Наши партнеры

MenuCL-gennemgange: AC Milan

AC Milan

Fakta:

Grundlagt: År 1899

Dragtfarver: Rød og sort

Manager: Carlo Ancelotti

Født: 6. oktober 1959

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber:

Reggiana: 1995-1996

Parma: 1996-1999

Juventus: 1999-2001

Stadion: San Siro

Kapacitet: 85.700

Bedste præstation i Champions League:

Mestre i 1962/63, 1968/69, 1988/89, 1989/90, 1993/94 og 2002/03

AC Milans præstationer i denne sæson:

Serie A:

Præstationerne i Serie A, har indtil videre slet ikke stået mål, med den trup, Milan har til rådighed. En øjeblikkelig placering som nummer 12, taler sit eget klare sprog. Ud af fem sejre fordelt på 15 kampe, er blot en sejr hentet på den ellers så tidligere uindtagelige hjemmebane San Siro, hvilket vidner om, at storholdet har store problemer med at få spillet til at fungere i den hjemlige liga. Det er svært at svare på, hvad der er skyld i italienernes ringe form, idet klubben, eller rettere sagt Ancelotti, fortsat har holdt fast i den stramme indkøbspolitik, der har kendetegnet ham de senere år. Truppen er stort set uændret i forhold til sidste sæson, spillerne kender hinanden til sokkeholderne, så den eneste reelle forklaring kan være, at der er sneget sig en træthed ind hos mange af de aldrende spillere.

Champions League:

Milan har igen i år været utrolig stærke i Champions League. Milan havnede i gruppe D med følgeskab af Celtic, Benfica, og Shaktar. Milan levede fuldt ud op til favoritværdigheden og sluttede sikkert på gruppens 1. plads, med 13 point efter de seks kampe. Udover et nederlag i det skotske til Celtic og en enkelt uafgjort med Benfica, vandt Milan samtlige af deres kampe.

Sammenligning:

Sammenligner man holdets præstationer er det som, at se på nat og dag. Milan har skuffet i stor stil på den hjemlige scene, spillet hænger ganske enkelt ikke sammen og modstanderen frygter ikke Milano-klubben som tidligere. Spillet skal løftes med flere niveauer, hvis ønsket om, at kvalificere sig til næste års udgave af Champions League skal realiseres. På trods af kvalifikation til 1/8-delsfinalerne har spillet ikke været prangende, men vi kender Milans styrke på den internationale scene, så de skal bestemt ikke regnes ude.

Analyse af AC Milan:

Der har de seneste år været snak om et generationsskifte hos AC Milan, men det er som om det bliver ved med at lade vente på sig. En førsteholdstrup, hvor gennemsnitsalderen runder 30 år, er da også et sjældent syn i nutidens fodbold, hvor spillere fortsat bliver yngre, når de får deres debut for deres respektive hold. Sidste sæson blev betegnet som en af de sværeste i klubbens historie, men den indeværende sæson kan nemt vise sig at blive sværere. Den stramme indkøbspolitik har i denne sæson vist sig at være skæbnesvanger. Mange mener, at spillerne som løber rundt for Rossoneri er for højt oppe i årene. En form for generationsskifte bør ske i fremtiden, da spillere som Maldini, Inzaghi, Cafu og Serginho snart rammer deres udløbsdato.

Holdet:

Målmænd:

På mål har Milan den brasilianske landsholdsmålmand Dida. Trods status som landsholdsspiller, har Dida det med til tider at lave nogle fejl, som har kostet en del point. Dog skal der ikke sættes tvivl ved hans kvalitet, når han rammer dagen, er han en af de bedste målmænd i verden. På reservefronten har man Zeljko Kalac og Valeri Fiori. Ingen af disse to, har hverken klassen eller alderen til at true Dida.

Forsvar:

Milan har altid været kendetegnet ved et stærkt og nærmest uigennemtrængeligt forsvar, noget det har knebet med i denne sæson. Midterforsvaret styres af en af verdens bedste forsvarer, Nesta, samt Kaladze. På backpladserne huserer Oddo på højresiden og Maldini på venstre. Når Maldini trækker sig tilbage efter sommerferien skal der ud og findes en erstatning til den plads.

Midtbane:

Midtbanen må uden tvivl være Milans største styrke. Vildmanden Gattuso render rundt som en anden skraldemand og hans rolle er primært, at bakke forsvaret op. Pirlo og Kaka er de to spilstyrende og idéskabende på holdet og med dem i topform kan alt ske. På venstrekant er en af Hollands bedste spillere gennem tiderne placeret. Seedorf er en klog og teknisk genial spiller, men som de fleste er han også oppe i årene.

Angreb:

Ancelotti foretrækker at spille med en angriber. Angribere er der nok af, men ingen af dem har for alvor formået at dække hullet efter Shevchenko. Gilardino har mere end svært ved at finde målnæsen frem, og Ronaldo er konstant skadet. Derfor er det primært den gamle ræv Inzaghi, der spiller fra start. Et lyspunkt og nyt pust, kan meget vel blive det nye vidunderbarn, Pato, som i sommers blev hentet for et astronomisk beløb i hjemlandet Brasilien.

Profiler:

Paolo Maldini:

Født: 26. juni, 1968

Nationalitet: Italiener

Tidligere klubber: Ingen

Siden sin debut i året 1984 har Maldini stort set været fast inventar i Milans startopstilling. Med over 600 kampe for klubben, er Maldini den spiller, som har båret Milan-trøjen flest gange, hvilket gør ham til et unikt eksempel indenfor fodboldverden. Maldini elsker sin klub og det har han gjort siden barnsben, ligeledes som alle, der har noget med Milan at gøre, elsker Maldini. Maldini er, trods hans mange år, en profil, fordi han med hans enorme rutine og medfødte lederegenskaber er en spiller alle holdkammerater har respekt for og følger.

Maldini spiller godt nok ikke så mange kampe i sæsonen som i de unge dage, men han er altid sikker i startformationen til de vigtige kampe.

Fik han lov er jeg sikker på, at han ville blive ved med at spille, til benene ikke kunne gå mere, men efter sæsonen 07/08 er det slut for den italienske kæmpe. Forhåbentlig kan Maldini hive fat i sine spillere, så resten af sæsonen ikke bliver en total fiasko.

Kaka:

Født: 22. april 1982

Nationalitet: Brasilianer.

Tidligere klubber: São Paulo

Transferbeløb: 49,4 mio. DKK

Kåringen som verdens bedste fodboldspiller siger vel det hele i sig selv. Der er ikke noget hold eller nogen liga i verden, hvor Kaka ikke kunne spille, alle ville ønske de havde en spiller som ham, omend ikke ligeså god, så bare halv så god. Siden sin ankomst til klubben er vidunderets præstationer blot blevet bedre og bedre. Mange gange har man fornemmelsen af, at Kaka tager tingene i egen hånd og afgører de kampe, hvor spillet ikke fungerer. Med et træk kan han sætte en hel forsvarskæde af, og så er han en afslutter af verdensklasse. Fra sin position på den offensive midtbane, er han manden, der svinger dirigentstokken i det fremadrettede spil, samtidig med, at han hjælper til nede på den centrale midtbane. I Kaka har Milan en guldfugl ud over det sædvanlige, det er ham, de sætter deres lid til og Kaka plejer sjældent at skuffe. Med ham er alt muligt.

Konklusion:

Milan er pt. et hold, hvor spillet ikke fungerer som det skal. De klarer sig usædvanligt ringe i ligaen, hvorfor kan kun spillerne svare på. Milan klarer sig altid godt i Champions League og jeg er sikker på, de nok skal komme langt i år igen, men jeg tvivler stærkt på om de har kvaliteten og styrken til at gå hele vejen. Status er den, at spillerne hver for sig må løfte deres spil nogle niveauer, de gamle på holdet må give det sidste de har i sig, ellers bliver det en sæson uden trofæer. Et generationsskifte er en nødvendighed og mon ikke vi ser et ivrigt handlende Milan-hold til sommer.

Skrevet af Mads DegnKommentér

2 kommentarer til “CL-gennemgange: AC Milan

  1. Peter Bruun siger:

    Man vil nok gå hen og kalde mig for en flueknepper, Men en spiller dragt består af mere end trøjen så spillerdragtens farver er rød, sort og hvid. 😉

  2. Peter Bruun siger:

    bortset fra det, en god artikel med gode synspunkter, dog ikke helt neutral, men det er meget lidt , skal det siges. god konklusion.Top-menu
Menu