Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 5. Runde

Engelsk fodbold

Der blev uddelt store tæsk i Liverpool i denne 5. runde af Premier League. Aston Villa med Martin Laursen udfordrede Jose Mourinhos Chelsea-drenge, mens Thomas Gravesen var tilbage i Everton-trøjen. Vi har set nærmere på samtlige ti kampe i denne runde.

Liverpool – Derby

Daniel Agger var som forventet med fra start for hjemmeholdet Liverpool. Xabi Alonso åbnede kampen, da han midtvejs i første halvleg indledte det, der skulle vise sig at blive en rigtig målrig kamp. Det næste mål blev scoret af Liverpools nyindkøb Ryan Babel efter et par smarte driblinger. Kort tid efter pausen var Fernando Torres på pletten, og få minutter senere blev Alonso dobbelt målscorer med sit mål til 4-0. Andrej Voronin ville også være med i festen, og han gjorde det til 5-0 inden Fernando Torres med sit andet mål lukkede og slukkede til resultatet 6-0. Derby ser ud til at få svært ved at overleve i Premier League efter at det blev til en vaskeægte afklapsning i denne kamp.

Middlesbrough – Birmingham

Hjemmeholdet var favoritter til at snuppe sejren i dette opgør mod oprykkerne fra Birmingham. David Wheater og Stewart Downing opfyldte forventningerne, da de med et mål var årsagen til, at hjemmeholdet kørte en sikker sejr hjem. Birmingham havde ikke meget at byde på i dette opgør, og kom da heller ikke på scoringstavlen. De viste sig at være en overkommelig opgave for Middlesbrough.

Newcastle – Wigan

St. James Park dannede rammerne for dette opgør. Et på forhånd lige opgør, og det udviklede det sig da også til. Holdene spillede meget godt op med hinanden, og kampen så længe ud til at skulle ende uafgjort. Men den lille Newcastle-angriber, Michael Owen, dukkede op tre minutter før tid, og afgjorde med sit mål kampen til hjemmeholdets fordel. Owen ser for alvor ud til at være tilbage i topform, efter at have været ramt af en del skader.

Fulham – Tottenham

Der var ikke rigtig nogen af holdene, der kunne tåle at tabe denne kamp. Begge hold havde brug for de tre point, og det startede bedst for udeholdet Tottenham. Først Younes Kaboul og dernæst Dimitar Berbatov sørgede for 2-0-føring. Clint Dempsey reducerede kort tid inden pausen, men i anden halvleg øgede Gareth Bale Tottenhams føring til 3-1. Det lykkedes dog Fulham via en dramatisk slutspurt at få scoret to mål. Først reducerede Smertin til 3-2 og efterfølgende udlignede Diomansy Kamara med et spektakulært saksespark til slutresultatet 3-3.

Bolton – Everton

Everton havde danske Thomas Gravesen med i truppen, og han skulle vise sig at få en vigtig rolle. Det hele startede dog med at hans holdkammerat Ayegbeni Yakubu i samspil med Andy Johnson bragte holdet i front. I anden halvleg vågnede Bolton lidt op, og Nicolas Anelka kunne ti minutter inde i anden halvleg bringe balance i regnskabet med et flot mål. Med en halv time tilbage af kampen kom Gravesen på banen. Dette skulle vise sig som en fornuftig beslutning, for blot ti minutter tid var han manden bag Evertons sejrsmål. Gravesen lagde med et følt hjørnespark bolden ind i hovedet på Joleon Lescott. 1-2 blev kampens resultat.

Reading – West Ham

West Hams Craig Bellamy skulle blive kampens helt store oplevelse på Madejski Stadium i Reading. Waliseren var således manden bag kampens første mål efter blot seks minutters spil, og efterfølgende havde han næstsidste fod på bolden, da Matthew Etherington gjorde det til 2-0. Sidstnævnte kom endnu en gang på måltavlen, og han havde derfor sammen med Bellamy stor indflydelse i sejren, som blev på 3-0. Med nederlaget indtog Reading tabellens 18. plads, hvilket langt fra er tilfredsstillende for holdet, der i sidste sæson gjorde det så godt.

Manchester United – Sunderland

Manchester United har fået en dårlig start på denne sæson, og alt andet end en sejr over oprykkerne fra Sunderland ville være uacceptabelt for de forsvarende mestre, hvis forhåbningerne om en gentagelse af triumfen skal indfries. Gennem hele kampen var der et massivt pres fra United, men hjemmeholdet var i perioder direkte uden ideer, og skarpheden manglede oppe foran, hvor kun Louis Saha formåede at skabe lidt uro. Tyve minutter før tid fik United endelig hul på bylden, da netop Saha kom forrest til et indlæg fra Nani. Kampen endte med en fortjent sejr på 1-0 til United.

Arsenal – Portsmouth

Arsenal-manager Arsene Wenger havde ikke fundet plads til Nicklas Bendtner til denne kamp. The Gunners kunne dog uden danskeren, og Emmanuel Adebayor bragte på et straffespark holdet i front. Portsmouth lod sig dog ikke gå på af dette, og kom frem til flere gode forsøg. Almunia var dog klar i Arsenal-målet. I stedet kunne Cesc Fabregas øge Arsenals føring til 2-0, da han efter lidt klumpspil fik prikket bolden i mål. målet var Arsenals nummer 6.000 i den bedste engelske række. Fem minutter inde i anden halvleg måtte Senderos forlade banen efter han lidt klodset fældede Portsmouths Kanu. De var dog skarpe hos Arsenal, og trods en mand i undertal bragte Rosicky holdet foran 3-0. Kort tid efter fik Kanu reduceret til slutresultatet 3-1.

Blackburn – Manchester City

Kasper Schmeichel var med i mellem stængerne for Manchester City. Det startede dog ikke godt for udeholdet. Blackburns sydafrikanske angriber Benni McCarthy bragte efter et lille kvarter hjemmeholdet i front. Schmeichel havde i første omgang reddet et forsøg, men McCarthy var hurtigst over returen. Der blev ikke scoret yderligere i denne kamp, og City måtte derfor notere det andet 1-0-nederlag i træk. Kasper Schmeichel måtte derfor hente bolden ud af målet for anden uge i træk.

Aston Villa – Chelsea

Kampen startede ud i højt tempo og intensiteten var høj. Chelsea var forhåndsfavoritter men det lod Aston Villa med Martin Laursen sig ikke gå på af. Efter en målløs første halvleg kom forsvarsspilleren Zat Knight højest til et hjørnespark, og han headede bolden i mål til Villa-føring. Chelsea fik aldrig etableret et stort pres på Villas forsvar, hvor Laursen spillede en fornuftig kamp. Der kan derfor ikke indvendes så meget imod, at Gabriel Agbonlahor kort før tid lukkede kampen efter et kontraangreb. Aston Villa slog Chelseas stjerneprægede trup 2-0.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu