Наши партнеры

MenuOptakt: Spanien – Danmark

Skrevet af Dennis Cordsen.

Der er lagt op til skæbnekamp på lørdag, hvor Spanien skal give alt hvad de har, hvis de har planer om at være med til EM 2008.

Begge hold har brug for en sejr og specielt for Spanien er det næsten en knald eller fald kamp.

Holdet har i de 3 første kampe kun hentet 3 point og har dermed allerede 4 point op til Danmark og hele 9 point op til Sverige, dog for en kamp mindre. Taber Spanien til Danmark vil de have 7 point op til den 2. plads de skal op på for at kvalificere sig.

Kampen er en nøglekamp i puljen og en rigtig 6-points kamp, for vinder spanierne er de tilbage i kampen om kvalifikation til europamesterskabet i 2008.

Spanien har i de sidste årtier haft et godt greb om Danmark.

Bl.a. i 1984 hvor Spanien slog Danmark ud efter straffesparkskonkurrence, og igen 4 år senere hvor spanierne vandt 3-2 i den ordinære kamp. Endelig er der også kampen i 1993. Her bliver sejren til det spanske hold kun 1-0, men det var alligevel nok til at Spanien lige akkurat kvalificerede sig til VM, lige foran Danmark.

En ting der kan gå hen at få en meget stor betydning i denne kamp er starten. Formår det danske hold at slå det spanske spil i stykker i det første kvarters tid, er mulighederne for at det spanske publikum vender sig mod sine egne, med en kæmpe pibekoncert, stor. Kommer Spanien derimod godt i gang, eventuelt med et mål, vil tilskuerne komme med i kampen, hvilket jo altid er til hjemmeholdets fordel.

Spanien er til denne kamp uden deres normalt så stærke midterforsvar bestående af Sergio Ramos og Charles Puyol, og i deres fravær må Valencias solide forsvarspiller, Carlos Marchena danne par med gennemrutinerede Javi Navarro fra Sevilla. Selvom dette er 2 gode spillere, burde det give Danmark en noget bedre mulighed, da de for det første ikke helt har de 2 andres niveau og ikke nok med det er de jo slet ikke spillet sammen.

De forventede startopstillinger:

Spanien: Iker Casillas – Joan Capdevilla, Javi Navarro, Carlos Marchena, Ángel López – Andrés Iniesta, David Albelda, Xavi Hernández, David Silva – David Villa og Fernando Morientes.

Hold øje med: David Villa, besidder alt hvad der kræves af en boksspiller – og lidt til. Han er på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og udnytter alt hvad han kan komme i nærheden. Med hans kølighed, og evne til at score fra umulige positioner, skal danskerne holde et vågent øje med den lille spanier, der også har et spark som få, hvilket gør ham til en eminent frisparksskytte.

Danmark: Thomas Sørensen – Lars Jacobsen, Daniel Agger, Michael Gravgaard, Niclas Jensen – Christian Poulsen, Daniel Jensen, Martin Jørgensen – Dennis Rommedahl, Thomas Kahlenberg og Jon Dahl Tomasson.

Hold øje med: Christian Poulsen, han bliver skraldemanden på midtbanen og får som sin vigtigste opgave at gå hårdt til de spanske spillere, og forsøge at skræmme dem en smule. Det er vigtigt med en god kamp fra Poulsen da det ellers kan blive meget svært at holde spanierne fra chancer.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Kampen ender uafgjort. Spanien er på papiret det bedste hold, men har ikke fået det til at køre i denne kvalifikation. Derfor tror vi på at kampen ender 1-1.Kommentér

2 kommentarer til “Optakt: Spanien – Danmark

  1. FreshPrince1982 siger:

    Nu det ik for at være sortseer men Dk taber kampen, tror ik på at kampen ender med 0-0 eller 1-1 for der står alt for meget på spil for Spanien til at de kan tåle et uafgjort resultat, plus at Dk ik har den bedste statistik mod Spanien på udebane, hvem husker ik f.eks. rundbarberingen i Sevilla ´94 eller ´95 og sidst vi mødte Spanien i Gijon vandt de 1-0…tallene er bare ik med landsholdet mod Spanien hvilket kun er med til at bekræfte at de er vores onde ånd 🙁

  2. AK siger:

    2-0 tabte vi nu i Gijon i 2004. Men ligegyldig…dommeren var ikke god og det kan vi ikke gøre noget ved.Top-menu
Menu