kloge folk siger, så skal man kunne slå alle hold for at vinde Champions League. Barcelona vil gå indtil dette brag af et opgør som favoritter, og med Samuel Eto’o tilbage i topform og sulten efter sin skade, bliver han en spiller Liverpool virkelig skal holde øje med. Men når dette er sagt skal man absolut ikke blive chokeret hvis Liverpool går ind og levere en lille artig overraskelse og slår Barcelona ud af dette års turnering.

Hvis Liverpool først slår Barcelona tror jeg at de er en mulig vinder af dette års turnering, men lige nu er det mest sandsynligt at 1/8 finalerne bliver deres endestation.



Kommentér

En kommentar til “CL Gennemgang – Liverpool

  1. Mike Justesen siger:

    Flot skrevet!

    KOM SÅ DE RØ'E!!



Top-menu
Menu