Наши партнеры

MenuFC Midtjylland

Vi har kigget nærmere på sølvvinderne fra FC Midtjylland, der siden sidste sæson har sagt farvel til et par af holdets største profiler.

Udviklingen er gået stærkt i FC Midtjylland siden klubben blev fusioneret mellem Ikast fS og Herning Fremad. Siden 2000/2001 er det lykkes at vinde to gange bronze og en gang sølv, lige som Stadion står flot bygget på SAS Arena. FCM er en klub som på mange områder nærmer sig de to store øst for Storebælt.

Satsningen med Erik Rasmussen som træner har vist sig at bære frugt. Mange rynkede lidt på næsen da Erik Rasmussen blev præsenteret i FCM for 3½ år siden. Valget har imidlertid vist, at Erik Rasmussen er den helt rette mand til FCM med sin åbne, glade, og udadvendte facon, hvor spillerne indtil videre har formået at trives med frihed under ansvar.

Dertil kommer også, at baglandet har været godt. FC Midtjylland er ikke bare en klub der høster tilskuere og fans fra Herning og Ikast, men er også blevet en klub som satser hårdt på talentudvikling og store virksomheder som bakker op om klubbens visioner. Konkurrenterne omkring FC Midtjylland – Viborg, Silkeborg, og Esbjerg, har slet ikke kunne følge med i det tempo som FCM er gået frem, hvilket man også ser resultatet af i dag.

At Ulvene så måske en gang i mellem er lidt store i munden er en anden sag. AGF har fået tæsk for det. Måske får FCM det samme. I hvert fald skal klubben nok få det at vide, hvis ikke målsætningen om DM-guld er lykkes i 2011. Tiden går og der er lang tid til endnu. Men før det kan ske skal man heller ikke tro, at FCM er det samme som FCK. Løverne har noget at have det i. Det er ikke helt det samme med Ulvene endnu.

For hvordan kan man forsvare at holdet bygges op til guld, hvis alle profilerne hver gang bliver solgt ud når der er en smule succes? Vinder FCM igen metal i næste sæson vil køberne igen stå på spring og sætte kløerne i de bedste. Måske Simon Poulsen? Måske Mikkel Thygesen? Måske en helt tredje? Pengene er altid rare, men erstatningerne koster også og glider ikke bare ind fra dag et. Det vil tage tid, og dermed vil FCM også blive sat tilbage i målsætningen om at hente guld i 2011.

Men når det er sagt, er der ingen tvivl om, at FCM er kommet for at blive i toppen af dansk fodbold. Også selv om at hjertet på holdet, Kristian Bak Nielsen, samt til dels Dennis Sørensen – to store profiler – er væk. Godt nok har Erik Rasmussen selv været ude at sige, at holdet efter hans mening går styrket ind til næste sæson, da to profiler er blevet erstattet med tre nye. Det skal han jo sige. Ingen, selv ikke Erik Rasmussen, kan komme uden om, at nye tilpasninger altid vil tage tid.

Klubben har da også fået tilgang af flere spændende spillere. Selvfølgelig ikke mindst Mikkel Thygesen, som efter et mislykket eventyr til udlandet er vendt hjem. Kan Thyge finde den samme form som før han rejste ud, vil hans betydning være indiskutabel og rette noget op på det tomrum som Bak og Sørensen efterlader.

Indkøbene har i det hele taget været spændende i FCM. Til at lappe hullet for Kristian Bak Nielsen er Maros Klimpl fra Baník Ostrava hentet til. Gilder han ind med det samme, eller kræver han ikke lige så meget tilvænning som de fleste andre? Det er der stor sandsynlighed for. Dennis Flinta viste i glimt i hans tid i Silkeborg, at han er en spiller med potentiale, som mulig afløser for Dennis Sørensen. Men samme niveau når han næppe foreløbig. Endelig har FCM fået mere fart i venstre side ved tilgang af Christoffer Poulsen fra Viborg FF.

Da FC Midtjylland spiller UEFA-kval vil den hjemlige sæsonpremiere først kunne ske den 23. juli, fem dage efter de fleste andre hold i Ligaen, når modstanderen på udebane hedder AC Horsens. Derefter venter Brøndby (h), Viborg (h), AaB (h), FC Nordsjælland (u). Altså tre hjemmekampe i rap, som kan give et godt afsæt.

Alligevel kan farvelsangen til Bak og Sørensen ikke undgå at koste lidt i rytmen og stabiliteten på holdet. Nye spændende spillere er også kommet ind, men målt på den lange bane synes konkurrenterne foran FCM lige at være en tand for stærke til at FCM igen vil snuppe metal, selv om der ikke skal meget til før pilen vil pege i retning derhen.

Vores bud på en slutplacering: 4

Leveret i samarbejde med Netsuperligaen.dkKommentér

En kommentar til “FC Midtjylland

  1. FCM-4ever siger:

    De har ikke haft den bedste start, haaber bare de faar chancen for europa enten ved hjaelp af cuppen eller top 3.Top-menu
Menu