Наши партнеры

MenuWenger: OK at hente unge talenter

Engelsk fodbold

Efter at Chelsea forleden fik en straf af FIFA, efter at have handlet en ung spiller på ulovlig vis. Arsene Wenger, forsvarer nu de store klubbers ret til, at handle med unge spillere.

FIFA var efter Chelsea pga. deres køb af den franske unge spillet, Gael Kakuta fra franske Lens tilbage i 2007. Flere topklubber, der i blandt de engelske rivaler, Manchester United som senest er blevet beskyldt at fiske unge talenter.

”Folk tror, at vi tager 30 spillere hvert eneste år og bare putter dem ind i vores akademi. Det er slet ikke sådan, det foregår. Vi tager en eller to, giver dem en top-uddannelse og kigger efter dem socialt”, siger manageren ifølge ESPN.

”Kig på alternativet. Hvis du forbyder spillere at skifte klub, før de fylder 18, ved du så, hvad der vil ske? De vil flytte alligevel. Til hvem? Agenter. Hvor gamle vil spillerne være? 13-14 år”, siger Wenger.

The Gunners manageren sammenligner de unge talenters karriere med musikeres.

”Hvis spillerne ikke kan komme til de bedste klubber, vil de aldrig forbedre sig. Jeg er imod, at man forhindrer, at de unge spillere skifter til topklubber. Hvis du har et barn, der er god til at spille musik, hvad vil du så gøre? Melde dem ind i en god musikskole, er ikke en dårlig idé. Det er det samme med fodbold”, slutter manageren.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu