Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 20. Runde

Engelsk fodbold

Det er ikke lang tid siden de tyve klubber i Premier League sidst var i aktion, men i weekenden skal alle hold i aktion igen. Det gælder nu tyvende runde og på programmet er blandt andet kampen mellem Manchester City og Liverpool. Derudover gæster Arsenal Everton på Goodison Park, mens Chelsea tager imod Newcastle hjemme på Stamford Bridge, hvor holdet ikke har tabt i 72 kampe. Vi bringer overblikket over rundens ti opgør.

Chelsea – Newcastle (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Chelseas hjemmebanestatistik er imponerende. I 72 hjemmebane i Premier League har holdet ikke tabt, og selv ikke i sidste spillerunde, hvor holdet var nede med to mål mod Aston Villa i første halvleg tabte holdet. En vanvittig kamp endte 4-4 og gav Chelsea to røde kort. Det betyder, at Ashley Cole og Ricardo Carvalho er ude af opgøret mod Newcastle og samtidig med det er holdets normale topscorer, Didier Drogba, midtbanegeneral, Frank Lampard samt anfører, John Terry alle ude med skader. Derfor er det ikke en helt nem kamp, der venter Chelsea, når rækkens nummer 11, Newcastle, kommer på besøg.

Wigan – Aston Villa (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Wigan har hårdt brug for point i bunden i Premier League, mens Aston Villa kæmper for at hænge med i toppen. Til dette opgør, må Villa undvære forsvarsspilleren Zatyiah Knight, der blev udvist i sidste ligakamp mod Chelsea. Holdet skal slå Wigan, hvis de fortsat vil hænge på i toppen og hvis holdet kan finde de gode takter fra kampen mod Chelsea frem igen, så står de med gode muligheder. Wigan fik dog tanket lidt selvtillid i deres sidste kamp, da de slog Newcastle 1-0.

Portsmouth – Middlesbrough (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Portsmouth klarede uafgjort mod Arsenal i sidste runde, hvilket var et fint resultat for holdet. I øjeblikket er de nummer syv, hvilket lige giver europæisk fodbold i næste sæson. I denne kamp mod Middlesbrough kan holdet beholde deres placering eller i bedste fald kravle længere op i tabellen. For Middlesbrough er situationen straks anderledes. Holdet ligger ikke langt fra nedrykningsstregen og blev i sidste runde sat på plads af oprykkerne, Birmingham, der sejrede hele 3-0. Det ser derfor ikke nemt ud for Middlesbrough i denne kamp, hvor de skal finde godt fodbold frem, hvis de skal have en chance.

Birmingham – Fulham (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Birmingham hentede en stor portion selvtillid i sidste runde, da de besejrede Middlesbrough med hele 3-0. Samtidig rykkede holdet lidt væk fra nedrykningsstregen, men selvom det ser godt ud nu så skal der ikke meget til før det kan vende igen. Derfor ville en sejr over Fulham bestemt gavne holdet, hvis opgave er at forblive over nedrykningsstregen så de også spiller i Premier League i næste sæson. Mindre positivt ser det ud for Fulham, der ligger til nedrykning på nuværende tidspunkt. Holdet blev sendt hjem med et nederlag på 5-1 i sidste runde og Birmingham står derfor med favoritværdigheden i denne kamp på hjemmebane.

Sunderland – Bolton (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Fælles for de to klubber er at de begge ligger i den kedelige ende i ligaen. Værst ser det imidlertid ud for Sunderland, der er andensidst og dermed skal have nogle point på kontoen, hvis ikke de skal rykke ned igen. Bolton er nummer 15 men har kun fire point ned til stregen, der betyder nedrykning, hvis man ligger under den når sæsonen slutter. Der er derfor meget på spil for begge klubber, der begge kommer til opgøret med et nederlag i bagagen fra sidste kamp. Sunderland var chanceløse mod Manchester United, mens Bolton blev slået på Goodison Park af Everton.

West Ham – Manchester United (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Der venter West Ham, der ligger nummer ti i Premier League, en svær opgave. Ligaens nye førerhold, Manchester United kommer på besøg og holdet viser i øjeblikket stor styrke. Det gik sidst udover Sunderland, der var chanceløse og blev slået med 4-0. West Ham spillede kun uafgjort med Reading i deres sidste kamp og spås ikke mange chancer i denne kamp. De vil dog uden tvivl gøre et forsøg, for selvom det på papiret ligner en United-sejr, så er intet givet på forhånd.

Tottenham – Reading (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 16:00)

Tottenham ser endelig ud til at være på vej tilbage. Efter en elendig sæsonstart viste de flot spil i deres sidste kamp, hvor Fulham blev sendt hjem med en øretæve på 5-1. De har mulighed for at forsætte denne stil i kampen mod Reading, der er en placering bedre end Tottenham i skrivende stund. Skulle Tottenham vinde kampen vil de to klubber bytte plads i tabellen, således at Spurs ville rykke op på 12. pladsen, mens Reading ville falde ned på 13. pladsen.

Everton – Arsenal (Spilles lørdag d. 29-12-2007 kl. 18:15)

Everton spiller godt fodbold i øjeblikket, og det har betydet at de efterhånden er ved at bide sig fast i den bedste ende i tabellen. Holdet er inden kampen mod Arsenal nummer seks men forfølgerne er ikke langt væk. Arsenal mistede i sidste runde førstepladsen i ligaen til Manchester United, og skal den tilbageerobres skal Everton besejres, og samtidig skal United tabe point i deres kamp. Opgøret kan også give danskermøde idet Everton har Thomas Gravesen i truppen, mens Arsenal råder over Nicklas Bendtner.

Derby – Blackburn (Spilles søndag d. 30-12-2007 kl. 14:30)

Blackburn er et af de mange hold, der forsøger at hænge på i toppen af ligaen så de skal spille europæisk fodbold i næste sæson. Blakcburn er nummer ni i øjeblikket og skal de europæiske pladser nås skal Derby besejres. Oprykkerne er allerede nu dømt til nedrykning efter en mildt sagt elendig præstation. Det høje Premier League-tempo har været for højt for Derby, der skal begynde at skrabe point ind, hvis de skal overleve. Holdet viste gode takter i sidste kamp mod Liverpool, men forlod alligevel banen som tabere. Blackburn spillede uafgjort med Manchester City i deres sidste kamp.

Manchester City – Liverpool (Spilles søndag d. 30-12-2007 kl. 17:00)

Sæsonens overraskelse, Manchester City, sidder med i toppen, hvor de i øjeblikket er placeret på femtepladsen. Dette er kun en placering og samtidig også kun et enkelt point fra denne rundes modstander, Liverpool, der dog har spillet en kamp mindre. Taber Liverpool denne kamp begynder det for alvor at se svært ud for holdet, der har ni point op til Manchester United, der fører rækken. Liverpools spil har derudover ikke været imponerede på det seneste. Sidst de var i aktion hev de med nød og næppe en sejr hjem over Derby, og udebanekampen mod Manchester City ligner derfor en svær kamp.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu