Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/totalbold.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
CL-duel: Touré vs Vidić - TotalBold.dk
Наши партнеры

MenuCL-duel: Touré vs Vidić

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes centerforsvarere i venstre side, Yaya Touré og Nemanja Vidić.

FC Barcelona: Gnégnéri Yaya Touré

Født: 13. maj 1983

Nationalitet: Elfenbenskysten

Højde: 191 cm

Vægt: 78 kg

Tidligere klubber: Beveren, Metalurh Donetsk, Olympiakos og Monaco

Champions League-præstation i denne sæson:

Yaya Touré har leveret en nævneværdig præstation i Champions League i denne sæson. Den 26-årige ivorianer har som regel været fast mand hos Josep Guardiola, som ved hver udtagelse for en hårdtarbejdende midtbanespiller, som ikke brokker sig og ikke har stjernenykker.

Champions League-erfaring:

Yaya Touré har ikke megen erfaring indenfor den prestigefyldte turnering, hvilket kan hæmme ham. Han var hos AS Monaco i en enkelt sæson, der desværre ikke bød på Champions League-fodbold. Trods den manglende rutine, så har Touré kvaliteter andetsteds som hidtil har reddet ham i svære situationer.

Styrker:

De største styrker hos Touré er at han læser spillet godt og er velovervejet. Han gør aldrig noget overilet og dumt. Han kombinerer fysisk styrke med teknik og formidabel boldomgang, hvilket har gjort ham til en stor succes i Primera División, hvor han har været stærkt medvirkende til Barcelonas spanske mesterskab. Touré er også alsidig, da han under Barcelonas samlede sejr mod Chelsea i semifinalens returopgør spillede midterforsvarer, hvor han gjorde det godt.

Svagheder:

Yaya Tourés største svaghed til finalen er hans manglende rutine. Kampen mod United bliver et hæsblæsende og tempofyldt opgør, hvilket Touré muligvis kan komme til at føle i løbet af de 90 minutter.

Manchester United: Nemanja Vidić

Født: 21. oktober 1981

Nationalitet: Serbien

Højde: 188 cm

Vægt: 84 kg

Tidligere klubber: Røde Stjerne og Spartak Moskva

Champions League-præstation i denne sæson:

Vidić har dannet en stærk og aldrig opgivende forsvarsduo med United-anføreren Rio Ferdinand. Den 27-årige Vidić har spillet otte kampe for Manchester United i Champions League-regi og har scoret et mål i returopgøret mod Inter, der senere endte 2-0 til de røde djævle. Nemanja Vidić har holdt niveauet hele vejen til finalen, hvor han har været umulig at feje af banen.

Champions League-erfaring:

Vidić er, som en god del af United-truppen, regerende Champions League-mester. Sidste år spillede han en formidabel sæson, hvor han for alvor opnåede kultstatus blandt Manchester-fansene. Efter den sæson blev serberen ofte sammenlignet med legenden Steve Bruce, der besad samme karakteristiske træk på fodboldbanen.

Styrker:

Vidić’ styrker er mangfoldige. Han bliver ofte rost for sit store mod og sine resolutte beslutninger. Udover disse, er Vidić en mester i hovedstødsdueller, hvor han ejer hele luftrummet. Han har en fremragende placeringsevne, stærk fysisk og umulig at forcere og komme udenom. Nemanja Vidić benytter sig af en aggressiv ”intet nonsens”-spillestil, der har gjort ham populær blandt fansene.

Svagheder:

Vidić kan til tider være lidt for forsigtig, når han skal fordele boldene og igangsætte kontraangreb. Desuden kan serberen virke en anelse for tung i mand-mod-mand-situationer, hvor han samtidig falder igennem når en hurtig angriber passerer ham.

Samlet vurdering:

Under normale omstændigheder ville det være Nemanja Vidić, der stod stærkest i kampen mellem ham og Yaya Touré, men når Barcelona stiller med hurtige angribere som Lionel Messi, Samuel Eto’o og Thierry Henry, så får serberen sin sag for. Det vil lægge et øget pres på Rio Ferdinand, der skal ind og sprinte efter dem. Kampen mellem Vidić og Touré er lige, men måske kan Yaya Touré rykke fra Vidić.

Skrevet af Peter ChristensenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu