Referat: Primera Division 24. runde

Spansk fodbold

Mange af topholdene snublede i den 24. runde af La Primera Division, hvor de to tophold, Barcelona og Real Madrid, skulle på svære udebaneopgaver, mens Christian Poulsen og Sevilla, skulle et smut forbi et Espanyol-hold, der ikke har været i topform på det seneste. Jon Dahl Tomasson og Villarreal mødte Racing Santander, mens Michael Laudrups Getafe tog imod Valencia. Nede i bunden af tabellen bød 24. runde på en sand bundgyser, da nr. 17., og 18. før dagens runde, Recreativo Huelva og Deportivo La Coruña, mødte hinanden. Her bringer vi dig det komplette overblik over 24. runde.

Betis – Real Madrid

Da Real Madrid efter 20 minutter af 1. halveg havde domineret kampen og neutraliseret modstanden fra andalusiske Betis, og var kommet sikkert i front, på et mål af hollandske Royston Drenthe, lignede besøget på Manuel Ruiz de Lopera tre point yderligere mod klubbens 31. mesterskab, og endnu et nederlag til det kriseramte hold fra Sevilla. Dette blev dog ikke tilfældet, for to effektive hovedstødsmål indenfor fire minutter, af henholdsvis Edu og Pavone, der fuldstændig udstillede unge Marcelos hovedstødsfærdigheder, satte hjemmeholdet i front, og et ellers boldbesiddende Real Madrid-hold, formåede ikke at svare igen i de resterende minutter af 1. halveg, mod et kompakt Betis-forsvar. Det samme billede tegnede sig i 2. halveg, for til trods for et stolpeskud af indskiftede Van Nistelrooy, havde Real Madrid ingen store chancer, og efter 90 + 6 minutter, kunne Betis ånde dybt ud, og sætte tre vitale point væk fra nedrykning ind på kontoen.

Espanyol – Sevilla

Et kriseramt Espanyol-mandskab, skulle på forhånd bruge tre point, hvis man ville hænge på i toppen. Ikke desto mindre fortsatte man den dårlige stime, med blot tre point i fem kampe, da Sevilla var på besøg i Barcelona. Til trods for en gigantisk dobbeltchance for hjemmeholdet efter fire minutters spil, er det Sevilla, der med en flot kombination imellem de to angribere i front, Luis Fabiano og Kanoute, bringer sig i front med 1-0, efter seks minutter. Det bliver dog endnu værre for Espanyol, da Fabiano og Kanoute atter kombinerer sig igennem et svagt Espanyol-forsvar fem minutter senere, og kan bringe Sevilla på 2-0. Der kommer derefter lidt mere ro på sagerne, og Luis Garcia scorer et vitalt mål før pausen for hjemmeholdet, da han får en fod på Zabaletas indlæg, men samme Zabaleta bliver vist ud 20 minutter inden i 2. halveg, da han nedlægger unge Diego Capel. Med et kvarter tilbage af kampen, åbner danske Christian Poulsen herefter for fire hektiske minutter, hvor der bliver nettet tre gange. Efter Poulsens mål, reducerer Coro på en flot flugter til 2-3, men jublen er dog kort, da Diego Capel skyder bolden ind bag Kameni, efter oplæg fra Jesus Navas. Kampen bliver ved de 4-2, og Sevilla skyder sig dermed midlertidigt op på 6. pladsen.

Zaragoza – FC Barcelona

Det var et presset Barcelona-mandskab, der gæstede La Romareda lørdag aften. Før kampen lød hullet op til rivalerne fra Real Madrid på hele otte point, men man havde en gylden chance for at få det reduceret med tre, efter madrilenernes nederlag mod Betis. Det gik da også som planlagt, for efter en nogenlunde lige spilfordeling i kampen, bragte Thierry Henry udeholdet i front efter 34 minutter. Blot ni minutter senere, havde Zaragoza dog muligheden for at udligne på straffe, da Rafael Marquez nedlægger Ricardo Oliveira i feltet, men Zaragozas topscorer, Diego Milito, misbruger den gyldne chance, ved at skyde over mål, og i stedet kan Barcelona gå til pause med en 1-0-føring. I 2. halveg har Zaragoza spilovertaget, og efter otte minutter, kan Ricardo Oliveira velfortjent passere Victor Valdes i målet, og få udlignet til 1-1. Derefter fortsatte hjemmeholdets spilovertag, men i stedet for 2-1, tilfalder kampens sidste mål Barcelona, som får tilkendt et noget tvivlsomt straffe, der bliver udnyttet af Ronaldinho. Dermed er der nu for Barcelona fem point op til førerholdet, Real Madrid, mens Zaragoza tumler rundt i midten af tabellen, med risiko for at blive indblandet i nedrykningskampen.

Almeria – Real Murcia

Det var et formstærkt midterhold på jagt efter europæisk fodbold, og et kriseramt bundhold der mødte hinanden i Andalusien, men det var ikke hele tiden helt let at se i denne kamp. Selvom hjemmeholdet, Almeria, gennem hele kampen var det boldbesiddende hold, var Murcia, og i særdeleshed Ivan Alonso, farlige og havde mange, gode chancer undervejs. Det var dog hjemmeholdet Almeria, der scorede kampens første, og eneste mål, da den tidligere Real Madrid-spiller, Alvaro Negredo header sit 8. mål ind i denne sæson, efter et indlæg fra Albert Crusat, uden chance for Murcias målmand, Antonio Notario. Almeria satte sig med sejren op på 6. pladsen, mens Murcia på 19. pladsen har tre point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

Recreativo Huelva – Deportivo La Coruña

En bundgyser af de helt store fandt sted i Andalusien, da den tidligere storklub, Deportivo La Coruña gæstede den ældste klub i Spanien, Recreativo Huelva. En nervøs start fra begge sider, går til gæsternes side, da den tidligere Liverpool-spiller, Florent Sinama-Pongolle, tager bolden med hånden i sit eget felt. Den ellers udskældte Joan Verdú omsætter sikkert straffesparket til mål, og han bringer Deportivo i front med 1-0, et resultat der holder til pausen. Otte minutter inden i 2. halveg må udeholdet se den føring udlignet, da Huelvas Beto, header bolden ind efter et hjørnespark. Det var tilsyneladende ikke så godt, at netop Beto scorede, for efter at have smidt trøjen i den efterfølgende jubel, får Recreativo-spilleren vist sit 2. gule kort i kampen, og hjemmeholdet må spille med en mand i undertal, de resterende godt 40 minutter. Det ser dog ikke ud til at være en hindring for Huelva, for blot fire minutter efter er bolden atter at finde bag Deportivo-målmanden, Fabricio, da Sinama-Pongolle skyder bolden op i krydset, uden chance for den unge målmand. Derefter reagerede Deportivo-træneren Miguel Angel Lotina, ved at sætte Riki og svenske Christian Wilhelmsson ind, og det hjalp, for ni minutter før tid sætter den indskiftede Riki, bolden op i nettaget til 2-2. Derefter jagter Deportivo intenst det vindende mål, men det bliver hjemmeholdet, som scorer det afgørende mål i kampen, da Caceres header bolden ind efter en dødbold, hvilket udløser en gigantisk jubel blandt fansene på stadion. Med sejren tager Recreativo Huelva et vigtigt skridt væk fra nedrykning, mens det galiciske tidligere storhold, fortsat ligger under stregen.

Levante – Osasuna

Det absolutte bundhold, Levante, fortsatte deres ganske udmærkede form, da et andet bundhold, Osasuna, kom på besøg i Valencia. Det var ellers udeholdet, der gennem hele kampen havde spilovertaget, hvilket også først udløser et mål, da forsvarsspilleren Nacho Monreal følger op på en ripost fra et frispark. Resultatet holder til pausen, men det er hjemmeholdet der kommer bedst ud af den, da Levante på fem gyldne minutter vender 0-1 til 2-1, først på et hovedstødsmål af Alvaro, og derefter på et flot kontraangreb, hvor Alexandre Geijo snyder to mand, før han skyder Levante i front. Derefter fulgte 30 minutter med et stort Osasuna-pres, men det ender med en 2-1-sejr til Levante, der dog stadig har 10 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen, hvor netop Osasuna er.

Valladolid – Mallorca

Et dominerende Valladolid-hold, formåede ikke at tage tre vigtige point væk fra bunden, da Mallorca kom på besøg. Alt gik dog nogenlunde efter planen, da Valladolids topscorer, Joseba Llorente får headet bolden i nettet, efter et hektisk hjørnespark i det 37’ minut, men 11 minutter før tid, trækker hjemmeholdets Alvaro Rubio, fulstændig Oscar Trejo ned i feltet, hvilket udløser et straffespark. Ariel Ibagaza snyder fulstændig målmand Sergio Asenjo, og han kan nemt score for Mallorca. Ingen af holdene formår yderligere at score, og de to hold er stadig henholdsvis fire, og fem point fra nedrykning, mens der er hele syv, og otte point op til europæisk fodbold.

Villarreal – Racing Santander

Hjemme på El Madrigal jagtede ’Den Gule Ubåd’, med danske Jon Dahl Tomasson i startopstillingen, endnu tre point, denne gang mod Racing Santander. Hjemmeholdet var gennem hele kampen det klart mest boldbesiddende og dominerende hold, mens udeholdet levede på kontraer. Til trods for flere gode chancer i 1. halveg, blandt andet en hovedstødsmulighed til hjemmeholdets Diego Godin, bliver det ved de 0-0. To minutter inden i 2. halveg ser det umiddelbart ikke ud til at vare længe, da Racings Oscar Serrano begår straffespark mod Santi Carzola, men den tidligere Manchester United-spiller, Giuseppe Rossi, sparker straffesparket forfærdeligt, og han skyder ved siden af, til venstre for målet. Et kvarter senere er det udeholdet der er meget tæt på, da det unge stortalent, Ezequiel Garay, header bolden på overlæggeren. Den sidste rigtig store chance tilfalder Jon Dahl Tomasson, men danskeren snubler over indlægget og Giuseppe Rossi formår efterfølgende heller ikke at omsætte chancen til mål. Det bliver ved de 0-0, hvilket betyder at Villarreal før Atleticos kamp, kun har et forspring på to point.

Getafe – Valencia

Michael Laudrups tropper, tog imod et hold på jagt efter de europæiske pladser i Madrid. I 1. halveg var Getafe lidt mere boldbesiddende end Valencia, men et virvar af Getafe-hænder der rejste sig efter en situation, hvor de appellerede for straffe to gange i træk, var nogenlunde højdepunktet, i en kedelig halveg. Ti minutter inden i 2. halveg, bliver den spanske angriber, David Villa udvist efter en grim tackling, men det gjorde udelukkende kampen endnu kedeligere, da Getafe ikke formåede at udnytte et talmæssigt overtag. Getafe-angriberen, Braulio, får dog en stor chance i overtiden, men han formår ikke at score, og kampen ender 0-0. Resultatet betyder, at Getafe fortsat skal kigge nedad, da der er fem point ned til nedrykningsstregen, mens Valencia missede muligheden for at komme op på en europæisk placering.

Atletico Madrid – Athletic Bilbao

Begge holdene på Vicente Calderon havde hårdt brug for tre point, da de begge havde mulighed for at avancere op i tabellen. Atletico Madrid, kunne med en sejr snige sig op på 3. pladsen, mens baskiske Athletic Bilbao, kunne få et tiltrængt hul på fem point, ned til nedrykningsstregen. Hjemmeholdet var derfor store favoritter til kampen, og det går da også som planlagt, da det argentinske stortalent, Sergio Agüero, efter fem minutters spil sender et indlæg ind, som på vejen bliver snittet af forsvareren Antonio Lopez, og går i mål, til Athletic-målmanden, Armandos store overraskelse. Atletico Madrid var derefter det klart dominerende hold, men Joaquin Caparrós, viser endnu en gang, hvor godt kontraspil kan gøres. I det 39’ minut, bliver et frispark afværget af udeholdet, hvorefter Javier Martinez med en fænomenal fart sætter et kontraangreb i gang, som ender til venstre i Atleticos felt, hvor Susaeta sikkert scorer. Det ligner et uafgjort resultat før pausen, men ved et frispark til Athletic Bilbao i overtiden, lander bolden hos Fernando Llorente, der nærmest med baglåret får skudt den ind bag Abbiati i Atleticos mål. Et overraskende 1-2-resultat, var status ved pausen. I 2. halveg viser Atletico sig atter som det dominerende hold, men allerede efter syv minutter, får hjemmeholdets Raul Garcia vist sit andet gule kort, og Atletico Madrid må spille resten af kampen i undertal. Begge hold er herefter flere gange tæt på at score i 2. halveg, blandt andet ved et langskud af Diego Forlan og et halvt saksespark af Aguero for hjemmeholdet, og et hovedstød fra Aduriz i den anden ende, men det bliver ved de overraskende 1-2. Dermed missede Atletico Madrid muligheden for at rykke op på 3. pladsen, mens Athletic Bilbao nu har et pusterum på fem point, ned til nedrykningsstregen.