Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 17. Runde

Engelsk fodbold

Syttende runde i Premier League blev overskygget af topopgørene mellem Liverpool og Manchester United samt Arsenal og Chelsea. Det var United og Arsenal, der slap bedst fra disse opgør. Derudover fortsatte Manchester City med at imponere, da de hentede endnu en sejr. Vi bringer overblikket over 17. runde.

Wigan – Blackburn

Inden denne kamp havde Wigan kun scoret 12 mål i ligaen, og derfor kom det som en overraskelse for mange, da stillingen efter 37 minutter var 3-0 til hjemmeholdet. Det var ¬Denny Landzaat, Marcus Bent og Paul Scharner der havde scoret disse mål. Det var dog ikke slut med overraskelser i dette opgør. Først misbrugte McCarthy et straffespark, men så tog Roque Santa Cruz sagen i egen hånd og bragte gæsterne på 3-3 med et hurtigt hattrick. Dette hjalp dog ikke Blackburn meget. Wigan-spillerne havde nemlig flere mål i støvlerne. Marcus Bent scorede to mål for hjemmeholdet, og kom dermed også op på tre mål. Wigan vandt en målrig kamp 5-3.

Portsmouth – Tottenham

I en forholdsvis begivenhedsfattig første halvleg var en annulleret Tottenham-scoring allerede efter et kvarter et af få højdepunkter. I anden halvleg blev der skruet lidt op for underholdningen for tilskuerne, der forventningsfulde var mødt op til dette på papiret spændende opgør. Der var i anden halvleg chancer til begge hold, men det var Tottenham, der udnyttede disse bedst. Men kort tid tilbage af kampen sendte udeholdets angriber, Berbatov, bolden i nettet efter et indlæg af Aaron Lennon. Dette blev kampens eneste scoring.

Birmingham – Reading

Birmingham fik den bedst mulige start på kampen, da Mikael Forssell efter blot fire minutters spil bragte holdet på 1-0. Denne føring holdte hele første halvleg ud, men i anden halvleg gik den ikke længere for oprykkerne. Stephen Hunt omsatte et straffespark til mål for Reading, der dermed havde udlignet. Der blev ikke scoret flere mål i opgøret, og begge hold måtte dermed tage til takke med uafgjort og et enkelt point hver.

Manchester City – Bolton

Hjemmeholdets italienske angriber, Rolando Bianchi, bragte City på sejrskurs allerede efter syv minutters spil. Denne føring var Bolton dog hurtige til at ændre på. El-Hadji Diouf og Kevin Nolan scorede begge i første halvleg, og sendte gæsterne i front. I anden halvleg var Lubomir Michalik uheldig at udligne på et selvmål, og da Darius Vassell og senere Kelvin Etuha fik bolden over stregen i Bolton-målet var kampen afgjort. Med sejren er Manchester City nu placeret på en flot fjerdeplads i Premier League.

Derby – Middlesbrough

Det er som regel svært at være oprykker i Premier League, men i denne sæson har det set mere end svært ud for Derby. De er isoleret i bunden af ligaen, og har blot seks point på kontoen. Derfor var de heller ikke i dette opgør mod Middlesbrough spået mange chancer, og det var da også fortjent Sanli Tuncay, der i det 38. minut scorede til 0-1-føring for gæsterne. Det lykkedes ikke for værterne at komme tilbage i kampen, som dermed ikke overraskende blev vundet af Middlesbrough, der med sejren nu er nummer 14 i Premier League.

West Ham – Everton

Gæsterne havde valgt at placere danske Thomas Gravesen på bænken i hele kampen, da de besøgte West Ham. Vi skulle frem til kort før pausefløjt, før kampens første scoring faldt. Det var udeholdets Aiyegbeni Yakubu, der fik sparket bolden ind bag West Ham-keeperen. Denne stilling holdte næsten hele anden halvleg ud. Hjemmeholdet jagtede en udligning, men det var udeholdets Andrew Johnson, der i kampens sidste minutter scorede til slutresultatet 0-2.

Sunderland – Aston Villa

Martin Laursen var med i Aston Villas startopstilling til kampen mod oprykkerne fra Sunderland. Værterne kom foran allerede i det 10. minut, da Danny Higginbotham sendte bolden ind i gæsternes mål efter et hjørnespark. I anden halvleg fik Shaun Maloney, der var blevet indskiftet, udlignet for udeholdet, der dog aldrig kom tættere på. Med pointtabet tabte Villa et vigtigt skridt i kampen om at sikre sig en billet til europæisk fodbold i næste sæson.

Fulham – Newcastle

Denne kamp blev aldrig en kamp, der vil blive husket for god underholdning. Dog kommer én spiller formentlig ikke til at glemme kampen lige med det samme. I en chancefattig kamp blev gæsterne fra Newcastle tildelt at straffespark, da Alan Smith blev nedlagt i feltet. Midtbanespilleren Joey Barton havde det påkrævede mod til at sparke, og forholdsvis sikkert sparkede han bolden forbi Antti Niemi i Fulham-målet. Det var Bartons første scoring i Newcastle-drageten siden sit skifte fra Manchester City. Scoringen sikrede Newcastle en 1-0-sejr.

Liverpool – Manchester United

Se dybdegående referat af opgøret her.

Arsenal – Chelsea

Se dybdegående referat af opgøret her.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu