Наши партнеры

MenuOptakt: Premier League 15. Runde

Engelsk fodbold

Denne femtende runde bliver åbnet af de to London-mandskaber Chelsea og West Ham. Et opgør, hvor der næsten er garanti for spænding, ligesom der også er i kampen mellem Aston Villa og Arsenal, hvor de to hold har vist rigtig god form på det seneste. Runden lukkes af opgøret mellem Manchester United og Fulham, hvor United skal forsøge at rejse sig efter det overraskende nederlag til Bolton. Vi bringer overblikket over sæsonens 15. Runde.

Chelsea – West Ham (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 13:45)

Rundens første opgør er et lokalopgør, mellem de to London-klubber, Chelsea og West Ham. Avram Grants Chelsea er favoritter hjemme på Stamford Bridge, og holdet ser ud til efterhånden at have fundet formen. Hjemmeholdet må undvære førstekeeper Petr Cech, samt andre spillere, der normalt et inde blandt førsteholdet. Dog er statistikken på The Blues’ side. Holdet er utroligt stærkt på Stamford Bridge, og går sjældent tomhændet derfra.

Wigan – Manchester City (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 16:00)

Steve Bruce står over for sin første kamp i spidsen for Wigan efter skiftet fra Birmingham. Det bliver dog en svær opgave for Bruce. Ikke bare er Wigan dårligt kørende, Manchester City er samtidig et af de hold, der har gjort det bedst i dette efterår. Det er dog hjemmeholdet, der har statistikken med sig, idet Wigan har vundet alle fire kampe, som de har spillet mod City nogensinde. Meget kunne dog godt tyde på, at denne stime vil blive brudt, da Wigan skal levere en rigtig god præstation, hvis de ikke skal løbe ind i endnu et nederlag.

Reading – Middlesbrough (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 16:00)

Begge hold ligner i øjeblikket hold, der kan forventes at være med i kampen om nedrykning i denne sæson. Værst ser det imidlertid ud for Middlesbrough, der kun er lige over nedrykningsstregen. Dette er langt under forventningerne for denne sæson, men med tab af flere vigtige spillere før sæsonen var det spået, at de ville gå en svær sæson i møde. Hjemmeholdet er nummer tretten i ligaen, men kan med et nederlag blive overhalet af flere klubber. Det ligner et meget lige opgør, hvor Reading med fordel af hjemmebane er små favoritter.

Sunderland – Derby (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 16:00)

Sunderland har noget at skulle revanchere sig for. I sidste runde tabte holdet hele 7-1 til Everton, men kampen mod Derby skulle gerne blive noget mere lige og spændende. Derby er nemlig sidst i Premier League, og ikke meget tyder på, at de redder livet i denne sæson. Blot seks point har de på kontoen efter 14 kampe, og der venter derfor den nye manager, Paul Jewell en næsten umulig opgave. Opgøret mod Sunderland er dog et opgør, som Derby skal have point i, hvis de skal gøre sig nogen som helst forhåbninger i denne sæson.

Portsmouth – Everton (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 16:00)

The Pompeys indtager 7. pladsen i Premier League, mens rundens modstander Everton er lige efter på 8. pladsen. Begge klubber havde inden sæsonen målsætningen, at ende på en placering, der gav UEFA Cup i næste sæson. Dette er med stor sandsynlighed stadig de to klubbers mål. Der venter et rigtig spændende opgør. Portsmouth har ikke tabt i deres sidste ni liga-kampe, mens Everton kommer med selvtillid fra sidste spillerunde, hvor de satte Sunderland på plads, ved at vinde hele 7-1. Everton har ikke lidt et nederlag siden den 20. oktober, hvor de tabte til Liverpool.

Blackburn – Newcastle (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 16:00)

Efter en ellers udmærket start på sæsonen er det i de seneste kampe gået lidt tilbage for Blackburn. Holdet har ikke vundet i de seneste fire kampe, og i midtugen tabte holdet hele 4-0 til Aston Villa i en udsat kamp. I kampen blev forsvarsspilleren Ryan Nelsen udvist, hvilket betyder, at han ikke er med i denne rundes kamp mod Newcastle. Newcastle havde store ambitioner for denne sæson, men holdet er blot nummer 11, og har ikke vundet i de seneste fem uger. Vi kan forvente os en tæt affære, hvor kampen kan vippe over til begge sider.

Aston Villa – Arsenal (Spilles lørdag d. 1-12-2007 kl. 18:15)

Martin Laursen og Aston Villa er rigtig godt kørende for tiden, og besejrede senest Blackburn med hele 4-0. Lørdag aften får de besøg af ligaens tophold, Arsenal, der ligeledes viser god form. Senest tabte holdet dog i Champions League til Sevilla, men da The Gunners var sikret videre avancement, blev der sparet et par spillere i det opgør. Hvis Arsenal vinder opgøret, vil de komme seks point foran konkurrenterne, Manchester United, mens Villa kan bruge de tre point til at spille sig endnu længere op i tabellen. Der er derfor meget på spil for begge hold, og med den form de senest har vist, kan dette kun blive spændende.

Liverpool – Bolton (Spilles søndag d. 2-12-2007 kl. 16:00)

Liverpool var i sidste spillerunde suveræne, da de uden større problemer besejrede Newcastle 3-0 på udebane. I denne runde er holdet på hjemmebane, og de møder et nok svagere hold end Newcastle. Bolton kommer dog til dette opgør med stor selvtillid. Holdet fik en rigtig dårlig start på sæsonen, men i sidste runde opnåede de det nok bedste resultat i denne sæson. De forsvarende mestre, Manchester United, blev sendt hjem med et 1-0-nederlag, efter en flot præstation af Bolton, hvor de kæmpede godt. Derfor må Liverpool ikke undervurdere Bolton, selvom holdet ligger nede omkring nedrykningsstregen.

Tottenham – Birmingham (Spilles søndag d. 2-12-2007 kl. 17:00)

Det er ligaens nummer 14 og 16, der tørner sammen i rundens næstsidste opgør. Udover placeringen i den noget kedeligere ende af tabellen, så har de to hold ikke meget til fælles. Tottenham havde langt større forventninger til denne sæson, end oprykkerne fra Birmingham havde. Derfor er det naturligvis også hjemmeholdet, der vil være mest skuffede over præstationen, mens Birminghams placering faktisk ikke er så overraskende. I sidste runde spillede Tottenham uafgjort med West Ham, mens Birmingham tabte til Portsmouth. Der er da heller ingen tvivl om, at Tottenham er favoritterne i denne kamp.

Manchester United – Fulham (Spilles mandag d. 3-12-2007 kl. 21:00)

Rundens sidste opgør, der spilles mandag aften, står mellem de forsvarende mestre, Manchester United, og ligaens nuværende nummer 12, Fulham. I sidste runde led United et højst overraskende nederlag til Bolton, mens Fulham fik et point i deres hjemmebanekamp mod Blackburn. Hjemmeholdet var også i aktion i midtugen, hvor de besejrede Sporting Lissabon. Holdet er stærke hjemme på Ols Trafford, og det bliver dermed en svær opgave for Fulham.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu