Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 19. Runde

Engelsk fodbold

I nittende runde i Premier League blev vi vidne til et vanvittigt opgør, da Chelsea og Aston Villa tørnede sammen på Stamford Bridge. I kampen blev der scoret otte mål, tildelt to straffespark og uddelt tre direkte røde kort. Derudover kan Tottenhams storsejr over Fulham nævnes som et af højdepunkterne i denne runde, hvor Manchester United blev nyt førerhold, efter Arsenal mistede point i deres kamp mod Portsmouth.

West Ham – Reading

West Ham bragte sig foran ved Nolberto Solano tre minutter inden pausefløjt. Dette var første halvlegs eneste scoring, men stillingen holdt kun til en halv time før slutfløjt. Her sparkede Dave Kitson Reading tilbage i opgøret, da han scorede til 1-1. Trods et stort spilmæssigt overtag til West Ham, så lykkedes det ikke for hjemmeholdet at sikre sig sejren. Reading havde heller ikke mere at komme med, og opgøret endte derfor uafgjort, 1-1.

Tottenham – Fulham

Tottenham er i gang med at rette op på en forfærdelig sæsonstart, og i kampen mod Fulham viste holdet, at de er på vej tilbage. Robbie Keane og Tom Huddlestone scorede begge en enkelt gang i første halvleg, og igen i anden halvleg var de begge på pletten. Inden dette havde Fulhams Clint Dempsey dog scoret for udeholdet, dog uden at det hjalp synderligt. Jermain Defoe sluttede målfesten af, da han scorede til kampens slutresultat 5-1 i kampens sidste minut.

Chelsea – Aston Villa

Gæsterne fra Aston Villa, der havde Martin Laursen med i hele kampen, kom bedst fra start. Shaun Maloney bragte først Villa foran 0-1, inden han også gjorde det til 0-2 efter en stor fejl af Petr Cech i Chelseas mål. Frank Lampard måtte udgå med en skade i første halvleg, og det gav comeback til Michael Ballack. Kort tid inden pausen fremtvang han et straffespark til hjemmeholdet, og samtidig måtte Zatyiah Knight forlade banen, efter at have modtaget det røde kort. Shevchenko scorede stensikkert for Chelsea, der dermed var med i kampen igen. I anden halvleg fortsatte Sheva. Han gjorde det således først til 2-2 på et flot langskud, og dernæst spillede han Alex fri til afslutning, og The Blues var dermed foran for første gang. Martin Laursen fik dog Villa tilbage i kampen, da han efter et frispark scorede til 3-3. Med ti minutter tilbage af kampen blev Ricardo Carvalho udvist efter en svinsk tackling. Det var ikke slut med mål i kampen. På et frispark på kanten af feltet gjorde Ballack det til 4-3, og det lignede dermed en Chelsea-sejr. I kampens allersidste minutter blev udeholdet tildelt et straffespark, da Ashley Cole reddede bolden på målstregen med armen, og samtidig måtte Cole forlade banen, da han blev udvist for forseelsen. På det efterfølgende straffespark var Gareth Barry sikker, og han sikrede Aston Villa 4-4 i en fantastisk kamp.

Wigan – Newcastle

Wigan er i øjeblikket inde i en god stime og denne skulle de forsøge at fortsætte i hjemmebanekampen mod Newcastle, der ikke har imponeret indtil videre. Første halvleg var en chokerende ringe affære, men i anden halvleg steg niveauet. Newcastle havde en stor chance, da Mark Vidukas forsøg blev reddet på stregen af hjemmeholdets Titus Bramble. Wigans Ryan Taylor viste god sparketeknik, da han midt i anden halvleg scorede til kampens slutresultat, 1-0, på et frispark.

Birmingham – Middlesbrough

Der var bundopgør i Birmingham, da holdet tog imod Middlesbrough. På forhånd lignede det et tæt opgør, men det blev det dog aldrig. Halvvejs i første halvleg havde gæsternes Stewart Downing den tvivlsomme ære at score selvmål og dermed bringe Birmingham på sejrskurs. Kort tid inden pausen blev denne føring fordoblet, da Mikael Forssell bragte sig på måltavlen. Denne stilling holdt helt frem til kampens slutning, hvor Gary McSheffrey på et straffespark gjorde ydmygelsen af Middlesbrough total. Resultatet betyder, at Birmingham rykker op på 14. pladsen, mens Middlesbrough er placeret som nummer 16.

Derby – Liverpool

Da de to klubbers mødtes tidligere på sæsonen var Liverpool suveræne, og sendte Derby hjem med et stort nederlag. Der var da nok heller ikke mange der regnede med, at det ville blive meget anderledes i denne kamp. Allerede efter tolv minutters spil havde Fernando Torres sparket Liverpool i front, ganske som forventet. Midt i anden halvleg var det overraskende Derby, der fik udlignet ved Jay McEveley og kampen var dermed åben igen. Liverpool lagde et større pres på Derby, for at fremtvinge det vindende mål. Det var tæt på at gå galt for Liverpool, men i slutsekunderne fik Steven Gerrard i to omgange sendt bolden i nettet til 2-1, og dermed udeblev den store overraskelse for Derby, der igen måtte forlade banen uden point.

Everton – Bolton

Thomas Gravesen spillede de første 80 minutter for Everton, der hjemme på Goodison Park tog imod Bolton. Efter en målløs første halvleg skulle vi blot vente seks minutter i anden halvleg, inden Phil Neville havde været på pletten og scoret et af sine meget sjældne mål, da han lidt tilfældigt fik sendt bolden ind bag Jussi Jaaskelainen. Tyve minutter før slutfløjt var det en af de mere vante målscorer, der fik bolden i nettet. Australske Tim Cahill sparkede fra en position midt i straffesparksfeltet behersket bolden i nettet til 2-0, hvilket blev kampens resultat.

Sunderland – Manchester United

Ligesom at det er en tradition at spille på Boxing Day i England, så har det de seneste år også været en tradition at Manchester United har vundet denne dag. Det så Sunderland heller ikke ud til at kunne ændre på i denne kamp. Da kampens dommer fløjtede til pause var gæsterne således allerede foran 3-0 på mål af Wayne Rooney, Louis Saha og en i øjeblikket storspillende Cristiano Ronaldo. I anden halvleg skruede United lidt ned for tempoet og anden halvleg blev en kedelig affære med få højdepunkter. Et af disse var da Louis Saha scorede til 4-0 på et straffespark, da der resterede ti minutter af kampen. Med sejren overtager Manchester United førstepladsen i ligaen.

Portsmouth – Arsenal

Arsenal havde inden denne kamp som det eneste hold scoret i samtlige Premier League-kampe i denne sæson. Første halvleg i denne kamp endte dog uden scoringer fra hverken Arsenal eller Portsmouth, og det var i det hele taget småt med chancer. I anden halvleg kom der mere underholdning på den engelske sydkyst. Med et kvarter tilbage af kampen kom Portsmouths Benjani forbi en fremstormende Manuel Almunia, men inden han kunne sende bolden i et tomt mål kom Gael Clichy til og reddede Arsenal. Arsenal havde også flere store muligheder for at afgøre kampen, men skarpheden manglede foran mål. De to hold måtte derfor tage til takke med et enkelt point hver.

Manchester City – Blackburn

Lokalopgøret mellem Manchester City og Blackburn var ikke noget at råbe hurra for til at starte med, men pludselig eksploderede opgøret og udviklede sig til en rigtig underholdende kamp. I det 27. minut kom City foran 1-0, da Darius Vassell headede et perfekt indlæg af Martin Petrov i netmaskerne. Blot et minut efter var der scoret i den anden ende, da David Bentley gentog Petrovs bedrift og sendte bolden lige ind i panden på Roque Santa Cruz, der udlignede for gæsterne. Manchester Citys fans kunne dog hurtigt juble igen, for inden uret havde rundet de 30 minutter havde Martin Petrov taget endnu en tur nedad venstrekanten, sendt et indlæg ind foran mål, som Ryan Nelsen var uheldig at sende i eget mål. Derefter faldt underholdningsværdien igen, indtil Santa Cruz seks minutter før tid sikrede Blackburn uafgjort med sin scoring til 2-2.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu