Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 38. Runde

Engelsk fodbold

Der var ingen slinger i valsen fra Manchester United, der sikkert besejrede Wigan og blev engelske mestre. Chelsea smed i kampens sidste minutter sejren væk mod Bolton, mens Fulham sikrede sig endnu en sæson i Premier League. Middlesbrough sluttede sæsonen af med en storsejr over Manchester City, der lukkede hele otte mål ind. Få overblikket over sidste runde i Englands bedste fodboldrække her.

Wigan 0-2 Manchester United

Manchester United skulle blot besejre Wigan i sidste spillerunde for at blive engelske mestre. I første halvleg kom gæsterne da også planmæssigt i front, da Cristiano Ronaldo sikkert omsatte et straffespark til en scoring. Der var ikke mange der på forhånd havde spået Wigan mange chancer i dette opgør, og United havde heller ikke de store problemer med at holde værterne fra fadet. I anden halvleg slog Ryan Giggs sejren helt fast, da han scorede til 2-0. Denne stilling holdt kampen ud, og Manchester United er dermed vindere af Premier League for andet år i træk. Wigan sluttede på 14. pladsen.

Portsmouth 0-1 Fulham

Der var meget på spil for Fulham i denne sidste runde, hvor holdet endnu var i fare for at rykke ned. De skulle helst hente en sejr, da alt andet kunne betyde nedrykning, hvis Reading eller Birmingham skulle vinde. Det holdt dog hårdt for Leon Andreasens klub. Men med et kvarter tilbage af opgøret kom forløsningen. Det var Danny Murphy, der fandt vejen til netmaskerne, og scorede til 1-0 for udeholdet fra London. 0-1 blev også kampens resultat, og dermed får Fulham en sæson mere i Premier League. Portsmouth endte på ligaens 8. plads.

Birmingham 4-1 Blackburn

Birmingham var et andet af de tre hold, der kæmpede for at undgå nedrykning. Det krævede dog en sejr i denne kamp samt at Fulham og Reading mistede point. Sådan gik det bare ikke. Godt nok kørte Birmingham en sikker sejr på 4-1 hjem, men det hjalp ikke meget, da Fulham og Reading vandt. David Murphy og Cameron Jerome scorede hjemmeholdets to første mål, inden Morten Gamst Pedersen fik reduceret til 2-1. I kampens 89. minut kom Jerome på tavlen igen, og i kampens allersidste minutter scorede Fabrice Muamba til slutresultatet 4-1. Resultatet betyder, at Birmingham rykker ned, mens Blackburn endte på 7. pladsen.

Middlesbrough 8-1 Manchester City

Middlesbrough var i sandt målhumør i deres sidste kamp mod Manchester City. Det hele startede med, at Citys Richard Dunne blev udvist efter et kvarters spil, og på det efterfølgende straffespark scorede Stewart Downing. Senere i første halvleg blev det 2-0, da Afonso Alves scorede. I anden halvleg kom der for alvor gang i hjemmeholdet. Downing og Alves gjorde det med deres anden scoring til 4-0, og Adam Johnson, Fabio Rochemback og Jeremie Aliadiere kom også på måltavlen inden City scorede et trøstemål ved Elano Blumer. I kampens sidste minutter blev det 8-1, da Alves for tredje gang scorede. Middlesbrough blev nummer 13 i denne sæson, mens City endte som nummer ni.

Derby 0-4 Reading

Reading havde forud for denne runde fortsat håb for at få en sæson mere i Premier League, men det krævede en sejr over bundproppen Derby, og derudover også et pointtab til Fulham. At besejre Derby blev dog ikke noget problem, men lige lidt hjalp det, da Fulham også vandt. I første halvleg faldt der en enkelt scoring ved James Harper, og i anden halvleg kom Dave Kitson, Kevin Doyle og Leroy Lita også på scoringstavlen. Reading sluttede á point med Fulham, der dog bliver i Premier League via en bedre målforskel. Derby var for flere runder siden sikre på at rykke ned, og endte på ligaens absolutte sidsteplads.

Everton 3-1 Newcastle

Everton startede kampen bedst, og kom foran 1-0 på en scoring af Aiyegbeni Yakubu efter 28 minutters spil. Det lykkedes for Newcastle at få udlignet, da Michael Owen scorede på et straffespark. Så skal vi frem til det 70. minut, før der igen blev scoret. Det var hjemmeholdet, der atter bragte sig i front, denne gang ved Joleon Lescott. Yakubu lukkede opgøret, da han otte minutter før slutfløjt gjorde det til 3-1 med en scoring fra 11-meter-pletten. Everton forsvarede dermed femtepladsen, mens Newcastle sluttede nede på 12. pladsen.

West Ham 2-2 Aston Villa

Nolberto Solano gav værterne en god start på kampen, da han efter blot otte minutters spil gjorde det til 1-0. Villa skulle dog kun bruge seks minutter før de havde udlignet. Det var Ashley Young, der stod bag den scoring. Med godt en halv time tilbage af kampen kom Martin Laursen og Villa også foran, da Gareth Barry scorede til 1-2. West Ham ville dog ikke lade Aston Villa løbe med alle tre point, og de fik udlignet ved Dean Ashton. Det uafgjorte resultat betyder, at West Ham slutter på rækkens 10. plads, mens Aston Villa blev nummer seks.

Tottenham 0-2 Liverpool

Fokus var rettet mod mesterskabs- og nedrykningskamp, og da hverken Tottenham eller Liverpool var med heri, så havde kampen ikke den store betydning. Det betød dog ikke, at kampen ikke var interessant at følge. Første halvleg endte uden scoringer, men i anden halvleg kom Liverpool foran, da Andrey Voronin, der ikke har fået meget spilletid i denne sæson, scorede til 0-1. Med et kvarter tilbage afgjorde Fernando Torres kampen, da han gjorde det til 0-2. Liverpool endte på fjerdepladsen i denne sæson, og var igen langt ude af mesterskabskampen. Tottenham sluttede på en meget skuffende 11. plads.

Sunderland 0-1 Arsenal

Opgøret mellem Sunderland og Arsenal var også et af de få opgør, der ikke rigtig havde nogen betydning. Sunderland var sikre på at blive i Premier League, mens Arsenal sikkert lå placeret på tredjepladsen. Kampen blev heller aldrig den helt store oplevelse, og der blev kun scoret et enkelt mål. Dette stod Theo Walcott for efter 24 minutters spil. Sunderland fandt aldrig noget modsvar, men det betød ikke så meget, da holdet endte på 15. pladsen og får en ny sæson i Premier League.

Chelsea 1–1 Bolton

Chelsea kunne ikke selv afgøre om de skulle være engelske mestre, da deres skæbne afhang af resultatet mellem Wigan og Manchester United. Det startede dog ikke så godt for Chelsea, der kort tid inde i første halvleg mistede deres anfører, John Terry, måtte forlade banen med hvad der ligner brud på armen. Chelsea kæmpede videre, men først i anden halvlegs 62. minut kom den forløsende scoring. Det var indskiftede Andriy Shevchenko, der stod på rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og scorede til 1-0. I kampens sidste minutter fik Kevin Davies udlignet, men det betød ikke det store for Chelsea, da Manchester United vandt 2-0 over Wigan. Dermed må The Blues tage til takke med andenpladsen, mens Bolton endte som nummer 16.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu