Наши партнеры

MenuRundens Overblik: Primera Division

Spansk fodbold

30. runde stod i bundholdenes tegn, hvor 4 af de 5 dårligst placerede hold, trak sig sejrrigt ud af deres opgør.

Real snublede i Santander

Inden gårsdagens møde mod Racing Santander, lignede Real Madrid et hold, der kunne kæmpe med i toppen. Santander, der kæmper for en Top 6 placering ville det dog anderledes. ’Kongeklubben’ startede dog bedst, hvor ’kongesønnen’ Raul, bragte gæsterne foran efter 33 minutters spil. Der skulle gå 40 minutter før nettet atter blafrede, og denne gang var det Garay, der sikker eksekverede et straffespark. De lignede en uafgjort, men i de døende minutter, fik Santander tildelt endnu et straffe, og Garay scorede endnu en gang sikkert fra 11-meter pletten. Kampen endte derfor 2-1, og Santander rykker tættere på målet, mens Real mistede et vigtigt skridt i topstriden.

Sociedad vandt endelig på udebane

Sociedad har i længere tid lignet en sikker nedrykker, men tog et skridt i den rigtige retning, da de lørdag besejrede Betis, og dermed fik deres første udebanesejr i denne sæson. Kampen var 33 minutter gammel, da opgørets første, sidste og eneste scoring faldt. Javier Garrido var manden bag målet, og bragte derfor fornyet håb i Sociedad lejren.

Bilbao holdte sig over stregen

Baskerholdet, Athletic Bilbao, fik i sidste runde, endelig kæmpet sig op over stregen, og skulle søndag bevise, at de har fortjent at blive der, da den rød/hvide hær, tog i mod Espanyol. Sidste års pokalvindere lagde dog ud med en chok-start, da det efter 3 minutters spil, allerede stod 0-1, hvor Domingos Jonatas fik bolden i nettet. Føringen holdt indtil kampen blev en time gammel, hvor Ismael Urzaiz, bragte balance i regnskabet. 17 minutter efter, var Urzaiz igen på spil, og kunne sende hjemmeholdet i front. Stillingen holdt ud, og Bilbao fik derfor endnu en runde ude af nedrykningszonen.

Osasuna delte med Huelva

Dette års helt store positive overraskelse, har været oprykkerne fra Recreativo Huelva, der p.t. kæmper for Europa-pladser. For at holde trit med konkurrenterne, skulle de besejre Osasuna på udebane. De kom da også planmæssigt foran, da Sinama Pongolle, fik nettet til at blafre, efter 52 minutters spil. Glæden var dog kortvarig, da Cesar Cruchaga 4 minutter efter, sendte bolden i mål til 1-1. Dette blev også kampens resultat, og Huelva led et dumt point tab, mens ligaen går ind i den afgørende fase.

Celta byttede plads med Levante

Celta lå inden dagens opgør mod Deportivo, under nedrykningsstregen, men det var ikke en tilværelse de var glade for. Det var ikke den mest sindsoprivende fodboldopvisning, og kampens eneste scoring faldt efter en times spil, hvor Fernando Baiano, sendte bolden i netmaskerne. Celta blev derfor vinderne af en forholdsvis kedelig kamp, og er dermed at finde på den rigtige side af stregen. Det blev derfor en god debut for Hristo Stoichkov, der fik sin første kamp i spidsen for Celta.

Gimnastic leverede overraskelsen

Rundens største overraskelse, var opgøret mellem Gimnastic og Zaragoza. Oprykkerne, med Tobias Grahn i truppen, ligger placeret som nr. sjok, og en nem sejr for Zaragoza var derfor forventet. Gimnastic har dog før vist, at de ikke skal undervurderes, og det lærte Zaragoza også i dag. Der skulle gå hele 82 minutter, før kampens eneste scoring faldt. Javier Portillo tegnede sig for målet, og sørgede dermed for, at Gimnastic følger med de andre bundhold.

’Ligaens bedste forsvar’ holdte buret rent

Getafe tog søndag eftermiddag i mod Villarreal, der i denne sæson mere har lignet en synkende skude, end en U-båd. ’Skibet’ fik i hvert fald endnu et hul, da det sejlede til Madrid. Getafe viste hele kampen igennem, hvem der var overmanden, og første scoring faldt efter 29 minutters spil, ved Casquero. 10 minutter efter tog Güiza sig den frihed, at brænde hjemmeholdets straffespark, og pausestillingen blev derfor 1-0. I det 66. minut, øgede Verpakovskis til 2-0, og sejren blev cementeret 5 minutter før tid, hvor Sergio Pachón, var på pletten for hjemmeholdet.

Atlético Madrid nærmer sig ’det forjættede land’

Atlético Madrid har i denne sæson kæmpet for at sikre sig en plads i Top 4, der giver adgang til Champions League. Alt gik da også efter planen, da de tog i mod bundholdet fra Levante. Klubbens ubestridte stjerne, Fernando Torres, stod for kampens eneste scoring, efter en times spil. Trods en ordentlig herrefight fra Levantes side, lykkedes det dem ikke at forhindre Atlético, i at løbe med alle 3 point.

Selvmål reddede de regerende mestre

Barcelona stod overfor hvad der burde være en overkommelig opgave, da øboerne fra Mallorca, gæstede Camp Nou. Trods dominans fra katalanernes side, fik de tildelt en portion held oppe fra, da Jonas Manuel Gutiérrez valgte at brænde Mallorcas straffespark, efter 31. minutters spil. Kampen lignede længe en uafgjort, men i dommerens overtid, blev et frispark sendt ind i Mallorca boksen, og her endte bolden med at blive skudt ind på Fernando Navarro, og derefter ind i eget net. Dermed var det for sent for Mallorca, og Barcelona trak sig sejrrigt ud af opgøret.

David Villa sikrede sejren i topbrag

Rundens største kamp stod mellem Valencia og Sevilla på Estadio Mestalla. Sevilla startede sæsonen som lyn og torden, men er faldet lidt på det seneste. I dag blev det så til endnu et hug i mesterskabsdrømmene, da David Villa var i topform for Valencia. Første scoring faldt efter 27 minutters spil, hvor den lille spanier spillede bolden et-to med Marchena, og med fikst lob, sendte han bolden ind bag Cobeno. 6 minutter efter, får Maresca muligheden for at sende Sevilla tilbage i kampen, men italieneren brænder straffesparket. I det 49. minut, modtager Villa en god bold fra Joaquin, og Hinkel ser ingen anden udvej, end at falde den hurtige angriber. Rødt kort og straffe, og Villa scorer sit og kampens 2. mål. Valencia viste sig at være en tand for meget for Sevilla og Christian Poulsen, og 2-0 føringen holder kampen ud, og Valencia sikrer sig 3 meget vigtige point i topstriden, mens Sevilla missede chancen for at rykke forbi Barcelona.

Rundens resultater i Primera Division:

Racing Santander 2 – 1 Real Madrid

Real Betis 0 – 1 Real Sociedad

Athletic Bilbao 2 – 1 Espanyol

Osasuna 1 – 1 Recreativo Huelva

Celta Vigo 1 – 0 Deportivo La Coruna

Gimnastic 1 – 0 Real Zaragoza

Getafe 3 – 0 Villarreal

Atlético Madrid 1 – 0 Levante

FC Barcelona 1 – 0 Mallorca

Valencia 2 – 0 SevillaKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu