Наши партнеры

MenuPremier League – Optakter

Topkampen spidser til, og pointtab til Chelsea kan betyde, at mesterskabet havner hos Manchester United. Liverpool skal forsøge at hente Arsenal, mens det i bundkampen er ved at være sidste chance for Charlton og West Ham.

Førerholdet, Manchester United, spiller den tidlige kamp i denne runde af Premier League, da de kl. 13.45 tager imod Bolton, som stadig er på jagt efter den 4. plads, som giver adgang til Champions League. United har kun tabt point to gange hjemme på Old Trafford i denne sæson, mens Bolton har haft store problemer med at score på fremmed græs.

Rundens største favorit finder man i eftermiddagens kamp på Stamford Bridge, hvor de regerende mestre tager imod oprykkerne fra Sheffield United. Gæsterne ligger syv point over stregen, og dermed ligner det, at de er at finde i Premier League i næste sæson, hvilket de kan takke en stabil hjemmebanestatistik for. På udebane har oprykkerne haft svært ved at score, og det er indtil videre kun blevet til mål syv gange på fremmed græs. At de så møder ligaens bedste forsvar på udebane gør ikke det hele nemmere.

Tottenham tager lørdag eftermiddag imod bysbørnene fra Watford i en kamp, som skal vindes. Spurs gik i midtugen videre i UEFA-cuppen, hvor de i 1/4-finalerne skal møde de regerende mestre fra Sevilla. Watford har 10 point op til stregen, og de må efterhånden vænne sig til, at den står på fodbold i “Championship” næste år. Watford har kun vundet én gang på udebane i år, og dermed må Martin Jols hold betegnes som store favoritter.

Resten af lørdagens kampe er nogle mere jævnbyrdige affærer. Wigan og Fulham ligger på henholdsvis nr. 14 og 15 i ligaen, og en sejr til et af de to hold kan sikre Premier League på programmet næste år.

Reading og Portsmouth er begge bejlere til 5. pladsen, som giver adgang til UEFA-cuppen, og de mødes i dag på Madejski Stadium. Portsmouth startede som lyn og torden i sæsonen, men efterhånden er Kanus og resten af spillernes niveau dalet markant. Med en sejr på udebane mod dette års store overraskelse kan de dog stadig nå Bolton og dermed spille i Europa næste år.

Middlesbrough og Manchester City spiller lørdag i Middlesbrough i en kamp, hvor der står mest på spil hos gæsterne. City ligger pt. lige over nedrykningsstregen, og pointtab i dag kan skabe et point ned til Charlton på kun tre point. Boros sæson er allerede overstået, idet de hverken kan nå at rykke ned eller nå pladserne i toppen, og dermed kan der vente os en noget kedelig og rodet affære.

West Hams sæson har været noget lignende katastrofal. “The Hammers” overraskede de fleste, da de klarede sig godt i Premier League sidste år, men dette års satsning på indkøb af de to argentinske stortalenter, Tevez og Mascherano, er gået i vasken. Sidstnævnte skiftede til Liverpool i januars transfervindue, mens Carlos Tevez først de sidste par kampe er begyndt at vise sit potentiale. Det kan dog vise sig at være for sent, idet West Ham indtager sidstepladsen, og der skal mere end et mirakel til at redde Alan Curbishleys hold.

Søndag spilles der tre kampe, hvor Charlton i den første hjemme på The Valley tager imod Newcastle, som i midtugen skuffende røg ud i UEFA-cuppen. Charlton har lejet Alex Song fra Arsenal i resten af sæsonen, og med ham på midtbanen er Charlton begyndt at hente point igen. Netop dette kan hjælpe dette års store skuffelse til at slå “Magpies” og dermed tage et skridt på vejen mod overlevelse.

Aston Villa tabte i onsdags til Arsenal hjemme på Villa Park, og søndag tager de igen imod et af de store hold, da Liverpool kommer på besøg. John Carew har skabt en fornyelse i Aston Villas angreb, mens Ashley Young fodrer ham med bolde, når han trækker ud på venstre kanten. Dette våben kan vise sig at blive vigtigt mod Liverpool, som er i absolut topform.

En fantastisk fodboldweekend afsluttes i Liverpool, hvor Everton tager imod Arsenal, som i onsdags overtog 3. pladsen fra Liverpool. Everton har spillet utroligt stabilt siden nytår, og de indtager pt. en 6. plads, kun fire point efter Bolton. Arsenal har endnu ikke tabt i Premier League i 2007, og med Kolo Toure tilbage fra karantæne, kan forsvaret få lidt stabilitet, mens Gilberto bliver flyttet ind på midtbanen ved siden af Fabregas igen.KommentérTop-menu
Menu