Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 27. Runde (Opd. 11:53)

Engelsk fodbold

Så er der igen Premier League på programmet efter at flere klubber i sidste weekend optrådte i FA Cuppen. I toppen af ligaen har Arsenal slået et hul på fem point ned til Manchester United, og de to tophold møder i weekenden henholdsvis Birmingham og Newcastle. Ligaens nummer tre og elleve er de eneste to hold, der ikke skal spille liga-bold i weekenden. Chelsea og Tottenham mødes nemlig i Carling Cup-finalen søndag eftermiddag. Vi bringer en optakt til de ni kampe, der er på programmet i Premier Leagues syvogtyvende runde.

Birmingham – Arsenal (Spilles lørdag d. 23-2-2008 kl. 13:45)

Birmingham og Arsenal kæmper hver sin kamp i ligaen. Oprykkerne fra Birmingham slås for at undgå nedrykning, mens The Gunners ligger godt til i mesterskabskampen, hvor de har et forspring på fem point til nummer to, Manchester United. Der er intet der er afgjort for nogen af de to klubber. De kommer begge til at kæmpe en hård kamp, for at nå deres mål. I denne kamp kan det første skridt blive taget. Arsenal kan komme nærmere titlen, mens Birmingham kan bringe sig længere væk fra nedrykningsstregen. Der er dog ingen tvivl om, at Arsenal er favoritter til at snuppe de tre point i dette opgør.

Wigan – Derby (Spilles lørdag d. 23-2-2008 kl. 16:00)

Derby har så godt som vinket farvel til Premier League. Vi er nået til en tid, hvor end ikke mirakler snart kan redde klubben fra at rykke ned. Hvor Derby kun har ære tilbage at kæmpe for, har Wigan derimod alt at kæmpe for. Et enkelt point er hvad, der holder dem over nedrykningsstregen, og dermed kan de komme til at gå samme vej som Derby. De kan dog tage et skridt væk fra den streg, som ingen ønsker at slutte under, ved at hive en sejr hjem over Derby på hjemmebane. De er favoritter, og er nok det hold, der har mest at spille for.

Portsmouth – Sunderland (Spilles lørdag d. 23-2-2008 kl. 16:00)

Portsmouth kæmper for, at komme med i det fine selskab, der skal spille europæisk fodbold i næste sæson. Kampen er dog hård, og dermed bliver det ikke let for Portsmouth. I denne rundes kamp har de dog på papiret gode chancer for at skrive tre point yderligere på kontoen. Modstanderen er oprykkerne fra Sunderland, der ligger nummer 14 i ligaen med fire point ned til nedrykningsstregen. Dermed er intet afgjort for dem, og et nederlag i denne kamp vil måske bringe dem mere i fare. Sidste gang de to klubber mødtes vandt Sunderland 2-0, men på trods af dette, er det Portsmouth, der er favorit til at vinde dette opgør.

Fulham – West Ham (Spilles lørdag d. 23-2-2008 kl. 16:00)

Danske Leon Andreasen er en af de spillere Fulham hentede til klubben i vinterens transfervindue. Han skulle være med til at sikre holdet overlevelse i den bedste engelske række, men på nuværende tidspunkt ligger klubben fortsat til nedrykning. Det bliver en svær opgave at klare frisag, da kampen i bunden af ligaen er hård, og Fulham skal snart til at vise nogle resultater, hvis det skal lykkes. West Ham besidder en sikker midterplacering, hvilket klubben dog ikke kan være helt tilfredse med, da ambitionerne før sæsonen nok var større. Hjemmeholdet er små favoritter til at sejre i en kamp, der kan blive en tæt affære.

Liverpool – Middlesbrough (Spilles lørdag d. 23-2-2008 kl. 16:00)

Inden denne sæson var Liverpools ambition, at blande sig i mesterskabskampen. Igen i år er planen dog mislykkes for holdet, vi finder på ligaens femteplads i skrivende stund. Her ligger de i kamp med klubber som Everton, Aston Villa og Manchester City om fjerdepladsen. Middlesbrough besidder 12. pladsen og har syv point ned til nedrykningsstregen. Dette er en fornuftig afstand, selvom det kan nå at gå galt endnu. Kampen mod Liverpool ser nemlig svær ud. Hjemmeholdet viste rigtig fine takter i midtugens Champions League-opgør mod Inter, som Liverpool vandt 2-0. Dermed er selvtilliden i orden trods de skuffende resultater i den hjemlige liga.

Newcastle – Manchester United (Spilles lørdag d. 23-2-2008 kl. 18:15)

I de sidste to ligakampe har de forsvarende engelske mestre, Manchester United, blot hentet et enkelt point. Det har betydet, at Arsenal er rykket fri i toppen, hvor de har et forspring på fem point ned til United. Newcastle er nummer 13 i Premier League, og har seks point ned til nedrykningsstregen. Dermed kan holdet endnu ikke føle sig helt sikre. I sidste runde led de et 4-1-nederlag til Aston Villa, mens United tabte 2-1 til bysbørnene fra City. United er store favoritter til at sejre i dette opgør, men Newcastle, der har hjemmebanefordel, må ikke undervurderes.

Reading – Aston Villa (Spilles søndag d. 24-2-2008 kl. 13:30)

Reading er blandt de hold, der kæmper en brav kamp, for at undgå at rykke ned. I skrivende stund er Reading lige under nedrykningsstregen, men med det samme antal point som Birmingham, der er placeret lige over stregen. Aston Villa kæmper en hård kamp i den anden ende af tabellen. Her er de i kamp med Everton, Liverpool og Manchester City, om at snuppe den eftertragtede fjerdeplads i ligaen, som ikke er så lang væk, efter Liverpools seneste skuffende resultater i ligaen. Gæsterne er favorit til at snuppe alle tre point, men hjemmeholdet er ikke helt uden chancer, selvom det første opgør mellem de to klubber i denne sæson endte med en 3-1-sejr til Villa.

Blackburn – Bolton (Spilles søndag d. 24-2-2008 kl. 16:00)

Da disse to klubber mødtes tidligere i denne sæson vandt Blackburn 2-1. Igen i denne runde er det Blackburn, der står med favoritværdigheden. Holdet er placeret på ligaens niendeplads og skal snart have nogle point på kontoen, hvis en af de eftertragtede top-7-placeringer skal sikres. Bolton behøver også point, bare i bunden af ligaen, hvor de kæmper for at holde sig over nedrykningsstregen. På nuværende tidspunkt er Bolton nummer 15 med blot tre point ned til Reading, der ligger under stregen.

Manchester City – Everton (Spilles mandag d. 25-2-2008 kl. 21:00)

Rundens sidste opgør spilles i Manchester, hvor City tager imod Everton i en direkte duel om topplaceringerne i Premier League. Everton har i skrivende stund 47 point, hvilket giver dem en fjerdeplads, mens City med tre point færre besidder syvendepladsen. City kommer til mødet med stor selvtillid, efter de i sidste spillerunde slog selveste Manchester United på Old Trafford med 2-1. Everton vandt ligeledes deres seneste kamp over Reading med 1-0, og dermed er der lagt op til en sand fight, hvor begge hold jagter vigtige point til kampen om de europæiske pladser.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu