Наши партнеры

MenuCL-duel: Puyol vs O'Shea

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes højrebacker Carles Puyol og John O’Shea.

FC Barcelona: Carles Puyol Saforcada

Født: 13. april 1978

Nationalitet: Spanien

Højde: 178 cm

Vægt: 78 kg

Tidligere klubber: Barcelona B

Champions League-præstation i denne sæson:

Carles Puyol har altid været fast mand i forsvaret under diverse trænere og nu også under Josep Guardiola. Forsvarsgeneralen i Barcelonas defensive fire. Han har fået en ny makker i midterforsvaret i Gerard Piqué som 31-årige Puyol nu skal oplære. Den spanske anfører møder stadig stor tillid fra trænere såvel som fans, og hvorfor skulle han ikke det? Puyol har altid spillet for Barcelona og er, om nogen, produktet på loyalitet – ikke kun i Catalonien, men også i fodboldverden generelt.

Champions League-erfaring:

Carles Puyol var – som sædvanlig – sikker mand i Frank Rijkaards startopstilling i Champions League-finalen 2006, hvor Barcelona slog Arsenal 2-1. Henrys spillemæssige fravær kunne mærkes i London-klubben, men Puyol spillede intenst og nærværende.

Styrker:

Carles Puyol har en stædig vindermentalitet og er en stor indpisker. På trods af hans ringe højde, så er han god i luften pga. sin spændstighed og fleksibilitet.

Svagheder:

Carles Puyol scorer ikke så mange mål som andre midterforsvarer. Desuden kan han også lave en del fejlafleveringer igennem en kamp. Puyol går så hårdt til stålet, at han skader både sig selv og modspillerne.

Manchester United: John Francis O’Shea

Født: 30. april 1981

Nationalitet: Irland

Højde: 191 cm

Vægt: 80 kg

Tidligere klubber: Bournemouth og Royal Antwerp

Champions League-præstation i denne sæson:

Den førhen upåagtede John O’Shea har været flyvende i denne sæsons Champions League. Efter at den normale højreback Wes Brown blev skadet, så er det primært O’Shea der har fået chancen på pladsen. Under denne turnering har O’Shea fået elleve kampe, hvilket endda er en mere end anfører Rio Ferdinand. Alex Ferguson har officielt meddelt at han lader O’Shea starte inde i finalen, hvor han også var med sidste år, dog uden spilletid. I år scorede John O’Shea det eneste mål i hjemmekampen mod Arsenal i semifinalens første opgør.

Champions League-erfaring:

John O’Shea har altid spillet for Manchester United og har kun været udlejet før, hvilket gør ham til en erfaren herre i forbindelse med professionelt fodbold. Som allerede nævnt var han med som indskifter til finalen i Moskva, men fik dog ikke spilletid.

Styrker:

Den 28-årige irer er kendt for sin alsidighed, da han kan spille alle positioner i forsvaret samt defensiv midtbane, hvor han i alt har spillet over 300 kampe for United. O’Shea er velsignet med gode afleveringsevner, styrke i den øvre del af kroppen, hvilket gør at han hurtigt kan slå over i kontraangreb. Som back er han kendt for evig og altid at udfordre modstandere.

Svagheder:

John O’Shea savner egentlige spidskompetencer, hvilket er hans største og muligvis eneste svaghed.

Samlet vurdering:

En tæt kamp mellem Puyol og O’Shea, men det er ireren, der har de bedste forudsætninger for en velspillende finale. O’Shea mestrer betydeligt flere spillemæssige aspekter end Puyol gør, men spanieren har derimod en større rutine end John O’Shea.

Skrevet af Peter ChristensenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu