Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 16. Runde

Engelsk fodbold

Manchester United og Chelsea hentede vigtige point på Arsenal, der skuffende tabte til Middlesbrough, og dermed led sæsonens første nederlag. Liverpool løb også ind i deres første nederlag i denne sæson, da Reading overraskende vandt 3-1 på hjemmebane. Vi bringer et overblik over sekstende runde i Premier League.

Aston Villa – Portsmouth

Martin Laursen var med i midterforsvaret for Aston Villa, der tog imod Portsmouth. Fra start af opgøret lagde gæsterne et godt pres på Villa, der i kampens start virkede lidt usikre og havde svært ved at få gang i kombinationerne. Der var blot spillet ti minutter af kampen, da udeholdet kom foran 0-1. To scoringer af Sulley Ali Muntari sikrede reelt udeholdet sejren, men med tyve minutter tilbage af kampen fik Villa reduceret. Gareth Barry omsatte sikket et straffespark til mål, og herefter satsede hjemmeholdet alt for at komme tilbage i kampen. Det lykkedes dog ikke, og Portsmouth hentede en fortjent sejr.

Everton – Fulham

Thomas Gravesen var ikke med i Everton-truppen, der på hjemmebane mødte Fulham. Første halvleg var en målløs affære, men i anden halvleg trådte Everton anført af Aiyegbeni Yakubu i karakter. Yakubu var på pletten i det 51., 61. og 79. minut, og han sikrede dermed Everton en 3-0-sejr med et vaskeægte hattrick. Med sejren er Everton nu nummer syv i Premier League, mens Fulham indtager rækkens 17. plads.

Chelsea – Sunderland

Avram Grants dyre Chelsea-drenge tog på hjemmebane i mod oprykkerne Sunderland. Det var som forventet hjemmeholdet, der styrede begivenhederne på Stamford Bridge, hvor boldbesiddelse på et tidspunkt hed 89 % – 11 % i Chelseas favør. I det 23. minut bragte Andriy Shevchenko planmæssigt Chelsea i front, og i anden halvleg slog Frank Lampard sejren fast, da han på et straffespark scorede til slutresultatet 2-0. I kampens næstsidste minut så Sunderlands Liam Miller rødt, da han plantede en hånd i ansigtet på en Chelsea-spiller.

Manchester United – Derby

Hjemmeholdet var store favoritter i opgøret mod Derby, og Ryan Giggs bragte efter 40 minutters spil United foran, da han scorede sit mål nummer 100 for klubben i Premier League. Denne føring fordoblede Carlos Tevez kort inden pausefløjt, og i anden halvleg var argentineren på pletten igen. Han scorede til 3-0 med en halv time tilbage. Med godt et kvarter tilbage af opgøret fik Steve Howard pyntet lidt på resultatet, da han scorede til 3-1. Det endte dog med en ganske klar United-sejr. Cristiano Ronaldo scorede kampens sidste mål, da han udnyttede et straffespark i slutminutterne, og scorede til slutresultatet 4-1.

Newcastle – Birmingham

Oprykkerne fra Birmingham kom foran efter bare ti minutter, da Cameron Jeroma var på pletten. Efter en god halv times spil kom hjemmeholdet dog tilbage i kampen, da Obafemi Martins på et straffespark udlignede for Newcastle. Opgøret så længe ud til at ende uafgjort, men i kampens allersidste minutter sendte Emre et godt hjørnespark ind i feltet, hvor Habib Beye til stor glæde for hjemmeholdets fans sendte bolden ind til 2-1, hvilket blev kampens resultat.

Reading – Liverpool

Hjemmeholdet fik den bedst tænkelige start på kampen, da de efter et kvarters spil blev tildelt et lidt tvivlsomt straffespark. Stephan Hunt misbrugte ikke den store chance, og han sendte Reading foran 1-0. Liverpool lod sig dog ikke slå ud af denne scoring. Steven Gerrard brød i gennem hjemmeholdets forsvar, og så var kampen igen lige. Fra anden halvlegs start lagde gæsterne et stort pres på Reading. Det var dog hjemmeholdet, der ved en scoring af Kevin Doyle kom foran 2-1. James Harper scorede til 3-1 ti minutter senere, og sikrede Reading tre yderst vigtige point i en på forhånd svær kamp.

Middlesbrough – Arsenal

Middlesbrough tog hjemme på Riverside Stadium imod ligaens tophold, Arsenal. Det lignede på forhånd en rigtig svær opgave for hjemmeholdet, der dog fik en fantastisk start på opgøret. Efter bare tre minutters spil blev Boro tildelt et straffespark, som Stewart Downing sikkert omsatte til mål. Det tidligere mål gav hjemmeholdet selvtillid og mod på mere, og det resulterede i at de viste noget af det bedste fodbold i denne sæson. Med godt et kvarter tilbage af opgøret kom hjemmeholdet yderligere foran, da Tuncay bankede en retur fra Almunia op i nettaget til 2-0. Dette blev også kampens resultat, og Arsenal mistede dermed vigtige point i toppen af ligaen.

Bolton – Wigan

Bare tre minutter var der spillet af opgøret, da Paul Scharner bragte hjemmeholdet foran med et selvmål. Denny Landzaat fik dog udlignet for gæstede, da han efter godt et kvarters spil sendte udeholdet på 1-1. Nicolas Anelka misbrugte et straffespark i det 24. minut, men Kevin Nolan viste anderledes effektivitet, da han sendte Bolton foran 2-1 da kampen var 37 minutter gammel. Kevin Davies bragte hjemmeholdet foran 3-1 med tyve minutter tilbage af kampen, og Anelka lukkede og slukkede i opgøret, da han et minut før tid scorede til 4-1, som også blev kampens resultat.

Tottenham – Manchester City

Det var hjemmeholdet, der fik den bedste start på kampen, hvor specielt Darren Bent og Dimitar Berbatov voldte City-forsvaret problemer. Det var derfor ikke helt ufortjent, at det netop var Tottenham, der kom foran 1-0 i første halvleg. Det var dog et noget kontroversielt føringsmål. Et skud af Jenas blev rettet af Chimbonda, der lignede en mand i offside. Målet blev dog anerkendt. I anden halvleg bragte Roberto Bianchi gæsterne tilbage i kampen, da han på et hovedstød udlignede. Med otte minutter tilbage af opgøret blev Citys Stephan Ireland udvist, og Spurs udnyttede overtallet godt. Blot et minut efter udvisningen sikrede Jermaine Defoe hjemmeholdet sejren, da han bankede bolden i nettet til 2-1.

Blackburn – West Ham

Blackburn behøvede en sejr i rundens sidste kamp, hvis de ville hænge på i toppen af ligaen, mens West Ham med en sejr kunne bide sig fast i rækkens øvre del. Første halvleg var en chancefattig affære, hvor der ikke blev scoret. I anden halvleg scorede Dean Ashton til 1-0, da han let kunne sende et fladt indlæg i mål. Oppe i den anden ende var Blackburn-spillerne for uskarpe i deres afslutninger, og dette betød, at West Ham løb med en smal sejr på 0-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu