Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 22. Runde

Engelsk fodbold

Manchester United er tilbage på førstepladsen i Premier League efter en storsejr over Newcastle i denne toogtyvende runde. Arsenal og Liverpool skuffede begge, da de kun formåede at få et point med sig mod henholdsvis Birmingham og Middlesbrough, mens et Chelsea-hold uden flere store profiler viste sig stærkest i London-braget på Stamford Bridge mod Tottenham. Få hele overblikket over 22. runde, hvor Martin Laursen scorede sit sjette sæsonmål for Aston Villa.

Chelsea – Tottenham

Chelseas nyindkøbte angriber, Nicolas Anelka, startede på bænken, da The Blues på Stamford Bridge tog imod London-rivalerne fra Tottenham. Allerede i det 19. minut kom værterne foran, da Juliano Belletti bragede bolden op i det nærmeste målhjørne et godt stykke udefra. Anelka blev sendt på banen i anden halvleg og fik en god modtagelse af Chelsea-fansene. Han var tæt på at score i sin debut, men hans forsøg prellede af på overliggeren. I stedet var det Shaun Wright-Phillips, der fem minutter før tid scorede til slutresultatet 2-0 i et London-brag, Chelsea aldrig rigtig var i fare for at tabe.

Derby – Wigan

Derby har blot hentet syv point i denne sæson og har kun vundet en enkelt kamp. På hjemmebane mod Wigan, der ligeledes holder til i bunden af ligaen, var der en lille chance for point. Første halvleg endte uden scoringer og Derby havde dermed stadig fine muligheder for at hente point. I det 58. fik Claude Davis dog sit andet gule kort og måtte dermed forlade banen. Det kom til at koste dyrt for Derby, for otte minutter før tid slog Antoine Sibierski til og sikrede gæstede en spinkel 1-0-sejr samt tre højst vigtige point.

Middlesbrough – Liverpool

Liverpool, med Daniel Agger på bænken hele kampen, skulle forsøge at rejse sig efter det skuffende uafgjorte resultat mod Wigan i sidste spillerunde. Middlesbrough ville dog også kæmpe med om de tre point og efter 25 minutters spil var stillingen 1-0. Det var George Boateng, der havde været på pletten for hjemmeholdet. 19 minutter før tid lykkedes det for Fernando Torres at udligne til 1-1 og derefter gik jagten på det afgørende mål. Dette kom ikke og Liverpool måtte altså notere endnu et skuffende resultat, hvilket betyder, at de blev sat yderlige bagud i forhold til et par af konkurrenterne i toppen af ligaen.

Everton – Manchester City

På Goodison Park var der mødt 38.474 tilskuere op for at følge opgøret mellem Everton og Manchester City. Begge hold ligger fint til i toppen af ligaen, hvorfor kampen på forhånd var udråbt til at blive tæt. Efter 31 minutters spil fik størstedelen af publikum på stadion noget at glæde sig over, da Joleon Lescott scorede til 1-0. Manchester City forsøgte at komme tilbage i kampen, men trods et forholdsvis stort overtag i spillet lykkedes det ikke City at få udlignet. Everton hentede dermed tre vigtige point, der bringer dem forbi City i tabellen.

Aston Villa – Reading

Martin Laursen var som sædvanlig med i startopstillingen for Aston Villa, der hjemme på Villa Park tog imod Reading, der har været svage på udebane. Det startede da også som det skulle for hjemmeholdet, der i det 22. minut kom foran på et hovedstød af John Carew. Efter 55 minutters spil var den danske måltyv, Martin Laursen, på spil. Han steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden i mål og scorede sit sjette sæsonmål. Carew øgede til 3-0 i slutminutterne, inden gæsternes James Harper fik pyntet på resultatet med sin scoring til slutresultatet 3-1.

West Ham – Fulham

Simon Davies gav Fulham en perfekt start på opgøret på Upton Park, da han efter blot otte minutters spil gjorde det til 0-1. Det svage Fulham-mandskab holdte dog kun stand indtil det 28. minut, hvor Dean Ashton med sin scoring til 1-1 bragte værterne tilbage i kampen. I anden halvleg dukkede forsvarsspilleren Anton Ferdinand op og han scorede til 2-1 for West Ham. Fulham formåede ikke, at komme tilbage i opgøret efter den scoring og måtte dermed endnu en gang forlade banen som det tabende hold.

Arsenal – Birmingham

Nicklas Bendtner startede på bænken for Arsenal, der mødte oprykkerne fra Birmingham. I det 17. minut var Cameron Jerome tæt på at bringe Birmingham i front, men en fornem redning af Manuel Almunia i Arsenal-målet forhindrede scoringen. Det var i stedet hjemmeholdet der kom foran, da Emmanuel Adebayor omsatte et straffespark, fremtvunget af Eduardo, til scoring. Kort tid efter pausen ødelagde Gary O’Connor dog den gode stemning på Emirates Stadium, da han scorede til 1-1 og sørgede for, at Birmingham slap af sted fra opgøret med et point.

Manchester United – Newcastle

Manchester United sad fra start af tungt på kampen og havde også flere forsøg. Newcastle formåede dog at holde nullet i første halvleg, men i anden halvleg gik det galt. 49 minutter var spillet, da Cristiano Ronaldo bragte De Røde Djævle på 1-0. Bare seks minutter senere begik Shay Given en stor fejl, da han sparkede bolden direkte ind i en forsvarsspiller hvorefter Ryan Giggs opsnappede bolden og spillede Carlos Tevez fri til scoring. Ronaldo kom på scoringstavlen igen efter gode kombinationer og også Rio Ferdinand fik nettet for United. Ronaldo scorede hattrick, da han sendte bolden i mål til 5-0, inden Carlos Tevez dybt inde i dommerens overtid gjorde ydmygelsen total med sin scoring til 6-0. Gæsternes Alan Smith fik rødt kort i mellem de sidste to scoringer.

Sunderland – Portsmouth

Den tidligere Manchester United-spiller Kieran Richardson åbnede scoringen, da han i det 33. minut sikkert sendte bolden i mål efter en god aflevering fra Kenwyne Jones. Richardson skulle vise sig, at blive kampens helt store oplevelse. Kort tid efter pausen straffede han igen Portsmouth, da han sendte bolden i netmaskerne til 2-0. Det var et meget tamt Portsmouth-hold, der ikke formåede at komme tilbage i kampen. Richardson var tæt på at gøre det til 3-0 for hjemmeholdet, men hans forsøg ramte overliggeren, og Sunderland måtte dermed nøjes med en 2-0-sejr og tre vigtige point.

Bolton – Blackburn

I fredags solgte Bolton deres topscorer Nicolas Anelka, der valgte at skrive kontrakt med Chelsea. Det er dog ikke sådan lige at undvære en vigtig spiller, specielt ikke, når præstationerne i forvejen ikke er i top. Det fik Bolton søndag at mærke, da de mødte Blackburn. Godt nok kom hjemmeholdet foran i første halvleg, da Kevin Nolan fornemt vippede en høj bold over Brad Friedel i Blackburn-målet. Anden halvleg var dog ikke meget gammel, da Christopher Samba headede Blackburn på 1-1. Efter det udligningen satte gæsterne sig totalt på kampen. Jason Roberts blev mathvinder, da han scorede til 2-1 og sikrede Blackburn alle tre point.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu