West Ham ligner en nedrykker

Engelsk fodbold

Sent lørdag eftermiddag, måtte West Ham sande, at de skal sætte noget af en sæsonafslutning ind, hvis de skal undgå nedrykning. 4:0-nederlaget til rivalerne i bunden af Premier League viste forskellen mellem de to hold. I samme runde vandt Liverpool sikkert hjemme mod Sheffield United, mens Middlesbrough satte Reading på plads.

West Ham har i januars transfervindue købt flittigt ind for at undgå nedrykning fra den bedste engelske række. Profiler som Matthew Upson og Boa Morte er blevet hentet fra henholdsvis Birmingham og Fulham. Ingen af disse var dog med, da de kunne se Alan Curbishley og co. tabe med hele 4:0 på The Valley i London.

Kampen lagde ud med masser af tacklinger på midten, hvilket Darren Ambrose måtte sande, da han trak hele to gule kort hos West Hams spillere inden for de første ti minutter.

Samme Ambrose blev kampens første målscorer, da den tidligere Newcastle-spiller sikkert flugtede et indlæg fra højre side ind bag Green i West Ham-målet. Blot ti minutter efter slog den tidligere Arsenal-spiller, Jerome Thomas, til, da han nemt kunne drible Calum Davenport, hvorefter trille den stille over i fjerneste hjørne. West Hams forsvar virkede utrolig usikkert.

Lige inden pausen gjorde Charltons topscorer, Darren Bent, det til 3:0 på en fin stikning fra Hasselbaink, og dermed var bundkampen allerede lukket inden halvlegen.

Samme mønster fortsatte efter pausen. Charlton var spilstyrende, hvor især lejesvenden fra Arsenal, Alex Song, gjorde det rigtig godt på den centrale midtbane. På West Hams hold, var Carlos Tevez den eneste trussel, og det var også ham, der var tættest på at score for udeholdet, da han måtte se sit frispark reddet af Scott Carson.

Med ti minutter igen slog Charlton til endnu engang, da Jerome Thomas nemt kunne omsætte en flad aflevering til mål. Kampen sluttede 4:0, og dermed er Charlton på vej væk fra bunden med tre point ned til West Ham og fire til Watford, som spiller senere lørdag aften.

Liverpool tog hjemme imod Sheffield United, som måtte se sig besejret af Steven Gerrard og co. med 4:0, efter Robbie Fowler scorede på to straffespark i første halvleg. Dermed lægger Liverpool afstand til Arsenal, som nu er fire point efter holdet fra Beatles-byen. “The Gunners” har dog to kampe i hånden.

Reading har overrasket alt og alle, men i dag måtte de se sig besejret af Middlesbrough oppe i Nord-England på mål af Mark Viduka og Yakubu.

Tidligere på dagen vandt Manchester United over Fulham. En kamp, der kan læses mere om her.