Referat: Premier League 27. Runde (Opd. 14:38)

Engelsk fodbold

Syvogtyvende runde i Premier League er med sikkerhed ikke en runde Arsenal vil tænke tilbage på som en positiv runde. Holdet tabte ikke blot point i kampen mod Birmingham, de mistede også Eduardo da Silva til en alvorlig skade. Det var også runden, hvor Manchester United besøgte et kriseramt Newcastle-mandskab, mens Leon Andreasen blev udvist, da Fulham tog imod West Ham. Du får det fulde overblik over syvogtyvende runde lige her.

Birmingham – Arsenal

Kampen fik en meget dramatisk begyndelse, da Birminghams Martin Taylor efter blot tre minutters spil fik direkte rødt kort for en tackling på Arsenal-angriberen, Eduardo da Silva. Tacklingen kostede Eduardo et brækket ben og ankel, og det er endnu uvist, om han kan vende tilbage på samme niveau igen. Arsenal-spillerne var tydeligvis påvirkede af Eduardos uheld, og dette udnyttede Birmingham til at bringe sig foran 1-0 på en flot frisparksscoring af James McFadden. I anden halvleg bragte unge Theo Walcott Arsenal tilbage i kampen, da han scorede to mål på under ti minutter og dermed bragte Arsenal foran. Heldet var dog ikke med The Gunners i denne kamp. I kampens allersidste minutter fik Birmingham tilkendt et straffespark, som James McFadden sikkert udnyttede til at sikre Birmingham uafgjort 2-2.

Wigan – Derby

Premier League har vist sig at være en for stor mundfuld for Derby i denne sæson. I denne runde mødte oprykkerne på udebane Wigan, som ikke havde de store problemer med at tilføje Derby det 20. nederlag i denne sæson. I første halvleg formåede Derby dog at holde hjemmeholdet fra at komme på scoringstavlen, men i anden halvleg gik den ikke længere. Med en halv time tilbage af kampen gjorde Paul Scharner det til 1-0, inden Luis Antonio Valencia med seks minutter igen scorede til slutresultatet 2-0.

Portsmouth – Sunderland

På Fratton Park hed rundens opgør Portsmouth mod Sunderland. På papiret lignede det en hjemmebanesejr, og sådan endte det da også. Vi skulle dog frem til kampens 69. minut, før kampens enlige scoring faldt. Niko Kranjcar blev nedlagt i Sunderlands straffesparksfelt og blev tildelt et straffespark. Dette skulle nyindkøbte Jermaine Defoe forsøge at omsætte til mål, og dette gjorde landsholdspilleren sikkert. Værterne vandt kampen 1-0 og holder snor med ligaens top-7, mens Sunderland kan se nedrykningsstregen rykke tættere på.

Fulham – West Ham

Leon Andreasen startede på banen for Fulham, da West Ham kom på besøg på Craven Cottage. Første halvleg var en kedelig affære, hvor et af få højdepunkter var Andreasens skudforsøg kort før pausen. Som anden halvleg skred frem lignede det mere og mere en målløs kamp, men i kampens sidste minutter opstod der pludselig mere dramatik. Gæsternes Nolberto Solano fik noget kontroversielt bolden i nettet efter han havde sparket bolden ud af hænderne på Fulham-keeperen Antti Niemi. Scoringen faldt naturligvis ikke i Andreasens smag og han fik sit andet gule kort efter et verbalt udfald mod kampens dommer. Dermed måtte danskeren forlade banen før tid. Det ændrede dog ikke på kampens resultat, der blev 0-1.

Liverpool – Middlesbrough

Efter den fornemme sejr over Inter i Champions League i midtugen stod Liverpool overfor Middlesbrough i Premier League. Hjemmeholdet fik en dårlig start på kampen. Tuncay bragte Middlesbrough på 0-1 i det niende minut. Herefter var det dog hjemmeholdet og Fernando Torres, der tog over. Med scoringer i det 28.- 29.- og 61. minut var Liverpool på vej imod en sikker sejr. Stewart Downing fik bragt lidt spænding tilbage i kampen, da han syv minutter før tid reducerede til 3-2. Tættere på kom gæsterne dog ikke. Fire minutter før tid blev Jeremie Aliadiere tilmed udvist, og Liverpool havde de store problemer med at køre en 3-2-sejr hjem.

Newcastle – Manchester United

Den første halve time af opgøret var en jævnbyrdig affære, men herefter var det Manchester United, der tog kontrol over kampen. Efter 25 minutters spil gik Cristiano Ronaldo til baglinjen og sendte et indlæg ind mod bagerste stolpe, hvor Wayne Rooney uden stort besvær kunne gøre det til 0-1. Ronaldo fordoblede selv føringen kort før pausen, da han passerede Newcastle-keeperen med et velplaceret skud. I anden halvleg blev Ronaldo dobbelt målscorer, da han alene med Steve Harper sikkert kunne score. Hjemmeholdet fik reduceret ved Abdoulaye Diagne-Faye, men United var ikke færdige endnu. Først kom Rooney på måltavlen for anden gang, og derefter lukkede og slukkede Louis Saha med sin scoring til slutresultatet 5-1.

Reading – Aston Villa

Reading er et hold i modgang, mens Aston Villa er med i kampen om de europæiske pladser. Der var derfor heller ikke tvivl om, at Martin Laursen og co. var favoritter til at snuppe tre point i denne kamp. Gæsterne startede da også som man kunne have forventet. De sad godt på kampen, og fik efter en halv times spil et straffespark. Dette misbrugte Gareth Barry dog på det skammeligste. Kort tid inden dommerens pause-fløjt kom Villa dog alligevel foran, da Ashley Young flot sparkede bolden i nettet. I anden halvleg kom Aston Villa på 0-2, da Ashley Young spillede Marlon Harewood fri, og han scorede sikkert. Dybt inde i kampens overtid fik Nicky Shorey reduceret for værterne, men det hjalp ikke meget. Villa vandt kampen 1-2.

Blackburn – Bolton

Inden denne kamp havde Bolton, der kæmper i den tunge ende af tabellen, blot vundet en kamp på udebane i denne sæson. Denne statistik skulle holdet forsøge at ændre på i kampen mod Blackburn, men værterne ville det anderledes. Midt i første halvleg scorede Benni McCarthy sikkert på straffespark. Kort tid inde i anden halvleg lykkedes det Bolton, at få udlignet ved Kevin Davies. Denne scoring skulle dog vise sig ikke at få nogen betydning. Tyve minutter før tid fik Blackburn endnu et straffespark, og ligesom ved det første scorede McCarthy sikkert. David Bentley scorede til 3-1, og til slut cementerede Morten Gamst Pedersen sejren, da han i overtiden scorede til kampens slutresultat 4-1.

Manchester City – Everton

I sidste runde stod Manchester City for en af de største overraskelser, da de på udebane slog Manchester United. I denne runde var modstanderen en mere overkommelig en af slagsen, da Everton kom på besøg. Det skulle dog vise sig at blive Everton, der kunne stå med de største smil efter den sene mandagskamp. Uden de store problemer vandt gæsterne nemlig 0-2 på scoringer af Yakubu og Joleon Lescott. Det blev dermed Everton, der løb med de tre vigtige point i kampen om de europæiske pladser, som begge klubber er en del af.