Referat: Premier League 9. Runde

Engelsk fodbold

Denne runde i Premier League bød på sejre til titelkandidaterne Manchester United og Chelsea, mens Arsenal ligeledes med en sejr forsvarede førstepladsen i tabellen. Manchester City er inde i en god stime, og holder sig til i toppen af ligaen. Vi bringer referater af rundens ti kampe.

Manchester United – Wigan

Hjemmeholdet lagde fra kampens start et tungt pres på gæsterne, der ikke havde meget fat i bolden i kampens indledning. United appellerede flere gange for straffespark i første halvleg, men dommerens fløjte forblev tavs. I stedet tog Tevez sagen i egen hånd i anden halvleg. Han viste sin fysiske styrke, og bragte hjemmeholdet i front. Fem minutter senere øgede portugisiske Ronaldo, da han dukkede op ved et hjørnespark, og headede bolden i mål. Samme Ronaldo scorede igen med et kvarter tilbage af kampen, inden Wayne Rooney lukkede og slukkede med sit mål til 4-0.

Aston Villa – West Ham

Den danske forsvarsspiller, Martin Laursen, spillede hele kampen for Aston Villa, der havde besøg af West Ham. Allerede efter otte minutters spil var bolden i mål, men gæsternes Henri Camara brugte hånden til at få bolden i mål, og scoringen blev derfor ikke godkendt. Halvvejs inden i første halvleg fik Villa frispark på kanten af feltet, og herfra bankede Craig Gardner via en West Ham-fod bolden i mål. I anden halvleg havde gæsternes Carlton Cole en stor mulighed for at udligne, men hans afslutning fra en fri position sad lige i favnen på Villa-keeperen. Hjemmeholdet vandt kampen 1-0.

Arsenal – Sunderland

Det lignede på forhånd en svær opgave for oprykkerne fra Sunderland. Arsenal har nemlig ikke sat point til på Emirates Stadium, og er for tiden rigtig godt spillende. Allerede efter syv minutters spil kom Arsenal i front, da Robin van Persie sendte et frispark i mål. Phillippe Senderos øgede let til 2-0, da han scorede sit første mål i denne sæson. Tre minutter efter var bolden endnu en gang i mål, men linjevogteren valgte noget uforklarligt, at annullere Arsenal-scoringen for offside. I stedet var det gæsterne, der kom med i kampen, da Ross Wallace reducerede. I anden halvleg kom Sunderland helt med i kampen, da Kenwyne Jones gjorde det til 2-2. Hjemmeholdet skulle dog løbe med alle tre point. Van Persie afgjorde kampen med sit mål til 3-2, efter flot forarbejde af Theo Walcott.

Reading – Derby

Sidste års positive overraskelse i Premier League, Reading, tog søndag eftermiddag i mod oprykkerne fra Derby. Udeholdet har i øjeblikket hårdt brug for point, da de er sidst i tabellen. Det var dog en svær udebanekamp, der ventede. Første halvleg endte uden scoringer, men i anden halvleg bragte hjemmeholdet sig i front. Det var Kevin Doyle, der stod for målet til 1-0. Doyle skulle også vise sig at blive matchvinder. Der blev nemlig ikke scoret yderligere i kampen, og Derby måtte dermed notere endnu et nederlag. De ser ud til at have en meget svær sæson foran sig.

Manchester City – Middlesbrough

Den danske målmand, Kasper Schmeichel, var med på bænken for Manchester City, som tog i mod Middlesbrough. Hjemmeholdet har imponeret i starten af sæsonen, og er med helt i toppen af tabellen. Det startede godt for hjemmeholdet. Chris Riggott hjalp lidt til, da han var uheldig at score selvmål. Brasilianske Elano har imponeret for City i denne sæson, og han var manden bag scoringerne til både 2-0 og 3-0. Dermed var kampen afgjort, da hjemmeholdet tydeligvis var tilfredse med den komfortable føring. I slutminutterne lykkedes det for udeholdet at få pyntet på resultatet, da Hutchinson fik bolden i mål. Hjemmeholdet vandt 3-1 og fortsætter dermed den gode stime.

Liverpool – Tottenham

Liverpool tabte overraskende 0-1 til Marseille i midtugens Champions League, og fra start af denne kamp, så det ud til, at de var opsatte på revanche, og den ukrainske angriber, Andrej Voronin, bragte hjemmeholdet på sejrskurs efter blot 12 minutters spil. Kort efter pausen dukkede Tottenhams farlige angriber Robbie Keane op, og han udlignede kort efter pausen. Der gik ikke mange minutter inden samme Keane var på pletten igen, og han scorede til 1-2. Keane så længe ud til at skulle blive matchvinder, men dybt inde i dommerens overtid nåede Liverpools Fernando Torres højest til at indlæg, og sikrede hjemmeholdet det ene point.

Blackburn – Birmingham

David Bentley åbnede scoringen, da han efter et kvarters spil af opgøret bragte hjemmeholdet, Blackburn i front. Birmingham formåede ikke at svare igen i første halvleg, og var dermed bagud 1-0 ved pausen. I anden halvleg kom oprykkerne yderligere bagud, da Benni McCarthy fandt vejen til netmaskerne efter 56 minutters spil. Det lykkedes for Birmingham at få reduceret ved Cameron Jerome, men tættere på kom udeholdet ikke. Blackburn sejrede med 2-1.

Bolton – Chelsea

Hverken Bolton eller Chelsea er godt kørende i Premier League. Hjemmeholdet er under nedrykningsstregen, mens udeholdet ikke havde vundet i de sidste fire kampe. I midtugen slog de dog Valencia i Champions League, og det var denne succes, de skulle forsøge at bygge videre på. Det så også meget godt ud for udeholdet ved pausen, kort tid forinden havde Salomon Kalou nemlig sendt bolden i mål, og bragt Chelsea i front 0-1. I anden halvleg havde begge hold gode muligheder for at score, men det blev ved det ene mål, og Avram Grant fik dermed sin første sejr i Premier League som Chelsea-manager.

Newcastle – Everton

Der skulle gå 42 minutter inden vi fik kampens første scoring. Det var hjemmeholdets Nicky Butt, som scorede til 1-0. I anden halvleg bragte Andy Jonhson balance i regnskabet, og derefter skulle vi helt frem til det 86. minut inden der blev scoret igen. Emre Belözoglu scorede til 2-1 inden Michael Owen øgede til 3-1, og dermed afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel. Det lykkedes i overtiden Everton at få reduceret, da Newcastles Shay Given var uheldig at score selvmål. En underholdende kamp endte 3-2.

Fulham – Portsmouth

Fulham har ikke fået nogen god start på denne Premier League-sæson, og ligger i den kedelige ende af tabellen. Portsmouth er åbnet bedre, og er placeret midt i tabellen. Det var derfor også udeholdet, der var favoritter til at sejre, selvom Fulham havde fordel af hjemmebane. Efter en målløs første halvleg, var der blot spillet fem minutter af anden halvleg, da gæsternes Mwaruwari bragte udeholdet foran 0-1. Blot to minutter efter var den igen gal i Fulham-forsvaret, og Hreidarsson gjorde det til 0-2. Dette blev også kampens resultat, da Fulham ikke formåede at kæmpe sig tilbage i opgøret.