Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 17. Runde

Engelsk fodbold

To opgør springer straks i øjnene, når man kigger på rundens program i Premier League. Søndag skal Englands fire bedste klubber i aktion – Manchester United besøger Anfield og Liverpool, mens Chelsea får æren af at gæste Emirates Stadium og Arsenal. Lørdag spiller ligaens 16 andre hold, hvor Portsmouth blandt andet tager imod Tottenham. Vi bringer overblikket over syttende runde i Premier League.

Wigan – Blackburn (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Runden sparkes i gang i Wigan, hvor ligaens nummer ni, Blackburn, kommer på besøg. Wigan kæmper i bunden af ligaen, hvor de på en 19. plads blot har ni point. I sidste spillerunde måtte holdet notere endnu et nederlag, da Bolton ikke havde de store problemer med at vinde 4-1. Det ligner en svær opgave for Wigan, der godt nok har fordel af hjemmebane. Blackburn vandt de to klubbers seneste møde 3-0.

Portsmouth – Tottenham (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Portsmouth har præsteret godt indtil videre i denne sæson, og besidder femtepladsen i ligaen efter de fire titelkandidater. Dette er en flot præstation, som de skal forsøge at bygge videre på i denne rundes kamp mod Tottenham. Gæsterne har modsat Portsmouth ikke set imponerende ud i sæsonens første 16 kampe. Faktisk har holdet gjort det så dårligt, at de i skrivende stund blot har 15 point på kontoen og indtager en skuffende 13. plads i tabellen. Dette er langt under målsætningen før sæsonen, og selvom situationen er blevet bedre for Tottenham, så ser det bestemt ikke ud, som de fleste havde regnet med inden sæsonen.

Birmingham – Reading (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Birmingham har indtil videre gjort det udmærket, når det tages i betragtning, at de rykkede op i Premier League i sommers. Klubben indtager ligaens 15. plads, men er blot et enkelt point over nedrykningsstregen. I kampen mod Reading skal de forsøge at komme lidt væk fra stregen, som de fleste oprykkere bare skal undgå at ligge under når sæsonen er slut. På trods af en imponerende flot sejr i sidste runde over Liverpool, har Reading været lidt svingende i denne sæson. Holdet er nummer 12 i ligaen, og tre point i denne kamp kan bringe dem et afgørende stykke væk fra nedrykningsstregen inden det hårde juleprogram.

Manchester City – Bolton (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Sidste gang disse to klubber mødtes i ligasammenhæng endte opgøret uafgjort, 0-0. I dette opgør er hjemmeholdet City favoritter. Holdet fra Manchester har spillet en god sæson indtil videre, hvorimod Bolton fik en rigtig dårlig start på sæsonen, og på nuværende tidspunkt blot er et point over nedrykningsstregen. City er placeret på en flot 6. plads med det samme antal point som både Portsmouth og Liverpool, der er placeret lige over City. Det ligner en hjemmebanesejr, selvom Bolton, der i sidste spillerunde slog Wigan 4-1, ikke er helt uden chancer.

Derby – Middlesbrough (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Oprykkerne Derby har fundet ud af, at forskellen på Englands bedste række og anden bedste række er stor. Siden oprykningen til Premier League har holdet haft det meget svært, og ligner en sikker nedrykker allerede på dette tidspunkt. Middlesbrough er heller ikke helt uden for nedrykningsfare. Holdet er nummer 16 i ligaen, med blot et point mere end Sunderland, der ligger lige under stregen. I sidste spillerunde sendte de dog Arsenal hjem til London med holdets første nederlag i denne sæson, hvilket med sikkerhed har givet truppen selvtillid. Den er der dog ikke meget af i Derby, der igen i denne runde ikke spås mange chancer.

West Ham – Everton (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Det er ikke mange dage siden, de to hold sidst mødtes. Onsdag aften stod de to hold overfor hinanden i Carling Cuppen, en kamp, der endte med en sejr til Everton på 1-2. I ligaen er det også Everton, der indtil videre har præsteret bedst. Holdet er nummer syv, mens vi finder West Ham på 10. pladsen, hvilket holdet godt kan være tilfreds med. De har nemlig været hårdt plaget af skader i denne sæson, og har derfor måttet skifte en del ud. Det er på papiret et tæt opgør der venter, og en direkte favorit er svær at udpege, da sejren kan gå til begge hold.

Sunderland – Aston Villa (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 16:00)

Tre point ville lune godt for Sunderland, der i skrivende stund er placeret på ligaens 18. plads, lige under nedrykningsstregen. Aston Villa er placeret i den bedre halvdel af tabellen på en 8. plads, hvorfor tre point også ville gøre godt på deres konto. Det kan nemlig bringe klubben tættere på topholdene. I sidste spillerunde led Villa, der råder over danske Martin Laursen, et nederlag til Portsmouth, mens Sunderland tabte til Chelsea. Sidste gang de to klubber mødtes tilbage i 2006 vandt Aston Villa 2-1.

Fulham – Newcastle (Spilles lørdag d. 15-12-2007 kl. 18:15)

Lørdagens afsluttes af opgøret mellem Fulham og Newcastle. Ingen af de to hold har imponeret særligt i denne sæson. Fulham er kun lige over nedrykningsstregen på 17. pladsen, mens Newcastle er placeret noget bedre på 11. pladsen. Det kan dog ikke være helt tilfredsstillende for Newcastle, der sidst de var i aktion i ligaen slog Birmingham 1-2 via en meget sen scoring. Fulham tabte klart til Everton i sidste runde, men er trods dette små favoritter i hvad der ligner en tæt kamp.

Liverpool – Manchester United (Spilles søndag d. 16-12-2007 kl. 14:30)

Dybdegående optakt bringes senere.

Arsenal – Chelsea (Spilles søndag d. 16-12-2007 kl. 17:00)

Dybdegående optakt bringes senere.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu