Наши партнеры

MenuCL-duel: Eto'o vs Rooney

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes centrale angribere, Eto’o og Rooney.

FC Barcelona: Samuel Eto’o Fils

Født: 10. marts 1981

Nationalitet: Cameroon

Højde: 180 cm

Vægt: 75 kg

Tidligere klubber: Real Madrid, Leganés, Espanyol og Real Mallorca

Champions League-præstation i denne sæson:

Camerouneren har været at foretrække af Guardiola, når han skulle vælge en start ellever. Det har der været god grund til, da Eto’o har haft en strålende sæson. Foruden at ligge på andenpladsen på Primera Divisións topscorerliste med 29 mål, så har han også leveret en stor arbejdsindsats, hvilket ikke ligner ham. I forbindelse med Champions League har han spillet otte kampe og har formået at score tre mål, hvoraf to af dem henholdsvis er faldet i ottendedelsfinalerne mod Lyon og kvartfinalerne mod Bayern München.

Champions League-erfaring:

Samuel Eto’o vandt Champions League i 2006, hvor han i finalen scorede Barcelonas første mål. Han spillede hele kampen og leverede en fornem præstation, hvor han konstant terroriserede modstandernes forsvarsspillere.

Styrker:

Eto’o er en alsidig angriber med suverænt antrit. Uselvisk og er på samme tid utrolig hurtig og kan løbe fra mange. Har også en veludviklet målnæse, som han benytter jævnligt.

Svagheder:

Har en tendens til at miste besindelsen under pres og kan til tider være arrogant og forsvinde fuldstændigt ud af kampen.

Manchester United: Wayne Mark Rooney

Født: 24. oktober 1985

Nationalitet: England

Højde: 178 cm

Vægt: 78 kg

Tidligere klubber: Everton

Champions League-præstation i denne sæson:

Wayne Rooney har lige siden sin ankomst til Manchester United i 2004 været fast mand i Alex Fergusons holdopstilling. Det har han primært været fordi han har den spillestil som skotten beundrer og ønsker på sit hold, men også fordi han har været yderst effektiv foran mål. Den 23-årige angriber har i løbet af året spillet 12 kampe for United i Champions League, mens han har scoret fire mål og lagt op til tre.

Champions League-erfaring:

Wayne Rooney fik sin debut for Manchester United i en Champions League-kamp, hvor han lavede hattrick. Senere hen har Rooney deltaget i adskillige turneringer, og i sidste sæson var han med til at hæve pokalen over sit hoved, da han også medvirkede i finalen. Han blev udskiftet i det 101. minut til fordel for portugisiske Nani, der senere scorede i straffesparkskonkurrencen.

Styrker:

Rooney har mange styrker. Et er hans fysiske tilstedeværelse og hans råstyrke, hvor han med dem succesfuldt kan ryste oppassere af sig. Desuden er den Liverpool-fødte englænder overraskende hurtig og har et hårdt skud, mens han samtidig besidder evnen til at udføre utrolige fremstød mod mål, hvorefter han giftigt eksekverer.

Svagheder:

Rooney opfører sig til tider decideret idiotisk. Hans største svaghed er dog hans voldsomme temperament som han på trods af flere reprimander og irettesættelser stadig ikke har lært at tøjle endnu.

Samlet vurdering:

Vurderingen af disse to succesfulde angribere er hård og det er marginalerne, der afgører kampen. Samuel Eto’o er en fremragende spiller der kan score mål på samlebånd, mens han også kan brænde chancer på stribe. Rooney derimod kan stjæle scenen – enten med sin hidsighed eller på grund af sine flotte mål. Netop englænderen arbejder hårdere end Eto’o, hvilket i sidste ende bør garantere en sejr til ham.

Skrevet af Peter ChristensenKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu