Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 32. Runde

Engelsk fodbold

Det var en runde, hvor det blev en kendsgerning, at Derby efter blot en enkelt sæson i Premier League må ned i den næstbedste række, The Championship, igen. Det var også en runde, hvor både Arsenal og Chelsea med besvær formåede at hænge på i mesterskabskampen. Derudover hentede Newcastle et flot resultat i London, mens der i Liverpool var lokalopgør. Du får overblikket over rundens kampe her.

Reading – Blackburn

På Madejski Stadium tørnede Reading og Blackburn sammen. Kampen blev aldrig den store oplevelse, og hverken Reading eller Blackburn formåede at komme på scoringstavlen. Dermed endte opgøret altså uden scoringer, 0-0. Et af kampens få højdepunkter var 17 minutter før slutfløjt, da hjemmeholdets Marek Matejovsky blev udvist. Nulløsningen betyder, at Reading efter denne runde er placeret som nummer 15 mens Blackburn er nummer 7.

Portsmouth – Wigan

Kampens første scoring faldt efter 32 minutters spil, da den tidligere Tottenham-angriber, Jermain Defoe, scorede til 1-0 for hjemmeholdet. Wigan fik i anden halvleg en gylden mulighed for at få udlignet, men Ryan Taylor misbrugte straffesparket, der kunne have bragt holdet tilbage i kampen. I stedet blev sejren slået på plads i kampens overtid. Det var igen Jermain Defoe, der blev noteret for scoringen, der sikrede Portsmouth en vigtig sejr i kampen om ligaens UEFA Cup-givende femteplads.

Birmingham – Manchester City

Der skulle gå 40 minutter før vi fik den første scoring i opgøret mellem Birmingham og Manchester City. Det var Mauro Zárate, der bragte værterne på 1-0. Zárate kom på måltavlen igen i anden halvleg, da han i det 54. minut scorede til 2-0. Blot tre minutter senere blev Birmingham reduceret til ti mand, da Franck Queudrue blev udvist. Elano Blumer udnyttede det efterfølgende straffespark, og bragte dermed City tilbage i kampen. Det skulle dog lykkes for Birmingham, at hive alle tre point hjem. Med et kvarter tilbage af opgøret blev de tildelt et straffespark, som Gary McSheffey omsatte til en scoring. Birmingham vandt opgøret 3-1 og sikrede sig dermed tre vigtige point i bundstriden.

Derby – Fulham

Der var dømt bundbrag i Derby, hvor Fulham var gæster. Det begyndte godt for Derby, der kom foran efter ti minutter på en scoring af Emanuel Alejandro Villa. Et kvarter senere udlignede Diomansy Kamara dog for Fulham. I anden halvleg kom London-klubben også foran, da Dean Leacook scorede selvmål et kvarter før tid. To minutter senere lykkedes det dog for værterne at få udlignet, da Emanuel Alejandro Villa igen var på pletten. Kampen endte 2-2, og dermed er det nu en realitet, at Derby rykker ned, da Birmingham samtidig besejrede Manchester City.

Sunderland – West Ham

Sunderland kæmper for at undgå at rykke ned, mens West Ham ikke rigtig har mere at spille for i denne sæson. Det var dog alligevel gæsterne, der kom foran efter bare 18 minutters spil, da den tidligere Arsenal-spiller, Fredrik Ljungberg scorede. Bare 11 minutter senere blev der udlignet, da Kenwyne Jones kom på scoringstavlen. Det lignede nu længe, at opgøret skulle ende med en pointdeling, men Sunderlands Andy Reid ville det anderledes. I kampens allersidste minutter slog han nemlig til for værterne, og sikrede en hjemmebanesejr på 2-1.

Bolton – Arsenal

Arsenal havde ikke hentet en sejr i fem kampe inden denne kamp mod Bolton. Efter første halvleg så det heller ikke ud til, at The Gunners skulle have point med fra dette opgør. Matthew Taylor scorede nemlig to mål, og derudover blev Arsenal reduceret til ti mand, da Abou Diaby blev udvist. Arsenal viste dog andre takter i anden halvleg, og det bragte dem tilbage i opgøret, da William Gallas reducerede til 2-1. Robin van Persie bragte Arsenal helt med i kampen, da han scorede på et straffespark med godt tyve minutter tilbage af kampen. Kort før tid lykkedes det Arsenal at gennemføre et meget imponerende comeback. Cesc Fabregas blev spillet fri af Alexander Hleb og sikrede Arsenal en vigtig 2-3-sejr.

Manchester United – Aston Villa

Cristiano Ronaldo fortsatte med at imponere, da han satte Manchester United i gang med sin scoring til 1-0. Et kvarter senere var portugiseren i oplæggerens rolle, da han sendte et fremragende indlæg ind til Carlos Tevez, der let kunne gøre det til 2-0. Ronaldo fortsatte efter pausen, hvor han med en aflevering i dybden satte Wayne Rooney i scene. Den engelske landsholdsspiller rundede let Villa-keeper, Scott Carson, og øgede føringen til 3-0. Ronaldo er bare en klasse for sig i øjeblikket, og det var også ham, der stod bag oplægget til den sidste scoring. Portugiseren sendte bolden mellem benene på sin modstander, så Rooney igen havde frit løb mod Carson. Rooney svigtede ikke, og scorede til slutresultatet 4-0.

Chelsea – Middlesbrough

Chelsea blæste til angreb fra start af, og det udmøntede sig i en tidlig scoring. Bare fire minutter var der spillet af opgøret på Stamford Bridge, da Ricardo Carvalho steg til vejrs i feltet, og headede et indlæg fra Wayne Bridge i nettet til 1-0. Chelsea dominerede opgøret, men fik ikke scoret yderligere trods et par store chancer. Middlesbrough var ikke helt uden muligheder, og havde således både et skud på stolpen, samt to hovedstød på overliggeren. Chelsea fik dog reddet stormen af og hentede en smal, men vigtig sejr på 1-0.

Tottenham – Newcastle

I sidste weekend hentede Kevin Keegan sin første sejr som Newcastle-manager i denne sæson, og noget ser ud til, at holdet efter en længere periode med kedelige resultater, er ved at have fundet melodien. Det var godt nok Tottenham, der på en scoring af Darren Bent kom foran 1-0 efter 16 minutters spil. Nicky Butt fik dog udlignet for gæsterne kort tid før pausen, og i anden halvleg stod der Newcastle på alt. Geremi, Michael Owen og Obafemi Martins scorede hver et mål, og sikrede dermed The Toons en storsejr på 4-1 over et uskarpt Spurs-mandskab.

Liverpool – Everton

I lokalopgøret mellem Liverpool og Everton var der mere end blot æren på spil. De to hold er nemlig også i kamp om ligaens Champions League-givende fjerdeplads, og Liverpool ville med en sejr sætte sig rigtig godt på denne plads, mens Everton med tre point kunne erobre fjerdepladsen. Efter bare syv minutters spil kom Liverpool i front, da Fernando Torres, der siden til tilgang i Liverpool har imponeret, scorede efter et hjørnespark. Torres var tæt på at gøre det til 2-0, men desværre for Liverpool ramte spanieren stolpen. Kampen endte 1-0, og Liverpool har nu et forspring på fem point ned til bysbørnene fra Everton.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu