Наши партнеры

MenuCL-duel: Sylvinho vs Evra

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes venstrebacker Sylvinho og Patrice Evra.

FC Barcelona: Sylvio Mendes Campos Jr.

Født: 12. april 1974

Nationalitet: Brasilien

Højde: 173 cm

Vægt: 66 kg

Tidligere klubber: Corinthians, Arsenal og Celta Vigo

Champions League-præstation i denne sæson:

Sylvinho har fået chancen i fem kampe, hvilket han har kvitteret med ét mål, der faldt under den sidste gruppespilskamp mod Shakhtar Donetsk, som senere skulle vise sig at vinde UEFA Cuppen. Til finalen mangler Barcelona begge sine faste backer i Daniel Alves og Éric Abidal, så ventes det at rutinerede Sylvinho indtager pladsen som venstreback.

Champions League-erfaring:

Sylvinho har været Barcelona-spiller siden 2004, hvor han i alle år har deltaget i Champions League. Han vandt Champions League i 2006 sammen med den catalanske storklub, hvor han dog ikke fik spilletid i finalen.

Styrker:

Sylvinhos største styrke er uden tvivl hans store rutine. Den 35-årige back har foruden rutinen en livsvigtig kvalitet i at kunne indsætte tacklinger på de rette tidspunkter. Han forivrer sig aldrig og er velovervejet. Desuden er Sylvinho også kendt for sine overlapningsevner, hvor han hurtigt kan kreere målchancer. Brasilianeren har også et højt bundniveau.

Svagheder:

Som følge af sin høje alder, så er Sylvinho ikke særlig hurtig. Det er en naturlig udvikling blandt ældre fodboldspillere. Som andre resultater er bl.a. formdyk og manglende udholdenhed, men sidstnævnte er ikke dog ikke noget Sylvinho lider så forfærdelig meget under, da han – som allerede nævnt – har et højt bundniveau.

Manchester United: Patrice Latyr Evra

Født: 15. maj 1981

Nationalitet: Frankrig

Højde: 173 cm

Vægt: 76 kg

Tidligere klubber: Marsala, Monza, Nice og AS Monaco

Champions League-præstation i denne sæson:

Den lille franskmand Patrice Evra har gjort det godt for de engelske giganter fra Manchester United. Evra har været sikker mand i Alex Fergusons startopstilling gennem hele forløbet, hvilket udmærket kan forstås. 28-årige Evra har ejet sin venstreback med stor rutine og spiller hver Champions League-kamp som han kender proceduren ud og ind. På trods af sit succesrige spil, så har Evra ikke scoret et mål i dette års Champions League, hvor han har spillet ti kampe.

Champions League-erfaring:

Patrice Evra har tidligere deltaget i Champions League-turneringen. I sin første sæson i franske AS Monaco udgjorde han, Lucas Bernardi, Gaël Givet og Julien Rodriguez et decideret jerntæppe og ingen modstandere kunne trænge gennem det monegaskiske forsvar. Forsvaret kombineret med en effektiv offensiv og en strategisk træner i Didier Deschamps kom Monaco hele vejen til Champions League-finalen anno 2004, hvor Porto og José Mourinho dog slog franskmændene 3-0.

Styrker:

Et af Patrice Evras største styrker er hans enorme viljestyrke som kan opildne ham og finde en god udvej af enhver situation. Evra er desuden nøgtern og læser spillet fremragende. Han har en stor springkraft som kan kompensere for hans manglende højde, hvilket også gør ham farlig i hovedstødsdueller. Evra er hurtig, alsidig og er alle vegne under en kamp med sine effektive offensive raids op og ned ad kanten.

Svagheder:

Patrice Evras mangler ligger primært i indlæggene som franskmanden skal kunne slå bedre. Desuden har han også problemer med sin teknik, så han forsøger sig ikke med finter i kampens hede og under sine offensive ture.

Samlet vurdering:

I kampen om den bedste spiller er det uden tvivl Patrice Evra, der trækker sig sejrrigt ud. Den lynhurtige franskmand kan graciøst løbe om hjørner med Sylvinho. Dog lever brasilianske Sylvinho videre på sin enorme rutine, der helt sikkert vil redde ham i adskillige situationer i løbet af de 90 minutter.

Skrevet af Peter ChristensenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu