Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/totalbold.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
CL-duel: Valdés vs Van der Sar - TotalBold.dk
Наши партнеры

MenuCL-duel: Valdés vs Van der Sar

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Første duel står mellem målmændene Víctor Valdés og Edwin van der Sar.

FC Barcelona: Víctor Valdés Arribas

Født: 14. januar 1982

Nationalitet: Spanien

Højde: 183 cm

Vægt: 78 kg

Tidligere klubber: FC Barcelona B

Champions League-præstation i denne sæson:

Den spinkle, men lynhurtige spanske keeper Víctor Valdés, har fået ti optrædener i denne CL-sæson. Valdés, som er et resultat af klubben egen ungdomsafdeling, leverede senest et clean sheet i den første semifinale-kamp mod Chelsea, som endte 0-0.

Champions League-erfaring:

Víctor Valdés var også en del af Barcelona-mandskabet, da man i sæsonen 2005/2006 blev Champions League-mestre. Han har derudover samlet set opnået 58 kampe i Champions League-turneringen fra sæsonen 2002/2003 til den igangværende sæson.

Styrker:

Han er meget bevægelig og stabil på målstregen. Han er god til at tilbyde sig, hvis holdkammeraterne har problemer.

Svagheder:

Valdés træffer, grundet sin unge alder, af og til forkerte beslutninger, men han er efterhånden begyndt at minimere sine åbenlyse fejl.

Manchester United: Edwin van der Sar

Født: 29. oktober 1970

Nationalitet: Holland

Højde: 198 cm

Vægt: 92 kg

Tidligere klubber: Ajax Amsterdam, Juventus og Fulham

Champions League-præstation i denne sæson:

Den høje hollandske keeper, som er manager Sir Alex Fergusons førstevalg på målmandsposten hos United, har vogtet målet solidt under Champions League i denne sæson. Han holdt senest målet rent i Champions League-sammenhæng imod Arsenal i semifinalen, hvor de vandt 1-0 hjemme ved det første møde.

Champions League-erfaring:

Van der Sar blev hentet til klubben i en alder af 35 år for at kunne hjælpe holdets unge keepere til at udvikle sig, så de i fremtiden kan konkurrere om den livsvigtige position. Han stod også i sidste sæson, hvor holdet vandt Champions League. I sæsonen 2007/08 passede han stængerne i ti CL-opgør. Da han spillede for Ajax i perioden 1990–1999, var han også med til at vinde CL-pokalen i 1994–95.

Styrker:

Van der Sar er med sine 198 cm rigtig god på dødbolde og høje indlæg. På trods af sin store højde, er han også ret reaktionsstærk.

Svagheder:

Van der Sars helt store svaghed er, at han ikke er ret god med fødderne. Derfor ser man ofte, at han hurtigt skiller sig af med bolden, når den ender i hans fødder i en presset situation.

Samlet vurdering:

Edwin van der Sar har med sin erfaring en bedre psyke, når holdet oplever modgang, hvilket bliver en vigtig egenskab at være i besiddelse af under finalen. Han er højere end Valdés og virker stærkere og væsentligt mere sikker på stregen. Barcas unge keeper har dog den fordel, at han er mere livlig på målstregen, hvilket gør, at han kan reagere hurtigt mod Uniteds eksplosive offensiv.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu