Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 30. Runde

Engelsk fodbold

Hvem vinder Premier League i denne sæson? Dette kan vi kun gætte på i øjeblikket, for intet er afgjort toppen af ligaen. Manchester United står i øjeblikket med de bedste kort på hånden, og i denne runde skal de på besøg i Derby, Arsenal tager imod Middlesbrough, mens den tredje kandidat, Chelsea, skal op imod Sunderland. Der er dog andet at kæmpe om. Everton og Liverpool kæmper begge for ligaens fjerdeplads og møder i denne runde henholdsvis Fulham og Reading. Vi bringer en optakt til 30. runde i den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

Derby – Manchester United (Spilles lørdag d. 15-3-2008 kl. 16:00)

Bundproppen i Premier League, Derby, fik sidst de var i aktion store tæsk af Chelsea, der nemt sejrede med 6-1. I denne runde står de foran endnu en meget svær opgave, når mægtige Manchester United kommer på besøg. United skal forsøge at gøre Chelsea kunsten efter, og de har uden tvivl holdet til at gøre det. Motivationen er med sikkerhed også i top efter de røg ud af FA Cuppen til Portsmouth sidste weekend. Samtidig har de også mulighed for at gå forbi Arsenal, der topper tabellen. To point skiller de to hold ad, men Arsenal har spillet en kamp mere, hvorfor det pludselig er United, der står med alle tiders mulighed. Da Manchester United og Derby mødtes første gang i denne sæson endte opgøret med en sikker 4-1-sejr til De Røde Djævle.

West Ham – Blackburn (Spilles lørdag d. 15-3-2008 kl. 16:00)

West Ham er i de seneste tre liga-kampe blevet udstillet på det groveste. Tre 4-0-nederlag på stribe er det blevet til mod henholdsvis Chelsea, Liverpool og Tottenham. Holdet skal dermed forsøge at rette op på dette i denne runde, hvor modstanderen hedder Blackburn. Blackburn er nummer otte i ligaen på nuværende tidspunkt, og fik i sidste runde kun 1-1 mod nedrykningskandidaterne fra Fulham. På trods af dette resultat må Blackburn alligevel være det hold, der er ovenpå inden denne kamp. West Ham har dog fordel af hjemmebane, hvorfor kampen på forhånd er ret åben. West Ham vandt de to klubbers første møde i denne sæson med 1-0 på udebane.

Sunderland – Chelsea (Spilles lørdag d. 15-3-2008 kl. 16:00)

Sundeland tabte senest 1-0 til Everton og er placeret på ligaens 16. plads ikke mange point fra nedrykningsstregen. Chelsea kommer direkte fra en 6-1-sejr over Derby, og The Blues ser ud til, at være i god form. Ser man bort fra det pinlige nederlag i FA Cuppen til Barnsley har Avram Grants tropper været flittige til at score i de seneste kampe. Specielt Frank Lampard har meldt sig tilbage igen, og det kan blive vigtigt for Chelsea. Holdet er på ingen måde ude af mesterskabskampen, men skal ikke dumme sig meget i de resterende kampe. Denne rundes kamp mod Sunderland er en kamp, der bare skal vindes. Også selvom Sunderland er et udmærket hjemmebanehold. Sidste opgør mellem de to klubber endte med en Chelsea-sejr på 2-0.

Liverpool – Reading (Spilles lørdag d. 15-3-2008 kl. 16:00)

Liverpool har for alvor meldt sig tilbage, men desværre for Rafa Benitez for sent til at være med i mesterskabskampen. Trods europæisk succes er det efterhånden nogle år siden, at Liverpool virkelig præsterede godt i den hjemlige liga. Heller ikke denne sæson er det lykkes, og holdet må nu kæmpe om ligaens fjerdeplads. Everton er en hård konkurrent til denne placering. I skrivende stund ligger de to klubber side om side med 56 point, dog har Liverpool en bedre målscorer. Reading er placeret på ligaens 14. plads med 28 point. Dette er blot tre point mere end Bolton, der ligger under nedrykningsstregen. Dermed kæmper de to klubber hver sin kamp og har begge brug for tre point lørdag eftermiddag. Der er dog kun et hold, der kan løbe af sted med de tre point, og dette er Liverpool klare favoritter til at gøre via deres i øjeblikket gode form.

Portsmouth – Aston Villa (Spilles lørdag d. 15-3-2008 kl. 16:00)

Portsmouth og Aston Villa er to klubber, der kæmper for at ende på en af de placeringer, der giver europæisk fodbold i næste sæson. Aston Villa er i øjeblikket nummer seks med 49 point, mens Portsmouth har to point mindre på syvendepladsen. Denne kamp kan dermed vise sig, at blive en vigtig en af slagsen. Portsmouth kommer til kampen med en 4-2-sejr over Birmingham, som deres seneste resultat. Aston Villa skuffede i deres seneste optræden, hvor de blot fik uafgjort mod Middlesbrough. Udover dette kan Portsmouth også drage fordel af, at det er dem, der spiller på hjemmebane. Første kamp mellem Villa og Portsmouth endte med en 1-3-sejr på Villa Park til sidstnævnte.

Arsenal – Middlesbrough (Spilles lørdag d. 15-3-2008 kl. 18:15)

Arsenal mistede i sidste spillerunde kostbare point, da det blot blev til 0-0 mod Wigan. Dette skal der rettes op på i denne runde, hvor modstanderen hedder Middlesbrough. Igen en på papiret overkommelig modstander, og efter tre uafgjorte resultater på stribe i Premier League skal The Gunners have alle tre point fra denne kamp, hvis de ikke skal miste for meget terræn i forhold til Manchester United. Arsenal fører godt nok rækken i skrivende stund, men Bendtner og co. har også spillet en kamp mere end United. Middlesbrough har på ligaens 12. plads 30 point. Dette er fem mere end Bolton, der ligger lige under nedrykningsstregen. Middlesbrough kan dermed ikke føle sig helt sikre endnu. Det første opgør mellem de to klubber endte noget overraskende med en Middlesbrough-sejr på 2-1.

Fulham – Everton (Spilles søndag d. 16-3-2008 kl. 14:30)

Fulham lever livet farligt i bunden af Premier League. På nuværende tidspunkt er holdet nummer 19 i rækken med 20 point, og har således seks point op til overlevelse. De seneste resultater har dog ikke ligefrem peget i den rigtige retning for London-klubben. I sidste runde blev det til 1-1 mod Blackburn, hvilket egentlig var et udmærket resultat på udebane. Everton ligger i den anden ende af tabellen og kæmper for noget helt andet end nedrykning nemlig den Champions League-givende fjerdeplads. I skrivende stund er holdet nummer fem med samme antal point som Liverpool, der har en bedre målscorer. De har dermed brug for alle de point, som de kan overhovedet kan skrabe sammen. Det samme har Fulham, men Everton må på trods af udebane være favoritter.

Wigan – Bolton (Spilles søndag d. 16-3-2008 kl. 16:00)

Både Wigan og Bolton er i fare for at rykke ned. Bolton er i øjeblikket det af disse to klubber, der er i størst fare. Inden denne spillerunde er de placeret på ligaens 18. plads, som betyder nedrykning. Wigan er nummer 13, men har kun tre point mere end Bolton. Det lykkedes Wigan er få uafgjort mod Arsenal i sidste spillerunde, mens Bolton på hjemmebane tabte med 1-3 til Liverpool. Dermed har begge klub hårdt brug for point, her hvor der blot resterer ni runder i Premier League. Tre point ville kunne få stor betydning for begge klubber. Wigan er via hjemmebanefordelen og den bedre placering favoritter til at snuppe alle point. Første opgør mellem de to klubber endte dog med en sikker Bolton-sejr på 4-1.

Manchester City – Tottenham (Spilles søndag d. 16-3-2008 kl. 17:00)

Desværre for Manchester City har de ikke formået at holde fast i det flotte spil, som sikrede dem en fantastisk start i Premier League. Det har betydet, at holdet er dumpet ned på ligaens niendeplads. I sidste spillerunde tabte holdet skuffende til Reading. Denne rundes modstander er Tottenham, der slet ikke har fået den sæson i Premier League, som de havde håbet på inden sæsonen. En skuffende 11. plads er de i øjeblikket placeret på, men de har dog vundet Carling Cuppen, som et lille plaster på såret. I sidste runde i ligaen hentede de også et godt resultat, da de sikkert besejrede West Ham med 4-0. Det ligner på papiret en meget lige kamp, hvor en direkte favorit på forhånd er svær at udpege. Tottenham vandt det første opgør mod City i denne sæson med 2-1.

Birmingham – Newcastle (Spilles mandag d. 17-3-2008 kl. 21:00)

Det kan ikke komme som den store overraskelse, at oprykkerne fra Birmingham ligger placeret nede omkring nedrykningsstregen. Mere præcist besidder holdet 17. pladsen med blot et enkelt point ned til Bolton, der er under stregen. Lidt mere overraskende er det, at Newcastle er kommet i nedrykningsfare. En spilmæssig krise har kostet holdet meget, og det skal blive spændende at se, om holdet formår at få rettet op på spillet og ikke mindst resultaterne. Sidst Newcastle var i aktion i Premier League tabte de 3-0 til Liverpool, mens Birmingham tabte 2-4 til Portsmouth. Newcastle vandt det første opgør mellem de to klubber med 2-1 tilbage i december måned.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu