Наши партнеры

MenuPlatini overtager tronen

Andet fodbold

Michael Platini er i dag blevet valgt som den nye UEFA-præsident, efter han vandt et tæt kapløb over den tidligere præsident, Lennart Johansson.

Den 51-årige franskmand er nu blevet den mest magtfulde mand i Europæisk fodbold. Der var dog tæt løb, hvor han hentede 27 stemmer mod Johanssons 23. Udover at være UEFA-præsident, som han vil være de næste 4 år, vil han også overtage posten som FIFA vicepræsident, en stilling som Lennart Johansson har siddet massivt på i de seneste 16 år.

”Dette er bare begyndelsen på et eventyr,” fortæller Platini. ”Jeg er lykkelig over at jeg nu har mulighed for at repræsentere Europæisk fodbold. Jeg kan slet ikke sætte ord på det.”

”Det er en fantastisk sejr, men jeg er stadig en stor beundrer af Lennart og jeg vil prøve at få Lennart til at blive ærespræsident.”

”Det er utroligt, jeg står med Europæisk fodbolds fremtid i mine hænder. Jeg er stolt over min sejr, da det er er lykkes mig at fuldføre den kampagne jeg havde i tankerne uden at angribe min modkandidat.”

Platini genistreg var at appellere til de mindre lande, ved at foreslå at sætte en grænse på højest 3 klubber fra hvert land i Champions League. Udover det har han også tænkt sig at udvide EM, så der fremover deltager 24 lande, i stedet for de nuværende 16.

”Vi skal sørge for at de stærke altid skal hjælpe de svage. Vi skal forsvare de mindre lande mod de interesser der truer dem,” tilføjer Platini. ”Fodbold skal være et spil før et produkt, en sport før et marked og et show før en forretning.”

Platini har valgt at tilbyde Johansson status som ærespræsident, for at vise han er villig til at slå en streg over deres små skænderier op til valget.

Johansson kom med et angreb på FIFA-præsidenten Sepp Blatter, fordi han offentligt havde støttet Platini.

”Jeg værdsætter den ros han har givet mig for de ting vi har opnået de seneste år, men jeg kan ikke forstå hvorfor han skal blande sig i UEFA valgkampen,” sagde Johansson på kongressen i Dusseldorf. ”Det er jer (kongressen), der skal afgøre valget, ikke FIFA’s præsident.”

Johansson havde på nogle punkter sværere forudsætninger for en god valgkamp, så han valgte at minde folk om hvor meget han har gjort for Europæisk fodbold de sidste 17 år. Specielt lagde han vægt på etableringen af Champions League

”Jeg prøvede at fortælle jer om mine filosofier, og jeg tillod mig selv at fortælle om alt det vi har opnået de senste år.”

”Sammen med Gerd Aigner, bliver jeg kaldt Champions Leagues fader. Jeg har også altid beskyttet de små/halvstore lande i Europa. Jeg er af den overbevisning at man aldrig skal ændre på et vinderhold, og jeg tror at jeg var træner for et vinderhold.”Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu