Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: Liverpool FC

Liverpool FC

Fakta:

Grundlagt: År 1892

Dragtfarver: Rød

Manager: Rafael Benítez

Født: 16. april 1960

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

Valladolid: 1995-1996

Osasuna: 1996-1997

Extramadura: 1997-1999

Valencia: 1999-2004

Liverpool: 2004

Stadion: Anfield Road

Kapacitet: 45.362

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1983/84 og 2004/05

Liverpools præstationer i denne sæson:

Premier League:

Liverpool indtager i øjeblikket, nøjagtig som sidste år ved denne tid, en skuffende sjetteplads i Premier League. Klubbens manager, Rafa Benitez, der rangerer blandt de største fodboldguder hos fansene på Anfield, har gennem denne sæson oplevet et stigende pres fra klubbens amerikanske ejere. Selvom Benitez har oplevet store triumfer i sin tid ved Merseyside, har klubben endnu ikke oplevet at løfte Premier League-trofæet, og heller ikke i denne sæson vil det kunne lade sig gøre, da man allerede er distanceret i topstriden. Alt for mange uafgjorte kampe har gjort, at Liverpool halvvejs i turneringen er 15 point efter førerholdene Manchester United og Arsenal.

Champions League:

Liverpools vej til knockout-fasen har langt fra været problemfri. Efter blot et point i de første tre kampe mod de formodede overkommelige hold Porto, Marseille og Besiktas, vågnede Liverpool op til dåd og viste, at når de røde har kniven for struben, kan de klare selv de værste forhindringer. I hjemmekampen mod Besiktas stod Liverpool således for den største sejr i Champions League nogensinde, 8-0 og Besiktas blev sendt hjem til Tyrkiet med en flov smag i munden. Herefter kom der for alvor hul på bylden, og Liverpool gjorde rent bord i de sidste to kampe, og avancerede på en andenplads i gruppe A efter Porto. Alligevel er den dårlige start ikke glemt, og Liverpool kan se frem til endnu et svært opgør mod et Milano-hold, når Inter venter i ottendedelsfinalen.

Sammenligning:

Et stjernebesat Liverpool-hold har haft en svær sæson, og manager Benitez må formodes at have forlænget livet i klubben ved hjælp af den gode slutspurt i Champions League, for resultaterne i den hjemlige liga har ikke været gode nok.

Analyse af Liverpool FC:

Spillernavne som Reina, Carragher, Gerrard, Mascherano, Crouch, Kuyt og Torres burde tænde julelys i øjnene hos både fodboldfans og managere, og Rafa Benitez råder også utvivlsomt over et af Europas bedste hold, men af uransagelige årsager har holdet ikke sprunget skalaen for drømmefodbold i de seneste sæsoner. I denne sæson har holdets forsvarsmæssige problemer været personificeret ved især den aldrende finske midtstopper, Sami Hyypiä, der i Daniel Aggers fravær er vendt tilbage som fast mand, og virker som en spiller, der ikke længere kan følge med i det høje tempo. Rafa Benitez ynder at rokere meget blandt sine spillere, og det har måske været svært at finde en rød tråd fra kamp til kamp. Især det vellidte fyrtårn Peter Crouch har siddet meget på bænken i denne sæson. Selvom det er et Liverpool-mandskab, der ikke har levet op til tidligere tiders styrke, har holdet en formidabel evne til at præstere når det virkelig gælder, som det er set før i Champions League, og denne fightervilje er en af holdets helt store styrker. Samtidig er Daniel Agger så småt på vej tilbage fra sin langvarige skade, og kan måske nå at forstærke holdet til kampene mod Inter.

Holdet:

Målmænd:

Pepe Reina er Liverpools ubetingede førstevalg på målmandsposten, og det virker som om han blot bliver bedre og bedre for hver sæson. Skulle den spanske keeper blive skadet, har klubben den tidligere Lens-målmand, Charles Itandje, siddende på bænken, men det må alligevel siges at være et kæmpe minus, hvis Liverpool skulle undvære den stærke Reina.

Forsvaret:

Stærke spillere er der over hele linjen i Liverpools bagkæde, men ikke alle har levet op til forventningerne i denne sæson. Sami Hyypiä har lagt ryg til meget kritik, ligesom John Arne Riise har haft svært ved at finde fordums styrke. Styrmand Jamie Carragher lægger dog som sædvanligt et højt niveau i stort set alle kampe, og klubben er netop blevet forstærket yderligere i midterforsvaret, i form at slovakken Martin Škrtel, ligesom Agger skulle være på vej mod et comeback.

Midtbanen:

Siden sidste sæsons Champions League-finale har Liverpool sagt farvel til Boudewijn Zenden og Mark Gonzalez, mens man til gengæld har hentet Yossi Benayoun og Ryan Babel. De nye spillere har markeret sig positivt, og især i Champions League har netop de to været vigtige brikker. Derudover regerer kaptajnen, Steven Gerrard, stadig på den centrale midtbane, og selvom niveauet måske er set højere, er han stadig bindeleddet på Liverpool-holdet. Desuden råder klubben over klassespillere som Javier Mascherano, Xabi Alonso, Jermaine Pennant, Mohamed Sissoko, samt talenterne Lucas og Sebastian Leto og den rutinerede Harry Kewell, der igen er skadesfri. Alt i alt en stjernebesat midtbane, der burde kunne levere mere end det er blevet til i denne sæson.

Angrebet:

I angrebet har Benitez forstærket sig markant, efter at netop den forreste kæde i mange år har været tyndt besat. Hvor der i sidste sæson blev skabt en frontduo bestående af Peter Crouch og Dirk Kuyt, har der i denne sæson været betydeligt flere spillere at holde styr på, når de røde fans skal udpege de udvalgte i front. Hele fire klasseangribere råder Benitez over. Med den spanske ”vidunderdreng”, Fernando Torres, i spidsen, bliver der rokeret lystigt mellem Kuyt, Crouch og ukraineren Andriy Voronin, ligesom Ryan Babel ofte bliver brugt som angriber. De mange muligheder har dog gjort, at fanfavoritten Crouch er røget længere væk fra startopstillingen, og han er rygtet på vej væk fra Liverpool.

Profiler:

Jamie Carragher:

Født den 28. januar 1978

Nationalitet: Englænder

Tidligere klubber: Ingen

Carragher er en ægte Liverpool-dreng og vicekaptajnen rundede den 18. januar 500 kampe for Merseyside-klubben. Han startede som en defensiv allrounder i klubben, og blev straks publikumsfavorit, da han scorede foran den legendariske The Kop-tribune i sin første kamp i startopstillingen. Hans spillestil er kompromisløs, men han er samtidig utroligt forudseende, og har en evne til at stoppe modstanderen før det for alvor bliver farligt. Jamie Carragher kan takke manager Rafa Benitez for at omverdenen har fået øjnene op for hans evner som midterforsvarer. Det var nemlig først da Benitez kom til klubben i 2004, at Carragher blev rykket ind i det centrale forsvar, hvor han tidligere havde spillet som højre back.

Carragher blev i sæsonen 2006/07 kåret til årets spiller i Liverpool af fansene, og forlængede sin kontrakt med klubben til 2011. Han har altså en rig mulighed for at udbygge sin nuværende rekord for flest Europa Cup-kampe i Liverpool-trøjen.

Fernando Torres:

Født den 20. marts 1984

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber: Atletico Madrid

Torres blev hentet til Anfield for en Liverpool-rekordsum på 290 mio. kr., og har i sin første tid i klubben oplevet et kæmpe pres på sine unge skuldre. Torres har dog selv skabt presset, da han i sin tid i Atletico Madrid udviklede sig til en klublegende. Debuten på førsteholdet fik han som 16-årig, og også det første mål kom inden han fyldte 17. I en alder af 19 år blev Torres udnævnt til anfører for Atletico, og i sine seks år i klubben scorede han 84 ligamål.

Efter skiftet til Liverpool har Torres dog ikke virket tynget af det tunge pres. Blot en enkelt uge skulle spanieren bruge før han havde scoret sit første Liverpool-mål. Alt i alt er det blevet til 17 mål i den første halvsæson, heraf 11 i Premier League, tre i Liga Cuppen samt tre i Champions League, så Torres har bevist, at han også kan score mål i den fysisk stærke Premier League.

Konklusion:

På papiret virker Liverpool som et forstærket hold i forhold til sidste sæson, hvor det som bekendt blev til et nederlag i Champions League-finalen, så det naturlige skridt må naturligvis være en gentagelse af triumfen fra 2005. Men realistisk set ligner det langt fra et mandskab, der har den nødvendige spillemæssige form til at gentage den præstation. Men som før beskrevet skal man aldrig udelukke Liverpool når det virkelig gælder, husk blot på pausestillingen i finalen i 2005. Liverpool-spillerne er udstyret med et stort fighterhjerte, og finder de det frem på dagen, kan de give Inter kamp til stregen. Italienerne må dog alligevel påtage sig favoritrollen, når de to hold mødes første gang på Anfield den 19. februar.

Skrevet af Michael ElgaardKommentér

En kommentar til “CL-gennemgange: Liverpool FC

  1. Peter Bruun siger:

    det er en rigtig lækker artikel, men igen som jeg også savner i artiklen om Fenerbache, så er sammenligningen meget kort, den siger ikke særlig meget. og det er jo ikke fordi at der ikke er mere at skrive om der!?! artiklen er eller virkelig god, sproget er godt og mange af de synspunkter der kommer frem , kan jeg kun give ret i.Top-menu
Menu