Наши партнеры

MenuCL-duel: Piqué vs Ferdinand

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes centerforsvarere i højre side, Gerard Piqué og Rio Ferdinand.

FC Barcelona: Gerard Piqué Bernabéu

Født: 2. februar 1987

Nationalitet: Spanien

Højde: 192 cm

Vægt: 85 kg

Tidligere klubber: Manchester United

Champions League-præstation i denne sæson:

Gerard Piqué har været træner Josep Guardiolas foretrukne valg i midterforsvaret. Han har som følge af det frynsegode spillet ti kampe i Champions League, hvor han blandt andet har scoret et enkelt mål, der faldt i løbet af gruppespilskampene. Piqué har taget den chance der bød sig og har overrasket Barcelonas fans med sit store overblik og sine blændende tacklinger, der kan frustrere enhver angriber.

Champions League-erfaring:

Når Barcelona møder Manchester United i finalen, så møder Piqué samtidig sit gamle hold. Efter et lejeophold hos Real Zaragoza, vendte Piqué tilbage til Old Trafford, hvor han bl.a. fik lidt Champions League-rutine. Hans første mål blev sågar scoret i Champions League-sammenhæng. Det var den 7. november 2007, hvor Piqué scorede det første mål i 4-0-sejren over Dynamo Kiev, hvilket gjorde ham til den 450. spiller til mindst at score ét mål for Manchester United. Piqués andet mål var endda også i Champions League, da United gæstede AS Roma den 12. december. Desuden var han også med til at vinde Europas fineste klubturnering med Manchester sidste år – dog uden at være udtaget til truppen som drog til Moskva.

Styrker:

Gerard Piqué er en stor forsvarsspiller med sine 192 cm og 85 kg, hvilket gør at han fylder godt i landskabet. Han er ubesejret i luftspillet og forstår at bruge sine kvaliteter i det offensive spil – i særdeleshed i forbindelse med dødboldsituationer. Piqué er også alsidig i sin positionering, da han udover at mestre midterforvaret samtidig også behersker den defensive midtbane.

Svagheder:

Grundet sig store figur, er Piqué ikke så bevægelig og kan sommetider have problemer med hurtige angribere og wings. Den 22-årige spanier er heller ikke hurtig i sin boldomgang og kan have problemer med at starte kontraangreb.

Manchester United: Rio Gavin Ferdinand

Født: 7. november 1978

Nationalitet: England

Højde: 188 cm

Vægt: 76 kg

Tidligere klubber: West Ham og Leeds

Champions League-præstation i denne sæson:

Rio Ferdinand har i igangværende sæson ageret stand in-kaptajn for Manchester United, da Alex Ferguson har set bort fra den normale anfører, Gary Neville. Ferdinand har spillet ti kampe i UEFA’s famøse turnering, hvilket blot har stadfæstet englænderen som sikker mand i startopstillingen. Ferdinand har spillet utroligt godt og er virkelig vokset med opgaven som styrmand i forsvaret og anfører. Han har holdt hovedet koldt og har ikke lavet så mange dumme fejltrin som tidligere.

Champions League-erfaring:

Den 30-årige forsvarsspiller kom til Manchester United fra Leeds i 2002, hvor han siden hen har været en essentiel søjle i hele Uniteds forsvarsspil. Han er regerende Champions League-mester, hvor han i sidste års finale spillede velstruktureret og kunne med en kirurgs præcision pille bolden ud af en angribers løbebane.

Styrker:

Rio Ferdinand læser spillet godt og har derfor ikke brug for sin hurtighed. Desuden er Ferdinand forudseende og træffer næsten altid de rette beslutninger i pressede situationer. Han er sågar stærk i luftrummet ligesom sin midterforsvarsmakker, Nemanja Vidić.

Svagheder:

Manglende hurtighed som han har slækket lidt på som følge af sin nøgterne spillestil. Han er efterhånden slidt op fysisk og kan ikke holde til ret meget i længden. Endnu et minus er hans mange skandaler uden for banen, hvor han blandt andet er blevet fanget i færd med at dyrke sex med andre engelske landsholdsspillere på video.

Samlet vurdering:

Samlet set vinder Rio Ferdinand uden tvivl. Han er rutineret og er meget mere fleksibel i sin spillestil end Gerard Piqué er. Ferdinand er nemlig den personlighed som Piqué har ved siden af sig i forsvaret – nemlig Carles Puyol. En spillertype som unge Piqué kan læne sig opad. Til finalen spår vi større succes til Ferdinand end til Gerard Piqué.

Skrevet af Peter ChristensenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu