Наши партнеры

MenuOptakt: Le Championnat 1. Runde

Fransk fodbold

Efter endnu en suveræn sæson af Lyon sidste år, er de store favoritter til at vinde ligaen igen. Men er de stærke nok til endnu engang at forsvare mesterskabet, eller er det i denne sæson vi endelig vil se et hold skubbe dem af tronen? Dette vil vi blive klogere på, når sæsonen langsomt kommer i gang. Allerede i 1. Runde er der en masse spændende kampe på programmet.

Strasbourg – Marseille

Strasbourg er meget stærke på hjemmebane. I sidste sæson tabte holdet ikke på hjemmebane, de fik hele 49 point i 19 kampe. Det var dog i 2. division, hvor modstanden ikke er så stor, som den vil være i landets bedste række.

Marseille endte på en flot 2. plads i sidste sæson. De sluttede af med at vinde seks kampe i træk. Marseille må være favoritter til dette opgør, men Strasbourg skal heller ikke undervurderes.

Valenciennes – Toulouse

Toulouse skal efter en flot sæson deltage i Champions League-kvalen. De skal vise at de kan fortsætte sidste sæsons gode takter, men holdet skal dog blive bedre på udebane, hvor de kun fik 22 point. Valenciennes målsætning er en midterplacering, men holdet skal virkelig kæmpe, hvis de vil have point ud af kampen mod Toulouse.

Lille – Lorient

Lille havde en meget skuffende sidste sæson, hvor de blot endte på 10. pladsen og målsætningen om europæisk fodbold blev derfor ikke opfyldt. Lorient havde en mere blandet sæson, hvor de sjældent kunne vinde flere end to kampe i træk.

Lille er et stærk hjemmehold, og vandt også sidste år på hjemmebane mod Lorient. Den anden kamp endte uafgjort. Lille vil derfor have favoritværdigheden i dette opgør.

Caen – Nice

Nice endte lige over nedrykningsstregen sidste sæson og i år vil de også kæmpe om, at undgå nedrykning, bl.a. i kamp med Caen, som er oprykkere. Caen sluttede sidste sæson af med tre sejre i træk. De tabte blot en enkelt kamp på hjemmebane i 2. division. For begge hold vil sejren betyde meget.

Rennes – Nancy

Rennes var med til sidste runde i kampen om medaljer. De fik dem dog ikke og i år vil de kæmpe ihærdigt om medajlerne, hvilket holdets kvalitet vidner om. Nancy havde en ustabil sæson, da de næsten aldrig vandt to kampe i træk. De må derfor indstille sig på, at de skal kæmpe om at undgå nedrykning. Rennes skal vinde denne kamp, hvis de vil blande sig i toppen.

Bordeaux – Lens

Bordeaux endte, for dem, på en skuffende 6. plads sidste sæson. De vil tilbage i toppen og det viser klubben også med deres indkøb af spillere som Alou Diarra og David Bellion. Lens derimod endte på 5. pladsen i sidste sæson. Bordeaux var svære at spille mod på hjemmebanen, Chaban-Delmas, hvor de kun tabte fire kampe. Holdet vandt sidste års kamp på Chaban-Delmas med 1-0. De må derfor betegnes som svage favoritter.

Paris SG – Sochaux

Paris havde en meget skuffende sæson sidste år, hvor de i slutningen af sæsonen kæmpede om at undgå nedrykning. Det var langt under målsætningen, som var at slutte i toppen af rækken. Sochaux overpræsterede sidste år, da de endte lige under UEFA Cup- pladserne. Paris fik 26 point på hjemmebane, som var tredjedårligst i ligaen. Sochaux var derimod et udmærket udehold sidste sæson, hvor de fik 21 point. Kampen er meget åben, men da Paris er på hjemmebane, er de svage favoritter.

Monaco – St. Etienne

Monaco havde en noget blandet 2006/2007-sæson. Holdet kunne aldrig få spillet til at fungere og opfyldte heller ikke deres egen målsætning om en plads med europæisk fodbold til følge. De skal møde St. Etienne, som kun vandt tre kampe på udebane sidste sæson. Monaco skal vinde denne kamp, hvis de vil have europæisk fodbold næste sæson. St. Etienne skal være glade for uafgjort.

Le Mans – Metz

Le Mans er de sidste to sæsoner endt på 11. og 12. pladsen. Der vil de også ende i år, hvis de ikke får gang i spillet på hjemmebane, hvor de blot vandt syv kampe. Metz er oprykkere, efter en flot præstation sidste sæson. De tabte kun fire kampe på udebane og lod kun 12 mål gå ind. Kampen er meget åben. Ingen af holdene er direkte favoritter.

Lyon – Auxerre

Rundens sidste og største kamp står mellem de forsvarende mestre Lyon og danskerklubben Auxerre, med Thomas Kahlenberg på holdet. Lyon tabte kun en hjemmekamp i sidste sæson og Auxerre vandt kun tre gange på udebane. Lyon har ikke tabt til Auxerre i de sidste seks kampe i ligaen. Auxerre fik ikke deres målsætning om europæisk fodbold opfyldt, da de havde en ustabil sæson, hvor Lyon derimod bare gik fra sejr til sejr. Lyon må derfor betegnes som favoritter.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu