Наши партнеры

MenuOptakt: Real Madrid – FC Barcelona

Spansk fodbold

De to klubber med den største magt i Spanien tørner i aften sammen. Ærkerivalerne Real Madrid og FC Barcelona. Det er ikke blot en magtkamp, det er en kamp om mesterskabet, som bliver afgjort i aftenens El Clasico.

Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabeu, danner i aften rammen om det, som må betegnes som kampen om mesterskabet. Blot fire point skiller de to mandskaber, hvor FC Barcelona for tiden har den gule førertrøje på, men hvis Real Madrid sejre i aften, vil de blot være et point fra arvefjenderne, og så vil alt pludselig være åbent igen.

Værterne Real Madrid har været uhyggelige i ligaen igennem de sidste 18 kampe, hvor de er ubesejrede. Madrilenerne har ikke altid spillet overbevisende, men de har sikret de fornødne point, som gør dem til en faretruende efterfølger for FC Barcelonas vedkomne.

FC Barcelona har omvendt været mere overlegne i denne sæson, hvor de blandt andre flotte resultater, har besejret Sevilla med 4-0 på hjemmebane, samt vundet 5-0 over Deportivo La Coruna ligeledes på hjemmebane i 19. runde. Dette er også demonstreret i holdets målscorer, som hedder 94-26.

Real Madrid har en fordel af at være ude af både Champions League og pokalturneringen, Copa del Rey, dermed skal de kun fokusere på en liga, og undgår hovedparten af skader. Catalanerne har både avanceret til Champions League-semifinalerne, hvor de møder Chelsea FC samt Copa del Rey-finalen, hvor de i midten af maj måned møder Athletic Bilbao.

FC Barcelona spillede deres første Champions League-semifinale mod Chelsea på deres hjemmebane i midtugen, og her var de særdeles spilstyrende, men de manglede den sidste skarphed i de afgørende situationer, hvilket betød, at kampen endte 0-0.

Det sidste møde mellem mandskaber var tilbage i december måned sidste år, hvor FC Barcelona på hjemmebane hentede en 2-0-sejr. Samuel Eto’o brændte et straffespark i det 70. minut, men han gjorde skaden god et lille kvarter senere, da han scorede til 1-0. I kampens overtid blev sejren slået fast, da Lionel Messi elegant lobbede bolden over en sagesløs Real-keeper, Iker Casillas, til slutresultatet 2-0.

Real Madrid-cheftræner Juande Ramos har fået gode nyheder, idet den hollandske kantspiller, Arjen Robben, atter er begyndt at træne normalt, hvilket skete torsdag morgen. Han forventes derfor i startopstillingen. Venstrebacken Gabriel Heinze er ligeledes skadesfri, mens Pepe som bekendt har karantæne i resten af sæsonen.

FC Barcelonas Rafa Marquez sidder ude med en knæskade, mens Gabriel Milito også tager plads på sidelinjen. Men herudover har cheftræner Guardiola samtlige spillere til rådighed. Holdets anfører Carles Puyol, som vil have karantæne i returkampen i Champions League-semifinalen, vil næsten med sikkerhed være i startopstillingen, medmindre han støder ind i et tilbagefald med sin skade. Thierry Henry døjer med nogle problemer i nakken, og han er derfor tvivlsom til kampen.

De seneste ti indbyrdes opgør er endt således:

13/12-2008 – Barcelona – Real Madrid 2-0

07/05-2008 – Real Madrid – Barcelona 4-1

23/12-2007 – Barcelona – Real Madrid 0-1

10/03-2007 – Barcelona – Real Madrid 3-3

22/10-2006 – Real Madrid – Barcelona 2-0

01/04-2006 – Barcelona – Real Madrid 1-1

19/11-2005 – Real Madrid – Barcelona 0-3

10/04-2005 – Real Madrid – Barcelona 4-2

20/11-2004 – Barcelona – Real Madrid 3-0

25/04-2004 – Real Madrid – Barcelona 1-2

Kommentarer:

Real Madrid: Casillas, Torres, Ramos, Raul, Juande Ramos

FC Barcelona: Iniesta, Krkic, Guardiola, Laporta

Forventede startopstillinger:

Real Madrid:

Casillas

Sergio Ramos – Metzelder – Cannavaro – Heinze

Robben – Lass – Gago – Marcelo

Higuain – Raul

FC Barcelona:

Victor Valdes

Dani Alves – Puyol – Pique – Abidal

Xavi – Toure – Keita

Messi – Eto’o – Iniesta

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Hjemmeholdet Real Madrid vil uden tvivl gå offensivt til værks, fordi de er nødt til at sikre sig de tre point i aften, hvis de fortsat vil have gode muligheder for at hæve mesterskabspokalen i denne sæson. FC Barcelona kan derimod være mere afventende, men det er sjældent, man ser et El Clasico, hvor ingen af holdene yder deres fulde indsats, og kører på med fuld styrke fra start.

Vi tror derfor, at opgøret, som det er endt i hovedparten af de to hold, vil blive meget intenst. Såfremt værterne får scoret det første mål, og formår, at få spillet til at glide optimalt, så regner vi med, at de vil stå med det længste strå og sikre en kneben 2-1-sejr.

Optakten starter fra kl. 19.00, mens kampen fløjtes i gang kl. 20.00, og det hele kan ses på Kanal 5.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu