Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 33. Runde

Engelsk fodbold

Efter 33. runde er mesterskabskampen på ny helt åben, da Chelsea som de eneste af mesterskabskandidaterne sejrede i denne runde. Middlesbrough viste igen, at de kan drille de helt store hold, da de mødte Manchester United, mens Arsenal og Liverpool tørnede sammen til et topopgør på Emirates Stadium.

Arsenal – Liverpool

Liverpool havde en del reserver med til opgøret, men det var alligevel The Reds, der kom bedst fra start. I første halvleg bragte Peter Crouch gæsterne på 1-0 på en flot flugter fra kanten af feltet. Arsenal sluttede første halvleg bedst af, men fik ikke scoret. I anden halvleg fandt The Gunners det hurtige pasningsspil frem, og det udmøntede sig i en udligning. Det var den danske angriber Nicklas Bendtner, der steg til vejrs, og headede bolden i nettet til 1-1. Herefter var der gode muligheder til begge hold, men der blev ikke scoret yderligere. Opgøret endte dermed 1-1.

Blackburn – Tottenham

Det ser efterhånden meget svært ud for Blackburn, at opnå en placering, der kan sikre dem europæisk fodbold i næste sæson. Det gør det også for Tottenham, der har oplevet en skuffende sæson. Begge klubber må dog være opsatte på at slutte godt af, og Dimitar Berbatov sørgede således for, at Spurs kom på vinderkurs, da han scorede efter bare syv minutters spil. Efter lidt over en halv times spil fik værterne dog udlignet, da Morten Gamst Pedersen var på pletten. Kampen endte uafgjort 1-1.

Aston Villa – Bolton

Martin Laursen og Aston Villa beviste i denne runde, at de ikke har givet op i kampen om placeringerne, der giver europæisk fodbold i næste sæson. Birmingham-klubben kom på 1-0 i første halvleg, da Gareth Barry scorede efter bare ni minutter. I anden halvleg lykkedes det Villa-mandskabet at banke yderligere tre bolde i mål. Barry scorede sit andet mål, mens også Gabriel Agbonlahor og Marlon Harewood kom på scoringstavlen. Dermed vandt Aston Villa med hele 4-0.

Wigan – Birmingham

Ryan Taylor skulle vise sig at blive kampens oplevelse, da Wigan tog imod Birmingham. Efter et kvarters spil var Taylor således på pletten for første gang, da han sikrede Wigan en 1-0-føring. I kampens 36. minut blev Birminghams Damien Johnson udvist, og dermed så det pludselig endnu sværere ud for gæsterne. Ryan Taylor skulle sørge for at lukke opgøret, da han i anden halvleg igen kom på scoringstavlen. Han scorede således til 2-0, hvilket også blev kampens resultat.

Fulham – Sunderland

Fulhams muligheder for at undgå nederlag led endnu et knæk i denne runde, hvor oprykkerne fra Sunderland var gæster. Fulham ligner for alvor et hold, der har kurs direkte mod The Championship, efter Sunderland uden de store problemer sejrede i London. Danny Collins, Michael Chopra og Kenwyne Jones stod for gæsternes tre scoringer, mens det lykkedes for David Healy at score værternes enlige mål. Det betød, at opgøret endte med en sikker sejr på 3-1 til Roy Keanes Sunderland.

Newcastle – Reading

Newcastle har efter en resultatmæssig krise vist rigtig godt spil i de seneste kampe. Det ser ud til, at holdet ridder på en bølge, som også fortsatte i denne runde, hvor Reading kom på besøg. Obafemi Martins åbnede scoringen i kampens 18. minut, da han scorede til 1-0, og få minutter inden dommerens pausefløjt blev det også 2-0, da Michael Owen kom på scoringstavlen. I anden halvleg satte Mark Viduka sidste fod på scoringen til 3-0, og så var kampen afgjort. Reading var meget uinspirerende i opgøret, som endte med en 3-0-sejr til Newcastle.

Manchester City – Chelsea

Chelsea havde mulighed for at ligge pres på Manchester United, der først spillede søndag, da The Blues lørdag var gæstede Manchester City. Der var blot spillet fem minutter af opgøret, da Chelsea bragte sig på sejrskurs. Richard Dunne var uheldig at sætte foden på et indlæg fra Nicolas Anelka og score selvmål. I anden halvleg skulle vi syv minutter frem for at finde den næste scoring. Det var Salomon Kalou, der med højrebenet, sendte Chelsea på 2-0. Chelsea kørte sikkert sejren hjem, og er nu på andenpladsen blot tre point efter Manchester United.

Middlesbrough – Manchester United

I sidste spillerunde havde Chelsea store problemer med at besejre Middlesbrough, og i denne runde var det nu Manchester Uniteds tur til at prøve kræfter med holdet, der de senere år har haft godt held med at drille favoritterne. Det var dog gæsternes Ronaldo, der planmæssigt sendte United på 1-0, men derefter tog hjemmeholdets Afonso Alves over. Med to scoringer i træk sendte han Middlesbrough i front, og så skulle Manchester United kæmpe for at komme tilbage i kampen. Det lykkedes Wayne Rooney at udligne til 2-2, men tættere på kom de forsvarende mestre ikke. Dermed mistede de to point i mesterskabskampen og er nu blot tre point foran Chelsea.

Everton – Derby

Everton var på forhånd store favoritter i opgøret mod Derby, der allerede er sikre på at rykke ned i The Championship. Everton skulle også vise sig at blive en for stor mundfuld for bundproppen. Værterne skulle dog bruge hele 56 minutter på at komme foran 1-0. Det var Leon Osman, der stod bag scoringen. Trods dominans lykkedes det ikke for Everton at score yderligere. Det vandt dermed opgøret 1-0.

West Ham – Portsmouth

Rundens sidste opgør blev spillet tirsdag aften, da Portsmouth grundet deltagelse i FA Cuppen ikke kunne spille i weekenden. Portsmouth spillede sig i FA Cup-finalen, og hvis de vinder den, er de sikre på europæisk fodbold i næste sæson. Skulle de derimod gå hen og tabe finalen, skal de slutte på ligaens femteplads, og den sidder Everton i øjeblikket på. Derfor var det vigtigt for Portsmouth at de vandt opgøret mod West Ham, der ikke har mere at spille for i denne sæson. Det lykkedes da også for gæsterne, da Niko Kranjcar med matchvinder med kampens eneste scoring i det 61. minut.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu