Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 24. Runde

Engelsk fodbold

I Premier Leagues fireogtyvende runde er der blot en enkelt kamp på programmet i weekenden. Det er Martin Laursens Aston Villa, der skal op imod Blackburn lørdag eftermiddag. Tirsdag og onsdag løber de resterende kampe af staben. De tre tophold, Arsenal, Manchester United og Chelsea har alle fordel af hjemmebane, når de møder henholdsvis Newcastle, Portsmouth og Reading. Du får optakten til denne rundes kampe her.

Aston Villa – Blackburn (Spilles lørdag d. 26-1-2008 kl. 16:00)

Aston Villa med den danske forsvarsspiller, Martin Laursen, i storform, spillede i sidste runde i Premier League uafgjort med Liverpool i en kamp, hvor Liverpools udligning faldt sent i kampen. Holdet er placeret på ligaens sjetteplads og ligger i tæt kamp om pladserne i front. Blackburn er tre point dårligere end Villa, hvilket betyder, at de er nummer ni. De fik blot uafgjort mod Middlesbrough i deres seneste ligakamp og kan se frem til en svær kamp. Da de to hold mødtes tidligere i denne sæson sejrede Villa hele 4-0 og holdet viser god form i øjeblikket.

Arsenal – Newcastle (Spilles tirsdag d. 29-1-2008 kl. 20:45)

I midtugen spillede Arsenal semifinale i Carling Cuppen, som er den lille pokalturnering i England. Holdet tabte hele 1-5 til Tottenham og røg altså ud af turneringen. Ikke nok med det, så opstod der også konflikter mellem nogle af spillerne. Blandt andet forlyder det, at Adebayor skulle have nikket danske Nicklas Bendtner en skalle. Der er dog ikke faldet nogen straf til de to kamphaner. Det skal blive spændende at se, om Arsene Wenger har fået samlet sit hold til denne vigtige kamp mod Newcastle, som er nummer 12 i ligaen og altså er et hold, som Arsenal skal slå, hvis de fortsat skal være med helt fremme i ligaen.

Middlesbrough – Wigan (Spilles tirsdag d. 29-1-2008 kl. 20:45)

Blot to point skiller Middlesbrough og Wigan i tabellen. Hjemmeholdet er det hold, der er bedst placeret, idet de er indehavere af ligaens 13. plads, mens Wigan er lige over nedrykningsstregen på 17. pladsen, med det samme pointantal som Sunderland. Værterne spillede uafgjort mod Blackburn i sidste spillerunde, mens denne rundes gæster, Wigan, tabte til Everton på hjemmebane. Det er også Middlesbrough, der er favoritter i dette møde, selvom Wigan vandt de to klubbers seneste opgør med 1-0 tilbage i august måned sidste år.

Sunderland – Birmingham (Spilles tirsdag d. 29-1-2008 kl. 21:00)

Sunderland og Birmingham har flere ting til fælles. Begge klubber er oprykkere og de er ligeledes begge en del af bundkampen i Premier League. Således ligger de to klubber på det samme antal point i skrivende stund, hvilket betyder, at denne kamp kan få stor betydning. En ting mere de to klubber har til fælles er, at de begge tabte i sidste spillerunde. Sunderland måtte se sig slået af Tottenham, mens Birmingham tabte til mesterskabskandidaterne fra Chelsea. Sidste gang de to klubber mødtes i Premier League var tilbage i august, hvor kampen endte 2-2.

Bolton – Fulham (Spilles tirsdag d. 29-1-2008 kl. 21:00)

Med sidste rundes 0-0-opgør mod Newcastle besidder Bolton ligaens 15. plads. Rundens modstander, Fulham, ligger derimod til nedrykning i øjeblikket, og har fem point op til Wigan, der ligger lige over stregen. Klubben har i dette transfervindue hentet Brede Hangeland i FCK, mens danske Leon Andreasen er kommet til fra Werder Bremen. Der venter Fulham en hård kamp for at komme ud af farezonen, men med de gode indkøb klubben har gjort, ser mulighederne en smule bedre ud. De har også muligheder for at vinde denne rundes kamp mod Bolton, selvom det er hjemmeholdet, der har favoritværdigheden.

Chelsea – Reading (Spilles onsdag d. 30-1-2008 kl. 20:45)

Chelsea spillede sig i midtugen i finalen i Carling Cuppen via en sejr over Everton. The Blues døjer dog fortsat med en del skader, og derudover er spillere som Didier Drogba og Mickael Essien til Africa Cup of Nations. Alligevel er der ingen tvivl om, at der forlanges en sejr af Chelsea, hvis de vil hænge på i toppen, hvor de i øjeblikket er fire point efter Manchester United og Arsenal. For Reading er situationen anderledes. De er kun to point fra nedrykningsstregen på ligaens 14. plads, hvorfor tre point ville gøre godt. Det ligner dog en meget svær opgave for Reading når de gæster Stamford Bridge, hvor Chelsea har vist sig uhyre stærke.

Derby – Manchester City (Spilles onsdag d. 30-1-2008 kl. 20:45)

En klub kan have både opture og nedture, men for Derby har denne sæson nærmest været én stor nedtur. Klubben har kun syv point på kontoen for 23 kampe, og er allerede dømt som sikker nedrykker. City derimod har haft en god sæson og blander sig i kampen i toppen af ligaen. Holdet er godt nok ikke med i mesterskabskampen, men derimod med i kampen om de eftertragtede placeringer, der giver europæisk fodbold i næste sæson. Holdet er i skrivende stund nummer syv og henter de den forventede sejr i denne runde, er der mulighed for, at de kan rykke længere op i tabellen.

West Ham – Liverpool (Spilles onsdag d. 30-1-2008 kl. 20:45)

Liverpool må efterhånden sande, at mesterskabstoget er kørt uden dem. Det ser ud til, at slaget skal stå mellem Manchester United, Arsenal og Chelsea efter Liverpool i sidste runde igen måtte nøjes med uafgjort. I denne runde skal Liverpool forsøge at redde æren ved at slå West Ham, der lufter tilværelsen på ligaen 10. plads. West Ham spillede ligesom Liverpool uafgjort i deres seneste Premier League-kamp. Liverpool må være favoritter, men grundet de svingende præstationer på det seneste, er West Ham bestemt ikke uden chancer.

Manchester United – Portsmouth (Spilles onsdag d. 30-1-2008 kl. 21:00)

Manchester United anført af Cristiano Ronaldo er flyvende for tiden. Godt nok var spillet ikke på samme højde som vi tidligere har set det, da de i sidste runde slog Reading 2-0, men holdet har set rigtig stærke ud i denne sæson. De fører Premier League med det samme pointantal som Arsenal, og er favoritter til at vinde denne rundes kamp mod Portsmouth. Portsmouth er nummer otte i ligaen og kæmper for at få en af de eftertragtede pladser i top-7, der giver europæisk fodbold. Da de to klubber mødtes tidligere på sæsonen endte kampen 1-1.

Everton – Tottenham (Spilles onsdag d. 30-1-2008 kl. 21:00)

Everton spiller godt fodbold i øjeblikket og indtager en flot fjerdeplads foran Liverpool. I sidste runde blev Wigan slået 2-1 og i denne runde venter nu Tottenham. Gæsterne spillede sig i finalen i Carling Cuppen i midtugen via en 5-1-sejr over Arsenal, en sejr, der helt sikkert har givet holdet en portion selvtillid til denne kamp. Tottenham er kun nummer 11 i Premier League og er ved at rette op på en dårlig sæson. Everton er favoritter på hjemmebane, men det ligner et tæt opgør.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu