Наши партнеры

MenuCL-duel: Henry vs Park

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes venstre-angribere, Henry og Park.

FC Barcelona: Thierry Daniel Henry

Født: 17. august 1977

Nationalitet: Frankrig

Højde: 188 cm

Vægt: 83 kg

Tidligere klubber: Monaco, Juventus og Arsenal

Champions League-præstation i denne sæson:

Den rutinerede franskmand har haft stor succes som en del af Barcelonas angrebstrio, der også består af Lionel Messi og Samuel Eto’o. Henry har spillet ni kampe i denne Champions League-sæson, hvor han har kvitteret med fem mål og tre oplæg, hvilket har gjort ham til en habil lederskikkelse og en kilde til beundring blandt fans og holdkammerater.

Champions League-erfaring:

Thierry Henry er 31 år og har dermed adskillige års erfaring indenfor verdens fineste klubturnering. Hans bedste resultat var i 2006, hvor han kom i finalen med sit daværende hold Arsenal, som blev slået 2-1 mod netop Henrys nuværende hold, Barcelona.

Styrker:

Thierry Henry er en komplet angriber. Han nøjes ikke blot med at prikke boldende ind, der lander foran hans fødder, men han søger også ud mod banens sider og prøver at slå indlæg. Han er lynhurtig og har en fænomenal boldomgang. Han er desuden en iskold afslutter, der kan score fra alle positioner og vinkler.

Svagheder:

Den franske landsholdsspiller er blevet beskyldt for at være for lad. Det rygte har han fået på sig pga. at han har vundet alt hvad der er værd at vinde – og med landsholdet. Desuden har Thierry Henry en tendens til at forsvinde helt ud af vigtige kampe, hvor han ikke præsterer nær så godt som han ellers plejer.

Manchester United: Park Ji-Sung

Født: 25. februar 1981

Nationalitet: Sydkorea

Højde: 178 cm

Vægt: 75 kg

Tidligere klubber: Kyoto Purple Sanga og PSV Eindhoven

Champions League-præstation i denne sæson:

Sydkoreaneren har haft en fantastisk Champions League-sæson, hvor han har spillet otte kampe og scoret et enkelt mål. Det var i semifinalen, hvor han reagerede da den unge Kieran Gibbs gled og den 28-årige midtbanespiller satte bolden over Manuel Almunia i Arsenal-målet i en kamp, hvor Manchester United vandt 3-1. Manchester Uniteds manager Alex Ferguson har offentligt lovet Park en startplads i Champions League-finalen på grund af at Park ikke deltog i sidste års finale.

Champions League-erfaring:

Park Ji-Sung (eller Ji-Sung Park i den europæiske verdensdel) spillede med under sidste års Champions League, hvor han var med til at bringe United til finalen dog uden at have nettet nogle gange. Under semifinalen mod dette års finalemodstandere, Barcelona, løb Park hele 12 kilometer under kampen og stoppede ikke. Park var ikke med i finalen, men har stadig en guldmedalje.

Styrker:

Alex Ferguson blev imponeret over Parks livlige spillestil, rappe og hurtige antrit og hans evige motivation til altid at fortsætte. Desuden er kaptajnen for det sydkoreanske landshold hurtig og meget elegant, når han fører bolden opad banen.

Svagheder:

Park savner muskelstyrke, da han er nem at vælte omkuld. Han mangler også teknik, da han til tider kan have problemer med at passere modspillere.

Samlet vurdering:

I den samlede vurdering står Henry stærkest. Han har haft en bedre sæson, hvor han overlegent har hjulpet Barcelona til at sikre det spanske mesterskab. Dog står Park i samme situation, hvor han har bistået den resterende del af Manchester United-mandskabet, der genvandt Premier League-trofæet. Park kan muligvis overraske i finalen, men det er uden tvivl franske Henry der med sin enorme rutine og gode målnæse kan afgøre kampen.

Skrevet af Peter ChristensenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu