Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 38. Runde

Engelsk fodbold

Søndag eftermiddag fløjtes den sidste runde i Premier League i gang. Det er i denne runde vi får svar på, om det bliver Manchester United eller Chelsea, der kan lade sig kåre som engelske mestre. De to klubber ligger á point, men United har en klar bedre målforskel. I ligaens bund skal det blive spændende at se, hvem der klarer frisag og får en sæson mere i Premier League.

Wigan – Manchester United (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Wigan har mulighed for at spænde ben for Manchester United i kampen om det engelske mesterskab. United ligger á point med Chelsea, men har en langt bedre målscorer end London-klubben. Derfor kan holdet sikre sig det engelske mesterskab ved at slå Wigan, hvilket ligner en overkommelig opgave. Wigan har dog fordel af hjemmebane og må ikke undervurderes. Holdet tog tidligere på foråret point fra netop Chelsea, og vil sikkert gerne gøre det samme mod United, der højst sandsynligt må starte med Wayne Rooney på bænken.

Portsmouth – Fulham (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Hjemmeholdet Portsmouth har ikke det store at spille for, men det har gæsterne fra Fulham til gengæld. Leon Andreasens klub ligger i skrivende stund lige over nedrykningsstregen, men meget kan ske i sidste runde, da London-klubben ligger á point med Reading og blot har et enkelt point ned til Birmingham. Portsmouth er på hjemmebane, og bliver ingen nem mundfuld for Fulham, der ikke ligefrem har imponeret i denne sæson.

Birmingham – Blackburn (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Birmingham er næsten tvunget til at vinde, hvis de skal have en mulighed for at blive i Premier League. Holdet er placeret på ligaens 19. plads med et enkelt point op til Fulham lige over nedrykningsstregen. Derfor skal resultaterne flaske sig for Birmingham, hvis de ikke skal rykke ned igen. Blackburn kan ende som alt mellem nummer seks og nummer ni, og vil nok være opsatte på at slutte sæsonen godt af. Det er Birmingham, der har mest at spille for, men det ligner et tæt opgør.

Middlesbrough – Manchester City (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Hverken værterne eller gæsterne har som sådan noget at spille for i rundens sidste kamp. Dog ser City ud til at snuppe den ekstra UEFA Cup-plads, som UEFA har givet til England, for at toppe fair play-listen, da holdet virkelig skal gå hårdt til den, hvis pladsen skal gives videre. Dermed kan det forventes, at City måske vil tage den lidt med ro, men naturligvis gå efter sejren, og dermed slutte godt af. Middlesbrough har hjemmebanefordel, og skal bestemt ikke afskrives.

Derby – Reading (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Derby har ikke haft meget at byde på i denne sæson. Holdet har blot hentet 11 point og lukket hele 85 mål ind inden den sidste kamp. Dermed er de heller ikke i nærheden af at blive i Premier League, men det har rundens modstander, Reading, til gengæld. Holdet ligger nummer 18 og har 33 point, det samme antal som Fulham, der er lige over stregen. Kravet er derfor også en sejr til Reading, der møder ligaens klart dårligste mandskab i denne sæson.

Everton – Newcastle (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Everton behøver bare et point i rundens sidste kamp, for at sikre sig femtepladsen i ligaen. Det bliver dog ikke en nem opgave, da Kevin Keegan og Newcastle har spillet sig en hel del op i den sidste del af forårssæsonen. Everton må undvære kreatøren, Mikel Arteta, men til gengæld kan Everton glæde sig over, at gæsterne må se bort fra Mark Viduka, der er langtidsskadet, Joey Barton og Emre.

West Ham – Aston Villa (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Aston Villa med danske Martin Laursen som en af profilerne, har spillet en udmærket sæson, men kommer med al sandsynlighed til at gå glip af europæisk fodbold næste sæson. Ellers skal West Ham besejres, og samtidig skal Everton tabe deres kamp mod Newcastle. West Ham har haft en smule skuffende sæson sammenlignet med deres ambitioner før sæsonen, og denne kamp har reelt set ingen betydning for klubben. Villas motivation må være større, selvom alle gerne vil slutte af med en sejr.

Tottenham – Liverpool (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

På papiret ligner det et interessant opgør, men selvom kampen godt kan gå hen og blive en underholdende affære, så har resultatet som sådan ikke nogen betydning. Tottenhams skuffende sæson kan ikke blive reddet af en sejr søndag, og Liverpool har allerede sat sig godt og solidt på fjerdepladsen. Selvom danske Daniel Agger er tilbage på træningsbanen for Liverpool, så må forsvarsspilleren vente til næste sæson med at komme i aktion.

Sunderland – Arsenal (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

Kampen mellem Sunderland og Arsenal er en af de få kampe, der ikke rigtig har nogen betydning. Arsenal er sikre på at ende på ligaens tredjeplads, mens Sunderland er uden for nedrykningsfare. Dog vil der fra begge holds side blive gået efter at slutte sæsonen godt af med en sejr, men der er også mulighed for, at unge spillere kan få chancen i den sidste ligakamp. Arsenal må påtage sig favoritværdigheden, men Sunderland er ikke uden chancer i opgøret.

Chelsea – Bolton (Spilles søndag d. 11-5-2008 kl. 16:00)

To gange indenfor halvanden uge skal Chelsea og Manchester United slås om to titler. Søndag gælder det kampen om det engelske mesterskab, og senere Champions League-trofæet. Chelsea kan ikke selv afgøre deres skæbne i Premier League, men kan gøre deres del af arbejdet ved at besejre Bolton, og så må Grants tropper håbe på, at United snubler mod Wigan. Bolton er så godt som sikre på overlevelse i Premier League, men vil med sikkerhed forsøge at drille Chelsea.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu