Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 19. Runde

Engelsk fodbold

Det er ikke helt uden grund, at nogen vil hævde, at Premier League er den hårdeste liga. I modsætning til de andre store europæiske ligaer spilles der i England et usædvanligt hårdt program omkring julen og årsskiftet. Det er et meget afgørende tidspunkt – der er meget at vinde men i den grad også at tabe. Vi bringer som sædvanlig hele overblikket over rundens kampe. Vi er nu nået til nittende runde.

West Ham – Reading (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 14:00)

West Ham er nummer 11 i Premier League og sidder dermed med i midterfeltet. Holdet besejrede i attende runde Middlesbrough på udebane med 2-1, hvilket bragte dem op på 25 point. Reading er lige efter West Ham og har på nuværende tidspunkt 21 point på 12. pladsen. I sidste runde hentede de ligeledes en sejr, da Sunderland blev slået med 2-1 på hjemmebane. Det ligner på papiret en tæt kamp, hvor hjemmeholdet dog må anses som små favoritter.

Tottenham – Fulham (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 14:00)

Tottenham spillede en fornuftigt kamp mod Arsenal i sidste spillerunde, men måtte se sig slået 2-1. Holdet er nummer 13 i ligaen og har meget at rette op på. Det har rundens modstander Fulham også. Efter 1-1-resultatet mod Wigan i sidste runde er holdet kun lige over nedrykningsstregen, og derfor er point en hårdt tiltrængt ting for klubben fra London. Tottenham har også hårdt brug for point, hvis de vil kæmpe med om europæisk fodbold i år. Sidste gang de to klubbers mødtes spillede de 3-3.

Chelsea – Aston Villa (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 14:00)

Chelsea hænger fortsat på helt i toppen i ligaen. Godt nok var sejren over Blackburn i sidste runde ikke overbevisende, men London-klubben har bevist, at de kan vinde de kampe der skal til, for at være med hvor det gælder, og et mesterskab er bestemt fortsat inden for rækkevidde. En sejr over Aston Villa i denne runde er dog næsten påkrævet, og The Blues har også set rigtig stærke ud på Stamford Bridge. I over 70 kampe har de ikke tabt, og det er derfor en svær opgave rækkens nummer otte går ind til.

Wigan – Newcastle (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 16:00)

Det ser ikke godt ud for Wigan i øjeblikket. Holdet går som de øvrige klubber et hårdt program i møde, og ligger til nedrykning i skrivende stund. 13 point har de hentet i deres første 18 kampe, og det ene af disse blev hentet i sidste runde, hvor det blev til uafgjort, 1-1 mod Fulham på udebane. Newcastle ligger noget mere sikkert placeret på rækkens 9. plads. Da holdet sidst var i kamp spillede de lidt skuffende kun uafgjort med ligaens bundprop, Derby. I denne runde får de en ny chance for at besejre et af de hold, der har været dårligst indtil videre, når de drager til Wigan for at tage kampen op.

Birmingham – Middlesbrough (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 16:00)

Birmingham og Middlesbrough ligger side om side i tabellen, hvor de indtager henholdsvis 16. og 15. pladsen. Begge klubber møder op til denne kamp med et nederlag i bagagen fra sidste runde. Birmingham tabte hele 3-0 til Bolton, mens Middlesbrough led et noget mindre nederlag på 1-2 til West Ham. Begge hold har hårdt brug for point, hvis de skal afgørende væk fra nedrykningsstregen. Det venter derfor en tæt kamp, der kan få stor betydning.

Derby – Liverpool (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 16:00)

I sidste runde nåede oprykkerne fra Derby op på syv point, efter de klarede uafgjort 2-2 mod Newcastle. En sværere opgave venter nu Derby, der denne gang får besøg af titelkandidaterne fra Liverpool, der efter en skidt periode kom godt tilbage via en 4-1-sejr over Portsmouth. Liverpool skal hente tre point i dette opgør, hvis de fortsat skal hænge med i toppen, hvor de på nuværende tidspunkt har ti point op til ligaens førerhold, Arsenal. Dog har holdet spillet en kamp mindre end de øvrige topklubber. Derby får formentlig meget at se til onsdag eftermiddag, men har muligvis fået lidt optimisme efter de spillede en god kamp i Newcastle.

Everton – Bolton (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 16:00)

Everton spillede en taktisk, god kamp i sidste runde, da de mødte Manchester United. Desværre for holdet måtte de se sig besejret, og dermed blev der ikke nogle point ud af det besvær. I denne runde tager Everton, der er nummer seks i ligaen, imod nummer 14, Bolton, der besejrede Birmingham hele 3-0 sidst de spillede. Hjemmeholdet kæmper for at hænge med i toppen, så de skal spille europæisk fodbold i næste sæson og indtil videre går det fint. Bolton derimod er ikke helt uden for nedrykningsfaren endnu, men det kunne en sejr i denne kamp ændre på. Dog ser det ikke nemt ud for Bolton, der er oppe i mod et Everton-hold i god form.

Sunderland – Manchester United (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 16:00)

Det er top mod bund, når Sunderland tager imod ligaens nummer to, Manchester United. Sunderland ligger lige på den forkerte side af nedrykningsstregen og tabte i sidste runde til Reading. United derimod sejrede sidst de var i aktion. Det blev til en smal sejr på 2-1 over Everton, i en kamp hvor det vindende mål blev scoret to minutter før tid. Der er ingen tvivl på rollefordelingen i denne kamp, og der burde heller ikke være tvivl om resultatet. På trods af dette må Sunderland ikke undervurderes, da overraskelser ikke er en uset ting i fodbold.

Portsmouth – Arsenal (Spilles onsdag d. 26-12-2007 kl. 20:45)

Onsdagens sene kamp finder sted i Portsmouth, hvor de nuværende liga-ettere, Arsenal, kommer på besøg. The Gunners ser ikke ud til at kunne besejres i øjeblikket. Det hold, der før sæsonen blev sat spørgsmålstegn ved, har virkelig imponeret. Sidst blev London-rivalerne, Tottenham, slået med 2-1, men de kommer ikke på nogen nem opgave i denne runde. Godt nok tabte Portsmouht til Liverpool i sidste runde, men de ligger stadig fint til og har fordel af hjemmebane i opgøret.

Manchester City – Blackburn (Spilles torsdag d. 27-12-2007 kl. 20:45)

Manchester City måtte i sidste runde tage til takke med et point, da det blev til uafgjort 1-1 på udebane mod Aston Villa. Blackburn hentede ikke nogen point i sidste runde. Selvom de spillede en god kamp var det Chelsea, der løb med alle tre point i den kamp. City har gjort det godt indtil videre, og besidder i øjeblikket en fornem fjerdeplads. Blackburn er nummer ti, hvilket ikke kan være helt tilfredsstillende, da holdet må forventes, at være blandt de hold, der har europæisk fodbold i tankerne i næste sæson.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu