Наши партнеры

MenuCL-Finalen optakt: AC Milan – Liverpool

Indledning:

Så er vi endelig nået til vejs ende i dette års Champions League. Efter en lang og hård kamp, kan vi endelig konstatere hvilke to hold der skal dyste om det prestigefyldte trofæ. Liverpool og AC Milan står igen overfor hinanden, som de gjorde det for 2 år siden. Vi husker vel alle den fantastiske finale i Istanbul, hvor Liverpool kæmpede sig tilbage fra at være bagud 3-0 ved pausen, og derefter gik ud og vandt kampen på straffespark.

Nogle mener ikke, at AC Milan har fortjent at være med i Champions League, efter deres indblanding i Calciopoli-skandalen, men i årets turnering har de bevist, at de har fortjent deres plads blandt Europas elite. Milaneserne fik tildelt en noget overkommelig gruppe hvor de skulle op imod Lille, AEK Athen og Anderlecht. De vandt puljen med et point ned til Lille, og var derfor klar til 1/8 finalen hvor de stod overfor skotske Celtic. Her havde italienerne det svært mod de stærke skotter, og der blev ikke scoret nogen mål i ordinære spilletid i de to kampe. Det var først i den forlængede spilletid, at Kaka kunne sikre sit hold videre deltagelse.

I kvartfinalerne skulle de prøve kræfter mod det tyske storhold Bayern München. Hjemme på San Siro blev det kun til 2-2, og mange troede at det var et farvel til Kaka og co. Ancelotti og hans trup ville det dog anderledes og tog videre til semifinalen efter en 2-0 sejr i Tyskland.

I semifinalen ventede de engelske mestre, og igen kom Milan ud i problemer i første kamp. Et sent mål fra Rooney sikrede Manchester en 3-2 sejr, men Milan var ikke kommet så langt for ingenting. Italienerne bombede englænderne ud af San Siro, og viste deres klasse med en sejr på 3-0, dermed var finalepladsen en realitet.

Liverpool har tidligere været et af verdens bedste hold, men i de seneste år har det knebet lidt i den hjemlige liga. De har dog altid været stærke i Europa, og i år var ikke nogen undtagelse. I gruppespillet dystede de mod PSV Eindhoven, Galatasaray og Bordeaux. 13 point blev det til og med 3 points forspring til PSV, gik de sikkert videre fra de indledende runder.

Allerede i 1/8 finalen stod de overfor de regerende mestre fra Barcelona, og mange regnede med at Liverpools skæbne var sket. Stik mod alles forventninger vandt de alligevel 2-1 på Camp Nou, og derfor betød Barcelonas 1-0 sejr på Anfield ikke det store, og Liverpool fortsatte deres ridt mod finalen.

PSV Eindhoven blev sendt ud af turneringen i overbevisende stil da de på hjemmebane led et 3-0 nederlag til Liverpool. Herefter krævede det blot at køre den hjem på Anfield og det gjorde de med en 1-0 sejr.

I semifinalen tørnede de sammen med de dyre drenge fra Chelsea, men blev sendt hjem med et nederlag på 1-0. Det var dog ikke forbi for ”The Reds”. Hjemme på Anfield var det danske Daniel Agger, der var blevet skældt ud efter sin præstation i den første kamp, der sikrede Liverpool videre deltagelse.

1-0 i den ordinære spilletid, og derfor var det tid til forlænget. De to halvlege forløb målløse, og semifinalen måtte ud i straffesparkskonkurrence. Her blev det en ren ydmygelse af Chelsea, der blot scorede et enkelt mål, mens Liverpool scorede fire.

Derfor står disse to hold nu overfor hinanden igen, og de to lejre har selvfølgelig ligget i verbal krig i den seneste tid. Begge hold har en flot historie i Champions League, og her er trænernes bud på det store brag.

”Det bliver en meget lige kamp mod Liverpool. Der er pres på, og vi bliver nødt til at håndtere det, ligesom vi gjorde mod Manchester i semifinalen,” udtalte Carlo Ancelotti.

Ydermere forsikrede han om, at finalen ikke ville blive plaget af hævn, og at fortiden var blevet lagt bag dem.

Den spanske træner, Rafa Benitez, er enig med Ancelotti om, at det bliver en meget lige og hård kamp. ”Det bliver en hård kamp, og jeg tror det hold der scorer først, står med gode chancer.”

Ifølge ham, kommer kampen ikke til at blive den samme som i 2005, en kamp han beskriver som den bedste finale i turneringens historie.

I AC Milan-lejren er der gode nyheder på skadesfronten. Forsvarsveteranen, Paolo Maldini, har fået grønt lys til at spille finalen. Italienerne må dog undvære fænomenet Ronaldo, der ikke må spille i turneringen, da han tidligere i år har optrådt for Real Madrid.

Hos Liverpool ser det lidt værre ud med skaderne. Både Fabio Aurelio og Luis Garcia er ude med sikkerhed, mens der er tvivl om Momo Sissoko og Boudewijn Zenden. Heldigvis for englænderne, er både Reina og Dudek klar til kamp.

Info om stadionet:

Det Olympiske Stadion, Athen, blev bygget i år 1980, og blev åbnet af den daværende præsident i Grækenland, Konstantinos Karamanlis, den 8. september 1982.

Stadionet blev renoveret op til de Olympiske Lege i Athen 2004. Der blev lavet et tag, så de mange tilskuere blev skånet for den meget stærke sol i Athen. Taget var færdigt kort tid inden Legene blev åbnet, og den officielle genåbningsdag for stadionet var den 30. juli 2004.

Det Olympiske Stadion er blevet brugt adskillige gange. Især de nationale klubber Olympiakos, Panathinaikos og AEK Athens har benyttet stadionet, hvis kapacitet er på 71.030 tilskuere.

Panathinaikos har regelmæssigt benyttet stadionet siden 2005 for deres kampe, men i næste sæson 2007/08, vil de gå tilbage til deres gamle hjemmebane, Apostolos Nikolaidis Stadium, indtil et nyt stadion er blevet bygget. De vil dog fortsat benytte Det Olympiske Stadion til deres europæiske kampe.

Det Olympiske Stadion har været værter for flere store europæiske kampe. Heriblandt Champions League-finalen i sæsonen 1993/94 mellem AC Milan og FC Barcelona, og UEFA Cup-finalen 1982/82 mellem Hamburger SV og Juventus.

I aften er de igen værter for en stor europæisk kamp – den store Champions League-finale mellem AC Milan og Liverpool FC.

Info om dommeren:

Tyskeren Herbert Fandel er manden, der i aften skal styre slaget. Han får på sidelinjerne landsmændene Carsten Kadash og Volker Wezel.

Den 43-årige tysker er en erfaren herre, og er blandt de mest rutinerede dommere i tysk og international fodbold.

Han har stået med ansvaret i mere end 200 Bundesliga-kampe og mere end 20 klubturneringskampe indenunder UEFA, heriblandt sidste års UEFA Cup-finale mellem Sevilla og Middelsbrough.

Hr. Fandel er ikke bange for at hive de gule kort frem, og det bliver næppe nogen undtagelse i aftenens kamp. I den netop afsluttede Bundesliga uddelte han i gennemsnit mere end fire gule kort pr. kamp.

Facts:

AC Milan de seneste 10 år i CL:

1997: Gruppespil

1998: Deltog ikke.

1999: Deltog ikke.

2000: Gruppespil 1. Runde.

2001: Gruppespil 2. Runde.

2002: Deltog ikke.

2003: Vindere.

2004: Kvartfinalen.

2005: Andenpladsen.

2006: Semifinalen.

Liverpool de seneste 10 år i CL:

1997: Deltog ikke.

1998: Deltog ikke.

1999: Deltog ikke.

2000: Deltog ikke.

2001: Deltog ikke.

2002: Kvartfinalen.

2003: Gruppespil 1. Runde.

2004: Deltog ikke.

2005: Vindere.

2006: 1/8-finalen.

Info om holdene:

Når man ser på AC Milans og Liverpools holdsammensætning, er der verdener til forskel.

For det første kan det nævnes, at man i Milano-klubben har en del spillere, som har været i klubben i et stykke tid. Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Alessandro Nesta, Kaka og Filippo Inzaghi har alle sammen været i klubben i mindst fem år, mens Paolo Maldini stadig står bomstærkt i italienernes defensiv med sine 38 år og over 600 kampe.

AC Milan er ikke i nærheden af at være lige så aktive på transfermarkedet som rivalerne fra Inter, da de inden sæsonen ”kun” hentede Massimo Oddo og Yoann Gourcuff. Førstnævnte har slået veteranen, Cafu, af holdet, mens Gourcuff af mange betegnes som den nye Zidane og dermed går en spændende fremtid i møde.

Indtil nu, må franskmanden dog tage sig til takke med en plads på bænken, grundet en eminent spillende Clarence Seedorf, som sammen med Kaka skal skabe chancerne hos milaneserne i aftenens opgør mod Liverpool.

Højst overraskende gik Liverpool på imponerende vis hele vejen i Champions League 2005, en sæson hvor de endte 5’er i ligaen. I år har Liverpool igen ikke kunnet hamle op med de store i Premier League, men i Europa har de vist imponerende styrke.

Når man ser på truppen, er der ingen tvivl om, at man hvert år oplever stor udskiftning i truppen. I sommers kom Mark González tilbage fra et lejeophold, mens Arbeloa, Aurelio, Pennant, Bellamy, Kuyt og Mascherano alle er blevet købt i sæson 06/07.

Med andre ord har Rafa Benitez på imponerende vist spillet disse spillere sammen med stammen på holdet, bestående af Pepe Reina, Carragher, Agger, Xabi Alonso og Steven Gerrard. Til næste sæson har Benitez allerede indkøbt Lucas fra Gremio og Voronin fra Leverkusen. Tendensen i The Reds’ trup ser altså ud til at fortsætte i fremtiden.

De forventede startopstillinger:

AC Milan: Dida – Jankulovski, Maldini, Nesta, Oddo – Seedorf, Ambrosini, Pirlo, Gattuso – Kaká – Inzaghi.

Hold øje med Kaka: En populær mand for øjeblikket. Han er Milans, og ikke mindst turneringens topscorer og Liverpools forsvar skal være meget opmærksomme på den brasilianske troldmand, som han for øjeblikket kaldes. Han er blevet udråbt til Milans nøgle til succes, og dette med god grund. Han har båret holdet frem, med flotte scoringer og frispilninger. Samtidig har han en helt uvurderlig holdning når han spiller. Der bliver altid kæmpet for holdet – i medgang som i modgang.

Liverpool: Reina – Riise, Agger, Carragher, Finnan – Zenden, Mascherano, Alonso, Gerrard – Crouch, Kuyt.

Hold øje med Steven Gerrard: Ligeledes som Kaka, betegnes Steven Gerrard som manden, der kan føre Liverpool til sejr i turneringen. Han kæmper altid for holdet, både når det går godt, men så sandelig også når det går mindre godt. Altid ser man ham spurte rundt på banen, og jagte bolden.

Samtidig med dette er han også målfarlig. Han har det med at være det rette sted, det rette tidspunkt. Frispark, hjørnespark, eller i det hele taget frispilninger, ligger også godt til Gerrards højreben.

Redaktionens bud på kampens resultat:

Casper Lohse:

Med den utrolig underholdende kamp for to år siden, er mine forventninger meget høje til finalen. Begge hold vil uden tvivl slide det bedste de har lært for at snuppe pokalen, og i dette slid tror jeg, at det bliver meget lige.

Begge hold har en række profiler, som er gode til at holde kampgejsten oppe, hvis de skulle komme til at spille mere end de 90 minutter, og når man kigger på de to holds spillermateriale, synes jeg, at det ligner et meget tæt løb.

Derfor er mit bedste bud, som for nogen er et kedeligt et 1-1-resultat i den ordinære spilletid, hvorefter jeg forventer at der kommer en hel del fight i de to gange 15 minutter derefter. Her tror jeg, at AC Milan vil stå stærkest, grundet deres megen rutine.

Hvis jeg skal komme med et præcist bud på, hvornår jeg forventer en scoring i de samlede 30 minutter i den forlængede spilletid, er mit bud i det 20., hvor AC Milan vil score på en dødbold. Dermed tror jeg, at kampen vil ende 2-1 til Milaneserne, som derved får taget deres revanche.

Mike Justesen:

Jeg tror at det bliver en meget lige kamp, men at Liverpool vil dominere det meste af kampen. Efter mellem 20 og 30 minutter vil Liverpool score på mål af Steven Gerrard. AC Milan vil udligne i starten af anden halvleg på en kontra.

Der bliver spillet hurtigt og aggressivt til sidst i kampen, hvor jeg tror Dirk Kuyt vil score, efter oplæg af indskiftede Harry Kewell, så jeg satser på en 2-1 sejr til Liverpool.

Steffen Caspersen:

Ifølge mange er finalen på forhånd meget tæt, og af hvad jeg har hørt, tror størstedelen på en Liverpool-sejr grundet imponerende avancement i form af sejre over storhold som Barcelona og Chelsea. Jeg vil derimod uden at tøve sætte en plovmand på, at AC Milan hiver den sikkert hjem grundet deres enorme rutine og en sprudlende Kaka i topform.

I mine øjne har italienerne over hele linjen et bedre mandskab, mens nogle af Liverpools spillere ikke har det nødvendige niveau til at kunne vinde en Champions League-finale mod klassespillere som Pirlo, Gattuso og Nesta.

AC Milan har tidligere slået FC Bayern og Manchester United ud, og deres enorme rutine og fremragende individualister får ikke svært ved at vinde mod spillere som Zenden, Crouch og Bellamy, og derfor hiver italienerne pokalen med hjem til Milano via en 3-1 sejr over et svagt Liverpool-hold.

Pernille Nielsen:

Jeg forventer en meget spændende kamp, ligesom for to år siden. Begge hold har en stærk defensiv, men ligeledes også en farlig offensiv.

Der vil blive kæmpet for hver en bold, og ikke blive foræret noget fra nogen af holdene. Milan vil være opsatte på revanche, mens Liverpool ligeledes vil have trofæet igen.

Derfor tror jeg på en uafgjort kamp, 2-2, efter ordinær tid, og afgørelse i straffesparkskonkurrence. Her vil Milan være stærkest i år.Kommentér

7 kommentarer til “CL-Finalen optakt: AC Milan – Liverpool

 1. Mike Justesen siger:

  Vanvittig godt arbejde 😉

 2. Nichlas siger:

  Jeg er ikke bare imponeret men MEGET!!!! imponeret… Det må sku have taget sin tid… Fantastisk arbejde;)

 3. Aqqer siger:

  AC Milan åh lållålålålålålålålålålå:o:o:o:o:o:o:o:olålålålålålålå

 4. EFB siger:

  :p:p:p:p[mail][/mail][mail][/mail][mail][/mail][mail][/mail]:|[b][/b][b][/b][b][/b][i][/i][u][/u]

 5. CssogCss siger:

  de er lige dårlige!!!!!!!!!!!!!!:o:o:o:o:o:o:o:oDe er focking lige dårlig

 6. gusser siger:

  lav noget om cl-finalen i år!

 7. Patrick Andersen siger:

  Vent og se hvad der sker, gusserTop-menu
Menu