Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: Real Madrid CF

Real Madrid CF

Fakta:

Grundlagt: År 1902

Dragtfarver: Hvid

Manager: Bernd Schuster

Født: 22. december 1959

Nationalitet: Tysker

Tidligere klubber:

Fortuna Köln: 1997-1998

FC Köln: 1998-1999

Xerez CD: 2001-2003

Shakhtar Donetsk: 2003-2004

Levante UD: 2004-2005

Getafe CF: 2005-2007

Stadion: Santiago Bernabeu

Kapacitet: 80.354

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1955/56, 1956/57, 1957/58, 1958/59, 1959/60, 1965/66, 1997/98, 1999/00 og 2001/02

Real Madrids præstationer i denne sæson:

Primera Division:

Real Madrid har i denne sæson været suveræne i ligaen resultatmæssigt i hvert fald, for spillet har bestemt ikke altid været lige kønt. Kongeklubben har ydermere også formået, at sætte historisk rekord, da de som det eneste hold, har opnået det højeste pointantal i ligaen, efter den første halvdel af sæsonen. Holdet har i skrivende stund 47 point på kontoen, og har sejret 15 gange, spillet to opgør uafgjort, samt tabt to kampe.

Champions League:

I Champions League havnede Real Madrid i gruppe med græske Olympiakos, tyske Werder Bremen og italienske Lazio. Spanierne klarede sig igennem gruppespillet som vindere, med elleve point på kontoen. Det samme antal point fik gruppens to’er, Olympiakos, men madrilenerne tog pladsen, da de havde en bedre målscorer. Kongeklubben lagde ud med en 2-1-sejr over Werder Bremen på hjemmebane, og dermed var moralen høj i resten af kampene. Det eneste nederlag de led, var netop mod Bremen i returopgøret i 5. runde, hvor de tabte knebent 3-2.

Sammenligning:

Real Madrid har leveret resultaterne i begge turneringer, uden dog at virke overbevisende. Holdet mangler fortsat skarphed, når chancerne byder sig. Oftest skal man langt hen i kampen, før spillerne slår til på deres chancer, hvilket må betegnes som holdets største svaghed. De skal være bedre til at lukke kampene i tide, så de ikke løber store risici, og bringer modstanderen ind i kampen.

Analyse af Real Madrid:

Det er mange sæsoner siden, at Real Madrids mandskab har set så frygtindgydende ud. I samtlige kæder har man gode reserver, hvilket ikke har været hverdagskost de sidste mange sæsoner i klubben, hvor mange spillere fra holdets ungdomsakademi har været nødt til at tiltræde, når størstedelen af førsteholdstruppen har været væk. Man har formået at stable en trup på benene, der både består af mange rutinerede spillere, men i særdeleshed også mange unge spillere. En spændende kombination, der har givet succes, hvilket også har kunnet måles ud fra holdets resultater i denne sæson.

Holdet:

Målmænd:

På målmandsposten er Kongeklubben dækket rigtig godt ind. Førstemålmand Iker Casillas betegnes som en af verdens bedste målmænd, og det er med god grund. Den 26-årige spanske landsholdskeeper har igennem de seneste sæsoner været holdets redningsmand, især da madrilerne var inde i en spillekrise nogle år tilbage. Som andenmålmand har man i sommerpausen hentet den rutinerede polak, Jerzy Dudek, der tidligere har været med til at føre Liverpool til CL-triumf. Den aldrende keeper har dog haft svært ved at vippe Casillas af tronen.

Forsvaret:

Madrilernes helt store problem de seneste mange sæsoner. Men i denne sæson virker forsvaret stabilt, hvilket betyder, at de fleste Real-fans har siddet med mere ro i sindet, når bolden har været i de bagerste rækker. Den erfarne centralforsvarer, Cannavaro, har vist sig som en vigtig brik, da han fungerer som styrmand i forsvaret, og hans kølige indgreb har smittet af på hans forsvarskolleger. Også nyindkøbte Pepe har vist sig som en mand, der har en stor fremtid i klubben. På backpladserne har Schuster roteret lidt, blandt andet på baggrund af, at Heinze har været plaget af skader.

Midtbanen:

På midtbanen finder man mange interessante navne. De mest iøjnefaldende vil være de to nyindkøbte klassespillere, Robben og Sneijder. Robben har dog endnu ikke fået meget spilletid, da han har været hårdt plaget af skader, siden sit skifte fra Chelsea. Sneijder har derimod vist, hvilket stort talent han løber rundt med. Den 23-årige midtbanespiller har været en stor drivkraft i Reals offensiv, derudover har han vist sin skarphed på frispark. Den unge nyindkøbte Gago har i denne sæson sørget for oprydningsarbejdet på midtbanen i samarbejde med Mahamadou Diarra, hvilket har vist sig som en stabil defensivduo.

Angrebet:

Holdets angreb består af fire store målræve. Den rutinerede Raúl González Blanco, der igennem mange år har været højtelsket af klubbens inkarnerede fans, samt hans angrebsmakker, Ruud van Nistelrooy, der er kendt for at stå på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og sikrer sit hold sejren. Netop disse spidskompetencer har han vist i stor grad i denne sæson, dermed fungerer de to som en farlig cocktail i front. Robinho, der bliver brugt som fløjspiller har i denne sæson bevist, hvilket land han kommer fra. Den lille driblestærke brasilianer formår ofte at drive gæk med sine modstandere, når han dribler på kanten, hvilket ofte fører til farlige indlæg. Sidst men ikke mindst, kan man fremhæve den tidligere FC Barcelona-spiller, Javier Saviola. Argentineren har tidligere i karrieren vist, hvor giftig han er oppe foran mål. I denne sæson har han dog ikke fået megen spilletid, hvorfor han kun har nettet få gange.

Profiler:

Fabio Cannavaro

Født: 13. september 1973

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Napoli: 1992-1995

Parma: 1995-2002

Internazionale: 2002-2004

Juventus: 2004-2006

Cannavaro startede sin karriere i Napoli. Han fik sit store gennembrud i Parma, hvor han nåede at spille 212 kampe. Senere hen kom han til Internazionale og senere endte han i Juventus, som han skiftede fra i 2006. Cannavaro har et glimrende blik for spillet, han er lynhurtig, og han er ikke nem at flytte i forsvaret. Cannavaro er manden, der bærer forsvaret, hvor han digerer med sine unge forsvarskollegaer. Han kan bedst betegnes som afløseren for klubbens gamle forsvarsgeneral og anfører, Fernando Hierro. Hvis den italienske centralforsvarer formår, at holde sine medspillere motiverede, burde Real kunne nå til tops.

Raúl González Blanco

Født: 27. juni 1977

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber: Ingen

Raúl startede ungdomskarrieren i Atlético Madrid, men i 1992 måtte Atletico slippe ham til byens største klub, Real Madrid, grundet pengenød. I 1994 fik han sin debut på førsteholdet, som blot 17-årig. Siden da har Raúl spillet over 450 kampe for Real Madrid og over 100 kampe for det spanske landshold. Derfor kan man med rette kalde ham ”Kongeklubbens Konge”. Den 30-årige angriber har i denne sæson vist karakter, modsat de seneste sæsoner. Han har foreløbig kun scoret ni mål i 20 kampe, men hvis Raúl genfinder den gamle målnæse, kan han, sammen med van Nistelrooy sikre hovedstadsklubben endnu et mesterskabstrofæ, og muligvis også et Champions League-trofæ.

Konklusion:

Sidst Real Madrid stod med ”Pokalen med de store ører” var i 2002, hvor Real Madrid besejrede Bayer Leverkusen. I 1/8-finalerne denne sæson skal Real møde AS Roma, et hold, som Kongeklubben bør være i stand til at spille lige op med, som minimum, hvis de rammer dagene, bør de være i stand til, at kunne vinde over to kampe, men det kræver, at de formår, at omsætte deres mange chancer til mål. Real Madrid har mandskabet til at gå hele vejen til finalen, og deres seneste resultater taler da også for, at holdet har heldet og leverer spillet, der kræves i denne turnering.

Skrevet af Casper LohseKommentér

En kommentar til “CL-gennemgange: Real Madrid CF

  1. Alexander Bech siger:

    Jeg kunne godt tænke mig, at du var gået mere i dybden med hvilke spillere de råder over i de forskellige kæder.

    Ellers en fyldetsgørende artikel, med mange gode facts.Top-menu
Menu