Наши партнеры

MenuTop-10: Sommerens transfers i Frankrig 09/10

Fransk fodbold

TotalBold.dk har herunder udarbejdet en top-10 over de største og mest bemærkelsesværdige handler, der er foretaget igennem sommerens transfervindue i Frankrig.

I Frankrig har sommerens transferperiode været hektisk. Specielt topholdene har haft travlt med at lange store beløb over forhandlingsbordene.

Mestrene Bordeaux har blandt andre hentet AC Milans Yoann Gourcuff, mens Marseille, som endte på andenpladsen i sidste sæson har spenderet i omegnen af 300 millioner kroner på indkøb. Lucho González fra FC Porto og Stéphane M’Bia fra Stade Rennes er de to spillere, som vejer tungest i budgettet.

Hvis man kigger på Olympique Lyon, som efter flere sæsoners storhedstid på førstepladsen måtte nøjes med tredjepladsen, har klubben også renset godt ud i truppen.

Sidste sæsons store angrebsstjerne Karim Benzema har man afsat til Real Madrid, mens man har forstærket sig med Lisandro López fra FC Porto og Michel Bastos fra OSC Lille for at nævne de to dyreste indkøb, som klubben har foretaget.

Samlet set har de franske klubber i Le Championnat hentet spillere for omkring 1,5 milliarder kroner, mens de har solgt for cirka 1,9 milliarder kroner.

1. Lisandro López, fra FC Porto til Lyon

Efter Lyons salg af Karim Benzema havde de pludselig et hul i angrebet, som skulle fyldes ud. Det valgte ledelsen at gøre ved at forstærke sig med FC Portos 26-årige angriber Lisandro López. López har et flot scoringsgennemsnit i sin tid i Porto. Fra sæsonen 2005 til 2009 har han nettet hele 49 gange i blot 106 kampe. I Lyon har han allerede bevist, hvorfor han var 180 millioner kroner værd, som overgangssummen endte med. Han har nemlig allerede scoret seks mål i samme antal kampe for franskmændene.

2. Yoann Gourcuff, fra AC Milan til Bordeaux

Yoann Gourcuff er allerede et kendt navn i fodbold-Europa, eftersom den blot 23-årige midtbanespiller har været vidt omkring. Han fik sit gennembrud som seniorspiller i Rennes, hvor han spillede 66 kampe i perioden 2003-2006. Herefter fik den italienske storklub AC Milan fingre i den unge franskmand. Men hans store gennembrud kom, da han blev udlejet til Bordeaux i sidste sæson. Her scorede han 12 mål i blot 37 kampe, og så var den franske klub hurtigt klar med en kontrakt og pen, så man sikrede sig papirerne på ham.

3. Lucho González, fra FC Porto til Marseille

Lucho González er en midtbanespiller, som er garant for at yde sit ypperste, hvilket er blevet belønnet i samtlige af de klubber, han har spillet i. Han startede i den argentinske klub Huracán og siden da er klubnavnene kun blevet større. I 2005 hentede FC Porto argentineren, som opnåede 82 kampe for River Plate over en treårig periode. Han spillede hos den portugisiske storklub indtil Marseille købte González i sommerens transfervindue. 28-årige González nåede dermed at optræde i 109 kampe for FC Porto, hvoraf han scorede 31 mål. Han fik sin landsholdsdebut i 2004, og siden da har han repræsenteret sit land Argentina i 43 kampe.

4. Souleymane Diawara, fra Bordeaux til Marseille

Marseille-ledelsen har længe sukket efter en rutineret centerforsvarer, derfor reagerede man, da chancen bød sig under transfervinduet. Man hentede mestrene, Bordeauxs senegalser Souleymane Diawara, som stort set har spillet hele sin karriere i fransk fodbold. Han startede hos Le Havre i 1998, hvor han spillede 104 kampe frem til 2003. Herefter gik opholdet til Sochaux, men efter 84 kampe skiftede han til den engelske klub Charlton Athletic i 2007. Her var han kun i en sæson, før turen gik videre til Bordeaux, hvor han altså opnåede 63 kampe, før Marseille lagde godt 50 millioner kroner på bordet, som de ikke kunne takke nej til. Den 30-årige forsvarer har spillet syv kampe for Marseille, hvor han også har formået at nette en gang.

5. Mathieu Coutadeur, fra Le Mans til AS Monaco

Den blot 23-årige centrale midtbanespiller, Mathieu Coutadeur, slog i en tidlig alder igennem i Le Mans, hvor han gjorde så stort et indtryk, at han blev sat i forbindelse med flere storklubber, hvor Arsenal FC var en af bejlerne. Han endte dog med at skrive under på en fireårig kontrakt med AS Monaco, som måtte slippe godt 30 millioner kroner for den talentfulde franskmand. Dermed måtte han forlade sin fødeby efter 108 kampe.

6. Stéphane M’Bia, fra Stade Rennais til Marseille

Stéphane M’Bia begyndte karrieren hos det berømte sportsakademi i Kadji, der bl.a. har opfostret Samuel Eto’o og Éric Djemba-Djemba. I 2004 kom han til Stade Rennais, som siden hen har gjort ham til en eftertragtet herre. I sommerens transfervindue havnede han i Olympique Marseille, hvis opgave er at fremme M’Bias talenter. M’Bia har også fået kampe for det camerounske landshold, hvor han har vist lovende takter. Den 23-årige defensive midtbanespiller skal for alvor vise sig frem på den europæiske scene.

7. Ismaël Bangoura, fra Dynamo Kiev til Rennes

Ismaël Bangoura er født i Guinea og er som mange andre afrikanere afhængig af fodbold som levevej. Indtil videre har den 24-årige også gjort det glimrende. Han kommer efter to års læreophold i ukrainske Dynamo Kiev, hvor han øjensynligt gjorde opmærksom på sig selv i Rennes, som snuppede ham foran mange andre interesserede klubber. Angriberen scorede i sin debut for Ligue 1-klubben på et fremragende og veludført saksespark, der fik ham på alle franske tilhængeres læber.

8. Alexander Tettey, fra Rosenborg til Rennes

På trods af sin unge alder, så er Alexander Tettey en rutineret spiller og en elsket spiller af de norske fans. Som 21-årig blev han udnævnt til Rosenborgs viceanfører og han var tit anfører, da klublegenden Roar Strand startede mere og mere på bænken. Det har bragt Tetteys spil på et højere og mere modent niveau, da han er meget ansvarlig og bevidst om alle sine bevægelser i løbet af de 90 minutter. Han er allerede kendt i Europa, men i Rennes skal han gøre folk endnu mere bekendt med sit navn, da den 23-årige spiller uden tvivl er fremtidens mand – både i klubfodbold, men også på det norske landshold.

9. Michel Bastos, fra Lille til Lyon

Michel Bastos er kommet til Lyon som en velkendt spiller. Han er lille af statur, men stadig en yderst belastende spiller for opponentholdet. Den 26-årige brasilianer er en specialist på dødbolde, hvor han både på straffe- og frispark kan hamre bolden hårdt i nettet. Det gør han via sit kraftige og hårde venstreben, der også tillader ham at skyde fra distancen med stor succes. Bastos skal for alvor op i gear nu og videre til de større ligaer i verden, og her er Frankrig som altid et fremragende springbræt.

10. Bafétimbi Gomis, fra Saint-Étienne til Lyon

Bafétimbi Gomis er som 24-årig allerede et relativt stort navn i Europa. Han har taget et større skridt i den rigtige retning i tilgangen til Lyon, hvor han nu skal til at slå sine folder. Han er blot den sjette spiller i historien til at gå fra Saint-Étienne til Derby du Rhône-rivalerne Lyon, hvilket giver angriberen lidt ekstra spotlys. I sin internationale karriere havde Gomis valget mellem Senegal og Frankring, men endte til sidst hos Les Bleus, hvor han har haft stor succes. Han blev sågar den første spiller siden Zinédine Zidane til at score to mål i sin debut. Fremtiden ser meget lys ud for Gomis, der uden tvivl vil blive meget stor. Potentialet og psyken er til det.

Hvordan skulle din top-10 over franske indkøb se ud?

– Kommentér herunderKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu