Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: Arsenal FC

Arsenal FC

Fakta:

Grundlagt: År 1886

Dragtfarver: Rød og hvid

Manager: Arséne Wenger

Født: 22. oktober 1949

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

AS Nancy: 1984-1987

AS Monaco: 1987-1994

Nagoya Grampus Eight: 1994-1996

Stadion: Emirates Stadium

Kapacitet: 60.000

Bedste præstation i Champions League:

Nr. 2 i 1980,1995 og 2006

Arsenals præstationer i denne sæson:

Premier League:

Dette er året, hvor Arsenal skal bevise at de godt kan spille smukt og effektivt fodbold uden Thierry Henry. En spiller som Henry, som om nogen var primus motor på Arsenal-mandskabet, vil altid blive savnet når han skifter klub. Men The Gunners er vokset med opgaven, og holdet spiller om end ikke bedre, så i hvert fald på niveau med dengang. En fremragende holdindsats har gjort, at Arsenal må ses som en seriøs titelbejler i år. De har fungeret som en enhed på banen og har krydret deres indsats på banen, med kun at tabe en enkelt kamp i denne sæson indtil videre. De ligger pt. nummer to i ligaen med lige antal point som førerholdet Manchester United.

Champions League:

Arsenal trak, en på papiret overkommelig gruppe med Sevilla, Slavia Prag og Steaua Bukarest i gruppe H. Der var da heller ikke særlig meget slinger i valsen, da Sevilla blev fejet af banen i første gruppekamp hjemme på Emirates. 3-0 lød cifrene, da de 90 minutter var spillet, bl.a. på mål af nyindkøbet Eduardo Da Silva.

Da man derefter hentede en 1-0-sejr i Bukarest, så det godt ud for englænderne. Kampen i tredje runde bød på en historisk sejr, da Slavia Prag blev udspillet af de unge Arsenal-spillere. Nicklas Bendtner endte målfesten med sit mål til 7-0, og kvalifikationen til 1/8-finalerne var næsten sikker.

Ovenpå det fantastiske resultat, drog London-klubben til Prag med blod på tanden. Kampen endte dog 0-0, og det kunne Arsenal egentlig være godt tilfredse med, da de ikke kunne ramme målet i Prag, og eftersom kampen mellem Steaua og Sevilla endte med en Sevilla-sejr, var kvalifikationen til 1/8-finalerne en realitet. Arsenal tabte den næste kamp i Sevilla med 3-1 og vandt den sidste gruppekamp med 2-1 over Steaua med Nicklas Bendtner i matchvinderrollen. Sevilla endte som vinder af gruppen med 15 point, mens Arsenal endte som to’er med 13 point. Alt i alt en fremragende indsats af Arsenal i CL, med 7-0-sejren over Slavia Prag som højdepunktet.

Sammenligning:

En god indsats i både Premier League og Champions League, vidner om nye tider for Wenger og co. De har formået, at indfører et rotationsmønster på holdet, så de gode resultater ikke udeblev. Profilen for Arsenal i Premier League må siges at være Fabregas. Hans eminente overblik, sukkerafleveringer og hurtige spilforståelse, gør simpelthen holdet bedre.

I Champions League har især målmand Manuel Almunia været værd at ligge mærke til. Kun fire indkasserede mål i de seks gruppekampe må siges, at være en absolut godkendt præstation af spanieren. Det vidner dog også om den gode defensiv, Arsenal har stablet på benene.

Hvis defensiven holder samme standard som i den første halvsæson, den offensive midtbane fortsat holder højt niveau, og målmaskinerne i front ikke går i stå, kunne dette år meget vel blive et fantastisk år for ”The Gunners”.

Analyse af Arsenal FC:

Holdet i Arsenal ser stærkt ud i år, med et stabilt forsvar, flot samarbejde på midtbanen og en fremragende drivkraft i angrebet.

Overbevisende spil i både Premier League og Champions League, vidner om nye tider i Arsenal. De sidste par år, har en af svaghederne i Arsenal været at alt stod og faldt med Thierry Henry. Men det ser ud til, at selve holdet er blevet bedre uden Henry, da holdet ikke længere er afhængig af en enkelt spiller.

Spillere som Fabregas og Gallas har virkelig taget ansvar i denne sæson, og en af styrkerne på holdet er netop Fabregas, der både fungerer som bindeled mellem forsvar og midtbane, men også mellem midtbane og angreb. En svaghed kan blive at reservespillerne stadig er unge, og mangler erfaring. Men ungdomsafdelingen i London er virkelig blomstret op de senere år, og må vel regnes som en af verdens bedste. Spillere som Djorou, Denilson og Bendtner har en stor fremtid forude.

Holdet:

Målmænd:

Arsenal har foretaget et lille generationsskifte på målmandsposten, da Manuel Almunia har overtaget rollen som førstemålmand efter Jens Lehmann. Almunia har stået fremragende i denne sæson, og holder eventuelle bejlere til pladsen på afstand. Lehmann rygtes vej væk fra klubben, og hvis dette bliver en realitet, står Arsenal tilbage med den unge polak, Lukasz Fabianski, som andetvalg.

Det kræver nok et nyindkøb på målmandsposten, hvis Lehmann smutter, da Fabianski endnu ikke synes parat til rolle som andenmålmand.

Forsvar:

Med nyindkøbet Bacary Sagna er højrebacken godt besat, idet Eboue er blevet rykket frem på midtbanen. Midterforsvaret er det samme som sidste år med kaptajn Gallas og Kolo Toure. Venstrebacken indtages af lynhurtige Gael Clichy. Det ser godt ud for Arsenal-forsvaret. Firemandskæden er blevet godt sammenspillet, og de har været utrolig stabile. I tilfælde af skader kan spillere som Philippe Senderos, Johan Djourou, Justin Hoyte og supertalentet Armand Traore tage over.

Midtbanen:

Igen i år, en utrolig stærk midtbane med både unge og gamle spillere.

Med spillere som Fabregas, Flamini, Hleb, Rosicky, Ebuoe og Gilberto er holdet dækket godt ind med både tekniskbetonede spillere, samt opryddertyper som Gilberto. Midtbanen har fungeret fantastisk, og specielt samarbejdet mellem Fabregas, Hleb, Rosicky og Flamini ser utroligt lovende ud. Spillere som Walcott, Diaby, Diarra, Song og Denilson må betragtes som marginalspillere. Specielt Theo Walcott og Denilson er der store forventninger til i fremtiden. Arsenal mangler dog noget tyngde og fysik på midtbanen, og en skade til Fabregas ville gøre det svært for Arsenal at holde niveauet.

Angreb:

Med spillere som Adebayor, Eduardo,Van Persie og Bendtner, er Henry ikke så savnet som det var frygtet i Arsenal. De fire har spillet fremragende, og scoret mål på samlebånd i både Premier League og Champions League. Samarbejdet mellem Adebayor og Eduardo har indtil videre kastet 24 mål af sig. Det faktum, at de alle er unge spillere, gør ikke fremtidsudsigten dårligere for Arsenal. Det eneste problem kan blive, at Arséne Wenger har en tendens til kun at spille med en enkelt angriber i nogle kampe, og kun Adebayor kan løfte denne opgave som boksspiller.

Profiler:

Francesc Fabregas

Født: 4. maj 1987

Nationalitet: Spanier

Tidligere klubber:

FC Barcelona

Den centrale midtbanespiller er om nogen primus motor hos ”The Gunners”. Som den yngste spiller, der nogensinde har optrådt for Arsenals førstehold, da han fik debut som blot 16-årig. Fremtiden så lys ud for Fabregas, og han har ikke svigtet. Han har udviklet et fantastisk pasningsspil, og hans temposkift er frygtet af alle klubber. Når Cesc, som han også kaldes, erobrer bolden, tager en eller to driblinger, og farer ned ad banen skal der meget til at stoppe ham. Det er blandt andet også derfor, han næsten konstant rygtes til spanske storklubber som Real Madrid. Hvis Arsenal kan holde fast i Fabregas, går de en lys fremtid i møde.

William Gallas

Født: 17. august 1977

Nationalitet: Franskmand

Tidligere klubber:

Caen: 1995-1997

Marseille: 1997-2001

Chelsea: 2001-2006

Arsenal-anføreren er virkelig blomstret op, siden skiftet fra Chelsea. Han er trådt i karakter, og har sammen med Kolo Toure stabiliseret et tidligere vakkelvornt Arsenal-forsvar. Med sit fremragende hovedspil, samt en god målnæse betragtes William Gallas, som en nymodens Tony Adams.

Konklusion:

Hvis Arsenal fortsætter de gode takter, er der ingen grænser for hvad de kan opnå. Dog vil en skade til enten Fabregas, Toure eller Gallas gøre det svært for The Gunners at finde stabile afløsere. Reservetruppen består mest af unge spillere, og selvom Arsenal, og specielt Arsene Wenger, er dygtige til at finde spillernes kvaliteter frem i en ung alder, mangler truppen stadig en del i bredden. Arsenal skal møde AC Milan i 1/8-finalen og det ser umiddelbart uoverkommeligt ud, men hvis London-klubben kan finde sit høje niveau bør de kunne vinde over to kampe.

Skrevet af Alexander BechKommentér

En kommentar til “CL-gennemgange: Arsenal FC

  1. Peter Bruun siger:

    Hvor er det simpelthen lækkert, at læse en så struktureret artikel.

    Den artikel giver mig et rigtig godt overblik, og så giver den også nogle gode observeringer, som jeg også kun selv kan give ret i. Samtidig med den gode viden er der også skrevet i et underholdende sprog, som selvfølgelig gør den sjovere at læse. Dog hvis jeg skulle komme med en enkelt forbedring, kunne det være interessant at vide hvem der var holdets nuværende topscorer og hvem der er skadet.Top-menu
Menu