Наши партнеры

MenuMatchfixing i Danmark

Dansk fodbold

En undersøgelse som Security Affairs Group har lavet for DBU og Danske Spil, mellem januar og februar 2008, viser at der findes aftalt spil i dansk fodbold.

Security Affairs Group har udsendt et spørgeskema til fodboldledere, trænere og spillere i alle klubber fra Superligaen og helt ned til Danmarksserien for at få klarhed over hvor udbredt aftalt spil og matchfixing er i dansk fodbold.

Undersøgelsen viser at hele seks procent af de adspurgte kender til spillere, der har modtaget en form for ydelse, for dermed at levere en ulovlig indsats i forbindelse med en fodboldkamp. Yderligere kender hele elleve procent til klubber der har forbrudt sig mod reglerne på samme måde.

“DBU har kendt rapportens konklusioner i over et år. Den har fungeret som et internt arbejdsredskab, og den bekræfter os i opfattelsen af, at der eksisterer en høj moral blandt interessenterne i dansk fodbold,” siger DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt, til Politiken.

Dermed mener han ikke, at der foregår aftalt spil i dansk fodbold, i modsætning til Jens Sejer Andersen, der er direktør for Play The Game, der er et firma mod aftalt spil i sportens verden.

“Det er små tal, men de taler et tydeligt sprog om, at matchfixing finder sted i Danmark”. Han siger ydeligere “Heldigvis er der ikke tale om tilstande som i Polen, Colombia eller Malaysia, hvor et meget stort antal kampe er fiksede. Men undersøgelsen viser, at aftalt spil foregår i Danmark. Og vi ved, at der ikke skal ret mange tilfælde til, før fodboldens troværdighed rystes,” udtaler Jens Sejer Andersen.

Hele 29 procent af de adspurgte mener, at aftalt spil er på vej frem i dansk fodbold, men foreløbigt er det positive, at det er et lille antal, der har oplevet det, og dermed har hovedparten af folkene omkring dansk fodbold ikke oplevet aftalt spil.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu