Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 18. Runde

Engelsk fodbold

I weekendens runde i Premier League er der vaskeægte London-derby på programmet. Arsenal tager hjemme på Emirates Stadium imod rivalerne Tottenham. Aston Villa møder formstærke Manchester City, mens der i kampen mellem Fulham og Wigan er dømt bundbrag. Vi bringer det fulde overblik over attende runde i Englands bedste fodboldrække.

Arsenal – Tottenham (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 13:45)

Arsenal hentede en meget vigtig sejr i sidste runde, hvor The Gunners på hjemmebane besejrede Chelsea i en hårdt spillet kamp. Igen i denne runde er der tale om London-derby. Tottenham gæster Emirates Stadium, til hvad det kun kan forventes at blive en underholdende kamp. Selvom Tottenham har skuffet i den første halvdel af sæsonen, så er disse opgør altid noget særligt. Sidste gang de to klubber mødtes var tilbage i september måned, hvor Arsenal på udebane sejrede 1-3.

Reading – Sunderland (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 16:00)

Både Reading og Sunderland spillede i sidste runde i Premier League uafgjort 1-1. Reading mødte oprykkerne fra Birmingham, mens Sunderland stjal point fra Aston Villa. I tabellen ser det bedst ud for hjemmeholdet, der i øjeblikket besidder ligaens 13. plads. Det er fire point foran Sunderland, der er lige over nedrykningsstregen på 17. pladsen. Holdet har blot et enkelt point til stregen, og derfor ville tre point komme på et rigtig godt tidspunkt. Hjemmeholdet har dog præsteret bedre indtil videre, og vil derfor betegnes som favoritter på hjemmebane.

Bolton – Birmingham (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 16:00)

Bolton møder op til denne kamp med et nederlag i bagagen fra seneste ligakamp, da holdet blev besejret af en af sæsonens positive overraskelser, Manchester City. Birmingham derimod hentede et enkelt point i deres seneste kamp mod Reading. Holdene er placeret side om side i ligaen – Bolton på 16. pladsen og Birmingham en placering bedre på 15. pladsen. Der er derfor tre uhyggelig vigtige point på spil for de to hold. Birmingham vandt de to klubbers sidste møde, der blev spillet tidligere på efteråret.

Fulham – Wigan (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 16:00)

Der er dømt bundbrag i Fulham, der får besøg af Wigan. Begge hold er i skrivende stund placeret under nedrykningsstregen, og har hårdt brug for point. Derfor vil vi sandsynligvis se to hold, der kommer til at kæmpe det bedste de har lært. Wigan kommer til kampen med selvtilliden i orden efter en sejr på 5-3 over Blackburn, mens Fulham i sidste runde tabte til Newcastle. De to hold delte pointene sidst de mødtes tidligere på sæsonen.

Middlesbrough – West Ham (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 16:00)

West Ham er det af de to hold, der har set bedst ud i den første del af sæsonen. Inden det hårde juleprogram er holdet nummer 11. Middlesbrough er nummer 14, efter de tidligere på sæsonen lå under nedrykningsstregen. De er endnu ikke helt ude af farezonen. Således har de kun fire point ned til Fulham, der ligger lige under stregen. Derfor ville tre point på kontoen efter denne kamp være godt for hjemmeholdet, der dog ikke går nogen let kamp i møde.

Aston Villa – Manchester City (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 16:00)

Aston Villa hænger fortsat på i den bedste halvdel af tabellen, hvor de i øjeblikket indtager 8. pladsen. Manchester City har overrasket positivt i denne sæson, og fortsætter bare med at skrabe point sammen. De er i skrivende stund nummer fire, hvilket er syv point efter førerholdet, Arsenal. De to hold mødtes tidligere på sæsonen, og her vandt City 1-0 på hjemmebane. Denne gang er det Villa, der har fordel af hjemmebane, men om det er nok til at slå et godt kørende City-hold er der ingen garanti for.

Liverpool – Portsmouth (Spilles lørdag d. 22-12-2007 kl. 16:00)

Liverpool tabte vigtige point i toppen i Premier League, da de led et 1-0-nederlag til Manchester United på hjemmebane i sidste runde. Igen i denne runde er holdet på hjemmebane, når Portsmouht ligger vejen forbi Anfield Road. På nuværende tidspunkt har de to klubber det samme pointantal, men Liverpool har spillet en kamp færre. Liverpool har meget brug for en sejr, hvis de vil hænge med i toppen. Samtidig vil Portsmouth gerne have de tre point for fortsat at hænge på sammen smed de bedste i ligaen.

Manchester United – Everton (Spilles søndag d. 23-12-2007 kl. 13:00)

Manchester United hentede vigtige point på Anfield imod Liverpool i sidste runde. United vandt kampen 1-0, og beholdte deres andenplads i ligaen, mens Liverpool blev sendt længere bagud. Dette forspring skal de forsøge at beholde eller i bedste fald udbygge, men det kræver en sejr over Everton. Det bliver ingen let kamp for de forsvarede mestre. Everton har spillet en fornuftig sæson, og er nummer seks i ligaen på nuværende tidspunkt. Derfor vil de angiveligt også være opsatte på at hente point i denne kamp.

Newcastle – Derby (Spilles søndag d. 23-12-2007 kl. 15:00)

Det er efterhånden blevet en vane, at gøre alle Derbys modstandere i Premier League til favoritter. Dette opgør er ingen undtagelse. Newcastle, der er placeret som nummer ti i tabellen er store favoritter til at besejre Derby på hjemmebane. Oprykkerne har i sæsonens første 17 kampe kun hentet seks point, og har flere gange måttet notere store nederlag. Der skal til at ske store ting, hvis Derby skal redde livet i Premier League.

Blackburn – Chelsea (Spilles søndag d. 23-12-2007 kl. 17:10)

I sidste kamp i denne attende runde mødes to tabende hold fra sidste runde. Blackburn tabte i en målrig kampe 5-3 til Wigan, mens Chelsea mistede vigtige point i topstriden, da de på udebane tabte til Arsenal. Igen i denne runde er The Blues på udebane, men på papiret ligner det dog en udebanesejr, idet Chelsea burde have kvalitet til at slå Blackburn, hvis de vil være med helt i front og ikke komme for langt bagud i forhold til de øvrige tophold.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu