Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 22. Runde

Engelsk fodbold

Der er London-brag på programmet i toogtyvende runde i Premier League. Titelkandidaterne fra Chelsea tager hjemme på Stamford Bridge imod Tottenham, mens et andet London-mandskab, Arsenal, får besøg af oprykkerne fra Birmingham. De forsvarende mestre fra Manchester United skal hjemme på Old Trafford forsøge at besejre Newcastle og Liverpool skal på udebane op imod Middlesbrough. Vi bringer overblikket over 22. runde i Englands bedste fodboldrække.

Chelsea – Tottenham (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

Fredag fik Chelsea den franske angriber, Nicolas Anelka, på kontrakt i klubben. Anelka skulle således allerede være klar til lørdagens London-brag mod Tottenham, der er i gang med at rette op på en dårlig sæson. Chelsea hænger fortsat med i toppen af ligaen, hvor de i skrivende stund er seks point efter topholdet, Arsenal. De skal bruge tre point i denne hjemmekamp på Stamford Bridge, hvor vi skal mere en 70 kampe tilbage for at finde et nederlag til The Blues. Disse London-derbys er garanti for god underholdning og fight, og et resultat er svært at forudsige, selvom Chelsea må være favoritter.

Derby – Wigan (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

Det er ikke mange dage siden disse to klubber stod overfor hinanden i FA Cuppen. I den anledning vandt Derby 2-1, men lørdag gælder det Premier League, og vigtige point i bunden af ligaen. Derby er stille og roligt på vej væk fra Premier League, mens Wigan stadig har håb om overlevelse. Holdet er lige over nedrykningsstregen på 17. pladsen med hele ti point ned til Derby, men med samme pointantal som Sunderland, der ligger lige under stregen. Derfor skal udeholdet have point med hjem fra denne udebanekamp, mens Derby skal kæmpe for at hente deres blot anden sejr i denne sæson.

Middlesbrough – Liverpool (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

1-1 på hjemmebane mod Wigan er langt fra optimalt for Liverpool, der efterhånden er kommet rigtig langt væk fra det engelske mesterskab, som inden sæsonen var holdets mål. De øvrige konkurrenterne har vist sig mere stabile, og det har efterladt Liverpool på femtepladsen med 38 point imod Arsenals 50 point. For Middlesbrough ser det ikke meget bedre ud. Holdet tabte senest 2-0 til Everton på hjemmebane og er placeret på ligaens 15. plads, hvilket ikke er langt fra nedrykningsstregen.

Everton – Manchester City (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

Dette er en kamp mellem nummer seks og fire i tabellen. Ud fra dette kunne det blive en særdeles underholdene kamp, og det er da heller ikke tvivlsomt, at det bliver det. De to mandskaber spiller i øjeblikket godt fodbold og hænger derved på oppe i toppen af ligaen. Bedst ser det ud for Manchester City, der er med helt fremme, blot fem point efter Chelsea og et enkelt point foran Liverpool. Everton er dog kun tre point efter City og disse kan blive hentet, hvis holdet vinder weekendens kamp hjemme på Goodison Park.

Aston Villa – Reading (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

Aston Villas mål for denne sæson må være, at ende på en placering, der giver europæisk fodbold i næste sæson. I øjeblikket indtager de syvendepladsen, hvilket lige vil give europæisk fodbold. Sidste gang de var i kamp i ligaen besejrede de Tottenham via en scoring af danske Martin Laursen. Danskeren kan igen forventes med fra start i denne rundes kamp mod Reading, der besidder tabellens 13. plads. Senest de var i aktion i Premier League-sammenhæng forlod de banen med et 2-0-nederlag til Portsmouth.

West Ham – Fulham (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

West Ham har i denne sæson været et midterhold. De er ikke i fare for nedrykning, men blander sig heller ikke i toppen. Fulham har været en del af bunden i det meste af sæsonen. Hidtil har de blot vundet to kampe. Til sammenligning har West Ham otte sejre på kontoen. Der er derfor ikke tvivl om, hvem der bærer favorit-værdigheden i denne kamp, men som altid er intet afgjort på forhånd. Fulham vil komme til at kæmpe bravt, men om det er nok, vil tiden vise.

Arsenal – Birmingham (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 16:00)

Det ligner en overkommelig modstander for Arsenal, der på Emirates Stadium tager imod Birmingham. Sidste gang Arsenal var i aktion gik det ud over West Ham, der blev besejret 2-0. The Gunners er det hold, der har lidt færrest nederlag, nemlig blot et enkelt i denne sæson. Holdet har forladt banen som sejrsherrer hele 15 gange og indtager førstepladsen i ligaen. Oprykkerne fra Birmingham finder man ikke overraskende længere nede i tabellen. Nærmere bestemt på 16. pladsen blot to point fra nedrykningsstregen.

Manchester United – Newcastle (Spilles lørdag d. 12-1-2008 kl. 18:15)

Efter dårlige sportslige resultater på det seneste, valgte Newcastle at tage konsekvensen. Sam Allardyce er således ikke Newcastle-manager længere efter parterne angiveligt blev enige om at afbryde samarbejdet. Der er dermed uro i klubben og det skal blive spændende at se, om det kommer til at gå ud over resultaterne på banen, som i forvejen ikke er i top. Det er Manchester Uniteds derimod. Holdet er helt med i kampen om det engelske mesterskab og skal have tre point på kontoen i denne kamp, hvor de på hjemmebane er store favoritter.

Sunderland – Portsmouth (Spilles søndag d. 13-1-2008 kl. 14:30)

Sunderland skal i denne sæson forsøge at slutte over nedrykningsstregen, så de ikke skal en tur ned i Englands næstbedste række, Championship. På nuværende tidspunkt ser det dog ikke alt for godt ud for Sunderland, der i skrivende stund er nummer 18 i ligaen. For Portsmouth ser det bedre ud. Klubben har forhåbninger om en plads blandt de syv bedste, således, at de skal spille europæisk fodbold i næste sæson og lige nu er holdet nummer otte kun to point efter Aston Villa på syvendepladsen.

Bolton – Blackburn (Spilles søndag d. 13-1-2008 kl. 17:00)

Runden spilles færdig i Bolton, hvor netop Bolton skal op imod Blackburn. Gæsterne er nummer ni i ligaen og ligesom flere andre klubber vil de gerne have en placering blandt de syv bedste når sæsonen er slut. Bolton finder vi på ligaens 14. plads. De har mistet angriberen Nicolas Anelka, der er skiftet til Chelsea, og kan godt få det svært. Dog har holdet fordel af hjemmebane i denne kamp mod Blackburn, der senest hev en smal 1-0-sejr hjem over Sunderland.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu