Наши партнеры

MenuKlumme: Hvorfor slår OB ikke til mod topholdene?

Skrevet af Patrick Andersen

I øjeblikket ligger OB nummer et i SAS Ligaen, men i de hidtil 13. runder, der er spillet, har OB kun formået at hente et point mod de andre hold fra top-4. Med forestående in mente, hvordan kan det så lade sig gøre, at ligge nummer et i SAS Ligaen?

Det har i et stykke tid undret mig, hvordan det kan lade sig gøre for OB, at ligge nummer 1 i SAS Ligaen, uden én eneste sejr over et af holdene i top-4. For at tage et eksempel på det, kan vi gå tilbage til den 10-08-08, hvor OB gæstede SAS Arena og blev fuldstændig rundbarberet af en tændt midtjysk ulv, der endte med at vinde 4-0 over det daværende og nuværende førerhold.

Svaret er måske ganske enkelt på spørgsmålet, om hvordan det kan lade sig gøre for OB at ligge nummer et uden en eneste sejr over et tophold. Stort set alle de kommentatorer, jeg har hørt kommentere OB’s kampe, nævner meget ofte, at OB masser modstanderen ud fysisk. Så svaret på det man efterhånden kan kalde et kompleks, findes højst sandsynligt på OB’s hold. OB mangler nemlig efter min mening flere spillere, der kan noget på egen hånd. Hvordan en spiller som Peter Utaka, der tit gør det uventede starter ude i langt de fleste kampe, er for mig at se en gåde.

I den halve time eller lignende, Utaka fik mod Brøndby i onsdags, der fik han skabt meget ravage, og hvis det ikke var for ineffektive holdkammerater, så havde Utaka helt klart været en afgørende faktor for OB.

Mod alle de andre hold uden for top-4, der har OB i langt de fleste tilfælde kunne vinde kampe alene på baggrund af fight og højt tempo. Et godt eksempel på det er OB’s hjemmekamp fra den 15-09, hvor SønderjyskE leverede en mandfolkepræstation mod de fynske favoritter. Desværre for SønderjyskE, så knækkede kæden for dem efter 80 minutter, og som bekendt er en fodboldkamp 90 minutter og netop at en kamp er 90 minutter, tror jeg er forskellen på OB og alle andre hold i SAS Ligaen, med undtagelse af FC København, FC Midtjylland og Brøndby.

Brøndby har to gange inden for cirka en måned slået OB med 1-0 to gange. Hvordan kampen forløb og om det var fortjent eller ej, er jeg ligeglad med, men fakta er, at OB tabte begge kampe og i begge kampe var det efter min overbevisning lysende klart, hvorfor Brøndby er endt som sejrsherre i begge opgør, nemlig fordi de har flere individualister, som Michael Krohn-Dehli og Alexander Farnerud, krydret med fightere som Stefan Gislason, Samuel Holmén og Max von Schlebrügge.

Hvis OB skiftede en smule ud i deres startellever, er jeg sikker på, at de havde fået flere point i topkampene. Hele OB’s midtbane er nemlig, med undtagelse af Eric Djemba-Djemba, ikke gode nok til at lave det uventede, de har så andre kvaliteter som fx fight, men man vinder ikke kun SAS Ligaen på fight. Hvis man skiftede Johan Absalonsen, Hans Henrik Andreasen eller Henrik Hansen ud med en spiller med gode individuelle egenskaber, med de kreative ideer, så ville OB ikke være så dybt afhængig af at masse modstanderen ned, hvilket faktisk ikke er lykkedes i en af OB’s hidtil fire (inkl. pokalkampe) topkampe.

Konklusionen på denne klumme, må derfor være: Hvem har OB, der gør noget uventet udover Djemba-Djemba? FCM har Salami, Mikkel Thygesen og Jonas Borring. Brøndby har Alexander Farnerud, Michael Krohn-Dehli og Jan Kristiansen. FCK har Cesar Santin, Morten Nordstrand og Atiba Hutchinson. Fælles for alle de nævnte spillere er, at de i topform højst sandsynligt vil forstærke OB med de mangler, som jeg har påpeget.

Klummen er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.Kommentér

3 kommentarer til “Klumme: Hvorfor slår OB ikke til mod topholdene?

 1. Steffen Hansen siger:

  Du har ret i din konklusion. OB mangler den berømte X-factor, i forhold til deres konkurrenetr. Der er masser af drivkraft, fightervilje og vindermentalitet, men der mangler alligevel spilleren, som kan rive et helt forsvar fra hinanden via temposkift og kreaivitet. De spillere har de andre klubber. Men det er meget tankevækkende, at OB, selv uden denne x-facter, ligger nummer et. De to hjemmekampe mod Brøndby kunne i princippet lige så godt være endt med OB sejre, men lidt uheld(eller manglende skarphed) forhindrede det. Henrik Hansen er vel i virkeligheden købt til at være x-factor, men han har ikke vist samme skarphedsom sidste sæson, og muligvis er han heller ikke god nok. Jeg mener denne x-factor ligger på den offensive midt. Finder Brink den rigtige kreateur, bliver OB langt mere giftige i de interne topkampe.

 2. Philip Bludnikow siger:

  God klumme Patrick. Du har fat i en god pointe. For der [b]er[/b] noget om snakken. OB kan som få andre hold masse, møve og presse modstanderen i bund, til de til sidst ikke kan holde mere og lader fynboerne komme igennem.

  Men man mangler rigtig nok samtidig et magisk snit, så det hele ikke bare bliver altdræbende fysisk spil med høje bolde op til Djiby Fall og så de efterfølgende nedfald til Hans-Henrik Andreasen, Runström, Absalonsen, Hansen osv. Fall er bare ikke nok individualitet mod de andre tophold, hvor han godt nok er stærk som en okse men ikke spillemæssigt god nok til at komme frem til noget.

 3. Philip Bludnikow siger:

  For at følge op; Tobias Grahn har de senere dage været på vej "hjem" til dansk fodbold, hvor han jo tidligere spillede med stor succes for bl.a. OB. Han er da om nogen den kreative gnist, som OB-holdet mangler, og da FCK og Brøndby ikke er interesserede i at overtage ham, mens FC Nordsjælland mener, at hans lønkrav er for høje, så er det måske OB, som bare skal skride ind og tage ham. Jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle være interesserede. Han kan give dem det de mangler, og så har han allerede været i klubben, så han trods alt ikke er helt ny og skal køres ind.Top-menu
Menu