Наши партнеры

MenuReferat: Premier League 14. Runde

Engelsk fodbold

Fjortende runde af Premier League bød på et overraskende resultat i Bolton, hvor Manchester United ikke formåede, at få point med hjem. Samtidig sejrede de tre øvrige titelkandidater, Arsenal, Chelsea og Liverpool alle. Everton deltog i rundens mest målrige opgør, da de på hjemmebane gav Sunderland en øretæve på hele 7-1. Få et overblik over rundens ti kampe.

Newcastle – Liverpool

Liverpool, der var uden Daniel Agger, satte sig fra start af tungt på opgøret. Efter 28 minutters spil kom de også foran, da Steven Gerrard bragede bolden op i nettaget bag den chanceløs Newcastle-keeper, Shay Given. Newcastle-defensiven var ikke god i denne kamp, og dette formåede Liverpool at udnytte. Lidt heldigt kunne Dirk Kuyt bringe Liverpool foran 0-2, da en hjørnesparksbold ramte ham tæt under mål. Fra denne scoring var kampen reelt afgjort, men udeholdet fortsatte med at angribe ned mod Newcastles mål. Ryan Babel scorede kampens sidste mål, og sikrede Liverpool en 3-0-sejr.

Birmingham – Portsmouth

Birmingham kæmper for point for overlevelse, mens Portsmouth forsøger at hænge på i den bedre halvdel af Premier League. Derfor var hjemmeholdet også undertippede i denne kamp, og det overraskede nok ikke mange, at det var udeholdet, der i det 34. minut kom foran 0-1 ved Sulley Ali Muntari. Denne føring holdte frem til otte minutter før tid, hvor Niko Kranjcar endeligt sikrede Portsmouth en fortjent sejr på 0-2.

Arsenal – Wigan

Et skadesplaget hjemmehold, der havde danske Nicklas Bendtner med på bænken, havde problemer med at komme frem til de helt store målchancer i opgøret mod Wigan, der indtil videre i denne sæson ikke har imponeret. Mod slutningen af opgøret sendte Arsenal-manager Arsene Wenger danske Nicklas Bendtner på banen, og det skulle vise sig at blive en god idé. Den danske landsholdsspiller havde således en fod med i spillet, da Arsenal scorede det forløsende 1-0-mål. Det var William Gallas, der headede bolden i bag Wigan-målmanden. Få minutter senere spillede Bendtner Thomas Rosicky fri til afslutning, og han scorede til slutresultatet 2-0.

Everton – Sunderland

Danske Thomas Gravesen sad på bænken, da Everton hjemme på Goodison Park tog imod Sunderland. Det var hjemmeholdet der ved Yakubu kom foran allerede i det 12. minut. Denne føring blev fordoblet af Tim Cahill, inden Steven Pienaar to minutter før pausen bragte Everton foran med hele 3-0. Lige inden pausefløjt lykkedes det dog for Sunderland, at få reduceret til 3-1. Det skulle vise sig at blive et sandt mareridt for Sunderland. Tim Cahill og Yakubu blev begge dobbelte målscorere, og så var hjemmeholdet foran 5-1. Det var dog ikke slut endnu. Med ti minutter igen scorede Andrew Jonhson til 6-1, inden Leon Osman med fem minutter igen gjorde afklapsningen total, da han scorede til 7-1.

Middlesbrough – Aston Villa

Det ser ikke godt ud for Middlesbrough i øjeblikket. Holdet ligger nede omkring nedrykningsstregen, og skal til at få vendt skuden, hvis ikke de skal en tur ned i den næstbedste engelske række. Efter kampen mod Aston Villa ser det dog ikke meget bedre ud for Middlesbrough, der løb ind i endnu et nederlag. Den svenske forsvarsspiller, Olof Mellberg, var første mand til at komme på måltavlen, og derefter fulgte både John Carew og Gabriel Agbonlahor. Det hele endte med en sejr på 0-3 til udeholdet.

Bolton – Manchester United

Bolton var ikke spået de store muligheder i dette opgør. Manchester Uniteds seneste form har været god, mens Bolton har spillet et noget nær forfærdeligt efterår med få lyspunkter. Det var derfor overraskende, at det netop var hjemmeholdet, der efter blot 12 minutter kom foran 1-0. Det var Nicolas Anelka, der sendte bolden forbi Edwin van der Sar i United-målet. Udeholdet havde svært ved at komme frem til chancer, og derfor kunne Bolton køre sejren på 1-0 hjem. Nederlaget kan vise sig at blive dyrt for United, der som titelkandidat skal vinde sådanne kampe.

Manchester City – Reading

Sæsonens positive overraskelse har uden tvivl været Manchester City, der via gode resultater og godt spil, ligger med helt oppe i toppen af ligaen. I hjemmebanekampen mod Reading var de også favoritter til at hente de tre point, og det startede da også godt. Martin Petrov bragte nemlig City foran efter blot 11 minutters spil. Denne føring holdte frem til to minutter før pausefløjt, hvor James Harper fik udlignet for Reading. Det lignede nu længe, at Reading skulle blive det første hold til at tage point fra City hjemme i Manchester. En scoring af Stephen Ireland i kampens overtid sikrede dog, at hjemmeholdet løb med alle tre point.

Derby – Chelsea

Der var ikke mange der troede på, at ligaens absolutte bundhold, Derby, ville slippe ud af opgøret mod Chelsea med point. Det var da også The Blues, der efter flotte kombinationer og en millimeter præcis aflevering fra Steve Sidwell spillede Derbys defensiv tynd, og kom foran ved Salomon Kalou, der i fravær af Didier Drogba havde fået chancen. Der var aldrig tvivl om, at Chelsea ville hente alle tre point i dette opgør. Selvom Derby forsøgte sig flere gange, så er det tydeligt, at de ikke har det godt med det hurtige Premier League-tempo. I anden halvleg blev sejren endeligt slået på plads, da Shaun Wright-Phillips sparkede riposten fra Frank Lampards forsøg på stolpen ind i det tomme mål. I kampens slutminutter fik Chelseas Essien en tåbelig udvisning, da han slog ud efter Derbys Kenny Miller. Han kommer derfor ikke med, når Chelsea i næste måned møder Arsenal.

West Ham – Tottenham

I søndagens tidlige kamp tørnede to af ligaens London-klubber, West Ham og Tottenham, sammen på Upton Park. Det var hjemmeholdet der kom bedst fra start, da Tottenhams Younes Kaboul i et forsøg på at sparke bolden væk ramte en modspiller. Dette satte gang i en West Ham-kontra. Solano kom af sted i højresiden, og sendte en flad bold ind foran. Her kom Carlton Cole, og bragte hjemmeholdet foran 1-0. Føringen holdt indtil midt i anden halvleg, hvor Michael Dawson steg til vejrs inde i feltet efter et frispark, og udlignede for Tottenham. Kampen fik en hektisk afslutning, da kampens dommer tildelte udeholdet et straffespark i kampens overtid. Jermaine Defoe havde chancen fra 11-meter-pletten, men Robert Green reddede skuddet, og kampen endte 1-1.

Fulham – Blackburn

Det var Fulham, der kom bedst fra start i rundens sidste opgør. Efter en målløs første halvleg bragte Danny Murphy hjemmeholdet foran i det 51. minut på et straffespark. Der var ikke spillet mere end seks minutter efter denne scoring, da Blackburn fik udlignet. Det var Brett Emerton, der bragte sig selv på scoringstavlen. Scoringerne i anden halvleg fortsatte. I det 63. minut var det blevet Fulhams tur til at komme på måltavlen. Diomansy Kamara bragte London-klubben foran igen. Med ti minutter tilbage af kampen lykkedes det dog for udeholdets Stephen Warnock, at bringe balance i regnskabet igen. Det lykkedes ikke for nogen af de to hold at få afgjort kampen, som dermed endte uafgjort, 2-2.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu