Наши партнеры

MenuCL-duel: Busquets vs Giggs

CL-Special

TotalBold.dk varmer op til den store Champions League-finale på onsdag mellem FC Barcelona og Manchester United. Vi har vurderet samtlige spillere, som vi forudser, der vil være at finde i startformationerne samt de to cheftrænere. Duellen står herunder mellem holdenes centrale midtbanespillere, Sergio Busquets og Ryan Giggs.

FC Barcelona: Sergio Busquets Burgos

Født: 16. juli 1988

Nationalitet: Spanien

Højde: 189 cm

Vægt: 73 kg

Tidligere klubber: FC Barcelona B

Champions League-præstation i denne sæson:

Den 20-årige midtbanespiller Sergio Busquets har ydet en stabil præstation i denne sæson, hvor han har opnået seks kampe i Champions League. Han har, udover at sørge for balance på catalanernes midtbane, også sørget for at score to mål. Derudover har han lagt op til et enkelt mål, så har han haft en afgørende fod med i holdets succes i Champions League i denne sæson.

Champions League-erfaring:

Det er hans første Champions League-sæson, men han har formået, trods sin unge alder, at gå ganske upåagtet ind til kampene, hvilket også er en vigtig egenskab, når man spiller mod nogle af verdens bedste spillere.

Styrker:

Han er meget rolig i sit spil og har et godt overblik for, hvor hans medspillere står placeret. Han mister meget sjældent bolden, og træffer derved oftest de rigtige beslutninger, når han er under pres.

Svagheder:

Busquets er fortsat en meget ung midtbanespiller, som endnu har meget at lære. Hans manglende erfaring er hans store svaghed.

Manchester United: Ryan Joseph Giggs

Født: 29. november 1973

Nationalitet: Wales

Højde: 181 cm

Vægt: 68 kg

Tidligere klubber: Ingen

Champions League-præstation i denne sæson:

Ryan Giggs har i denne sæson spillet ti Champions League-kampe. Heraf har han scoret et enkelt mål, mens han har stået for tre assists. Samlet set har han spillet 570 minutter i denne Champions League-sæson.

Champions League-erfaring:

Giggs er med sine 35 år en erfaren herre. Han har spillet Champions League-kampe siden sæsonen 1993/1994, og derfor må han betegnes som en vigtig brik på United-holdet. Han har været med til at vinde Champions League-trofæet to gange. Første gang var i 1999, mens han også sidste år kunne juble sammen med holdkammeraterne, da hans anden CL-titel kom i hus, da man vandt mod Chelsea efter straffespark.

Styrker:

Han er utrolig rutineret, og ved derfor, hvad der kræves for at spille op til sit ypperste i en Champions League-finale. Han er stadig hurtig og har et godt overblik, som holdets resterende offensiv nyder godt af.

Svagheder:

Giggs kan ikke løbe fra sin alder, og har mistet en del af den hurtighed, han altid har været kendt for. Desuden er hans målnæse ikke nær så skarp, som den var, da han var på sit højeste.

Samlet vurdering:

Sergio Busquets og Ryan Giggs er nærmest to modsætninger. Giggs er væsentligt mere erfaren end Busquets og herudover er waliseren også en ældre spiller, mens Busquets fortsat er i sin udviklingsperiode, og derfor sagtens kan nå at blive lige så komplet som Giggs.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu