Referat: Premier League 21. Runde

Engelsk fodbold

Liverpool er efter denne enogtyvende runde så godt som ude af mesterskabskampen. Mens Arsenal, Chelsea og Manchester United alle vandt måtte Liverpool nøjes med uafgjort mod Wigan. Manchester City overtager dermed fjerdepladsen i ligaen, efter de besejrede Newcastle. Martin Laursen fortsatte sin fantastisk form og var igen på pletten, da Aston Villa mødte Tottenham. Få overblikket over den første runde i Premier League i 2008.

Fulham – Chelsea

Undertippede Fulham startede opgøret mod det hårdt plagede Chelsea-mandskab bedst. Joe Cole nedlagde en Fulham-spiller i feltet i kampens indledning, og på det efterfølgende straffespark var Danny Murphy usvigelig sikker. Chelsea formåede ikke at komme tilbage i første halvleg og så ud til at lide hårdt under fraværet af flere vigtige spillere. I anden halvleg var det dog et forandret Chelsea-hold, der kom på banen. The Blues lagde ud som lyn i torden og da Salomon Kalou havde udlignet i det 54. minut var det næsten kun et spørgsmål om tid, før Chelsea ville bringe sig i front. Det skete i det 62. minut, da Michael Ballack sikkert omsatte et straffespark, begået mod ham selv, til mål. Chelsea vandt kampen 1-2.

Reading – Portsmouth

Portsmouth skulle forsøge at leve op til favoritværdigheden i udebanekampen mod Reading. Det startede også bedst fra udeholdet. Allerede i det fjerde minut måtte Readings Ibrahima Sonko forlade banen, da dommeren hev det røde kort op ad lommen. Niko Kranjcar misbrugte dog det efterfølgende straffespark. Fire minutter senere var forsvarsspilleren Sol Campbell mere sikker, da han bragte Portsmouth på 1-0. I anden halvleg blev sejren slået på plads, da John Utaka med en scoring i det 66. minut sikrede Portsmouth en sejr på 2-0.

Middlesbrough – Everton

På udebane skulle Everton forsøge at bevare deres placering i den bedste halvdel af tabellen, da de gæstede Middlesbrough, der kæmper for at få point i den knap så gode halvdel af tabellen. Første halvleg endte uden scoringer, men i anden halvleg viste Everton, at de for tiden er det bedste af de to hold. Angriberen Andrew Johnson scorede først til 1-0 i det 67. minut og med godt tyve minutter tilbage af kampen blev denne føring fordoblet, da James McFadden sendte bolden i mål. Der blev ikke scoret yderligere og kampen endte dermed med den forventede favorit-sejr til Everton.

Manchester United – Birmingham

Manchester United mistede førstepladsen i sidste runde, da Arsenal tilbageerobrede den. De skulle derfor forsøge at få den tilbage med en sejr over oprykkerne Birmingham på Old Trafford. Det krævede dog også, at Arsenal mistede point. Det lignede en overkommelig modstander på papiret, men gæsterne ville ikke sådan lade sig overrumple uden kamp. De kunne dog ikke forhindre Carlos Tevez i at score en sand perle af et mål, da han efter 25 minutters spil blev spillet fri af Cristiano Ronaldo med en hælaflevering, efter Rio Ferdinand fornemt havde fundet Ronaldo. Dette viste sig at blive kampens eneste scoring og United fik en smal sejr på 1-0.

Arsenal – West Ham

Nicklas Bendtner var helt ude af Arsenal-truppen, da han i sidste kamp blev udvist, og dermed havde karantæne i denne kamp. I stedet havde Arsenal valgt Eduardo da Silva og Emmanuel Adebayor til at danne angreb. De to spillere skulle også vise sig, at få en vigtig rolle for kampens resultat. Først var det brasilianskfødte Eduardo, der med en flot brysttæmning og et resolut spark bragte The Gunners på 1-0. Tyve minutter senere var det Adebayor, da han fra en spids vinkel fik listet bolden ind i målet til slutresultatet 2-0. Med sejren forsvarer Arsenal førstepladsen i Premier League.

Aston Villa – Tottenham

Martin Larusen var som sædvanlig med i midterforsvaret for Aston Villa, der tog i mod Tottenham, der på det seneste har set rigtig farlige ud foran mål, hvor i mod forsvaret ikke har været så stabilt. Igen i denne kamp viste forsvaret svagheder. Dette udnyttede Olof Mellberg til at stige til vejrs efter et hjørnespark og sende bolden i mål til 1-0-føring. I anden halvleg lykkedes det Jermain Defoe, at få udlignet for Tottenham, men med fem minutter tilbage af kampen viste Martin Laursen, at han for tiden er i fantastisk form. Således var danskeren på pletten og sikrede Villa en 2-1-sejr igen efter en dødbold.

Newcastle – Manchester City

Newcastle er kriseramt, mens Manchester City fortsætter med at imponere og sidde med i toppen af ligaen. Det var hjemmeholdet, der startede kampen bedst og fik lagt et pres på gæsternes mål. Obafemi Martins havde et par gode muligheder, men formåede ikke at passere Newcastle-keeper, Shay Given. Efter 38 minutter var det så City, der kom på 1-0. Det var Elano, der fra feltets højre side fik sparket bolden ind i det fjerne hjørne. I anden halvleg var det igen Newcastle, der lagde presset. Men ligesom i første halvleg var det udeholdet, der kom på scoringstavlen. Gelson Fernandes hamrede bolden i kassen, og sikrede City en 2-0-sejr og tre point.

Bolton – Derby

Bolton var favoritter i kampen mod Derby, der har været yderst skuffende hidtil i denne sæson. Det var da også hjemmeholdet, der havde det spilmæssige overtag, men målene udeblev. Det så dermed ud til, at Derby skulle stjæle et sjældent point, men i overtiden slog Stylianos Giannakopoulos til. Bolton-spilleren fik bolden i mål, og sikrede dermed Bolton alle tre point. Stakkels Derby tabte endnu en gang. Holdet har forsat kun hentet en enkelt sejr indtil videre og er isoleret i bunden af ligaen med kun syv point.

Blackburn – Sunderland

Oprykkerne fra Sunderland var undertippede, da de besøgte Blackburn, der dog heller ikke har været skræmmende på det seneste. Alligevel var de favoritter til opgøret, og efter en målløs første halvleg var det da også netop hjemmeholdet, der kom foran. Bennedict McCarthy sparkede straffespark og scorede sikkert til 1-0. Med tyve minutter tilbage af opgøret blev Sunderland reduceret til ti mand, da Dwighy Yorke måtte forlade banen, efter at være blevet udvist. Blakburn kørte 1-0-sejren hjem, og efterlod Sunderland under nedrykningsstregen.

Liverpool – Wigan

En sejr var påkrævet, hvis Liverpool ville hænge på i toppen og fortsat være et realistisk bud på en Premier League-vinder. Det startede da også som det skulle for hjemmeholdet. 49 minutter var spillet, da den spanske angriber, Fernando Torres, var på pletten og scorede til 1-0. Med ti minutter tilbage at spille lykkedes det dog de klart undertippede gæster at få udlignet. Titus Bramble var manden, der sikrede Wigan uafgjort og Liverpool ser nu for alvor ud til at være sendt ud af mesterskabskampen. Wigan kravlede derimod over nedrykningsstregen.